Ankara'da hızlı tren kontrol lokomotifine çarptı:Ölü sayısı artıyor

Ankara'da hızlı tren kontrol lokomotifine çarptı:Ölü sayısı artıyor

13 Aralık 2018 Perşembe 13:39
Ankara'da hızlı tren kontrol lokomotifine çarptı:Ölü sayısı artıyor

 Ankara'dan Konya'ya giden Yüksek Hızlı Tren banliyö treni ile çarpıştı. Kazada çok sayıda yolcu yaralandı. Olay yerine ambulans ve kurtarma ekipleri geldi.

 Olay yerinde incelemelerde bulunan Ankara Valisi Vasip Şahin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, saat 6.30'da Ankara'dan Konya'ya hareket eden Yüksek Hızlı Tren ile aynı yolda bulunan ve yol kontrolü yapan kılavuz trenin Çiftlik Mevkisi'nde çarpışması sonucu kazanın meydana geldiğini bildirdi. Ulaştırma Bakanı 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 47 kişinin de yaralandığını söyledi.

RAYDAN ÇIKIP ÜST GEÇİDE ÇARPTI

Sabah 06.30 saatlerinde Ankara YHT Garı'ndan Konya yönüne hareket eden YHT, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda henüz belirlenemeyen bir nedenle raydan çıkarak üst geçidin ayağına çarptı. Trenin çarptığı üst geçidin bir kısmı vagonların üzerine çöktü. Trenin 2 vagonu devrildi. Kazada çok sayıda yolcu yaralandı.

KAZA SIRASINDA HIZI 80-90 KİLOMETRE CİVARINDAYDI

Kaza sırasında trenin hızının 80- 90 kilometre civarında olduğu belirtildi. UMKE, 112 acil servis, itfaiye ve AFAD ekiplerinin olay yerinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Şahin, çarpışmanın nedenine ilişkin devam eden teknik incelemelerin tamamlanmasının ardından detaylı bilgi paylaşılacağını kaydetti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte meydana gelen Yüksek Hızlı Tren (YHT) kazasıyla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin Yenimahalle'deki Marşandiz istasyonunda yapmış olduğu kaza ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı. Başsavcılık, olaya ilişkin 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi

ANKARA VALİLİĞİ: BANLİYÖ TRENİ İLE ÇARPIŞTI

Ankara Valiliği'nden yapılan resmi açıklamada, "Ankara'dan Konya'ya giden Yüksek Hızlı Tren banliyö treniyle çarpıştı." denildi. Ankara Valisi Vasip Şahin olay yerinde incelemelerde bulunuyor.

KURTARMA EKİPLERİ OLAY YERİNE GELDİ

Olay yerine ambulans ve kurtarma ekipleri geldi. Kazada yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuluyor. Devrilen vagonlarda sıkışan yolcular ekipler tarafından kurtarılmaya çalışılıyor.

KURTARMA EKİPLERİ OLAY YERİNE GELDİ

Kazanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye sağlık, polis ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu. Vagonlardan çıkarılan yaralılar, bölgedeki hastanelere kaldırıldı.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte meydana gelen Yüksek Hızlı Tren kazasıyla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin Yenimahalle'deki Marşandiz istasyonunda yapmış olduğu kaza ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı. Başsavcılık, olaya ilişkin 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38