banner28
banner23
banner36

Ankara Üniversitesi Profesörü, veterinere tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklandı

Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi H.B., özel kliniğinde çalışan veteriner hekimi darp edip daha sonra tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine atıldı.

Ankara Üniversitesi Profesörü, veterinere tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklandı

Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi H.B., özel kliniğinde çalışan veteriner hekimi darp edip daha sonra tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine atıldı.

07 Nisan 2019 Pazar 17:40
Ankara Üniversitesi Profesörü, veterinere tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklandı

Habertürk'ün “Başkent’te klinikte tecavüz dehşeti” başlıklı haberiyle duyulan korkunç olay gündemi sarstı. Genç hekime saldırarak tecavüz eden profesörün daha önce de taciz olayları ile gündeme geldiği ancak olayın üzerinin örtüldüğü öne sürüldü. Profesör H.B. Ankara Üniversitesi yönetimince açığa alınırken, haber Twitter’da “tecavüzcü profesör diye” trend topic oldu. 3 Nisan’ı 4 Nisan’a bağlayan gece Başkent’te yaşanan korkunç olay kan dondurdu. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde öğretim üyesi olan H.B., akşam saatlerinde kendisine ait özel kliniğe gitti. Bu sırada klinikte 23 yaşındaki veteriner hekim Ç.B. nöbetçi hekim olarak bulunuyordu. İddiaya göre, Ç.B.’den kendisine yemek hazırlamasını isteyen Profesör H.B. daha sonra mutfağa gelip alkol almayı önerdi. Veteriner Ç.B. bunu reddedince, profesör tarafından fiziksel tacize uğramaya ve ardından da darp edilmeye başladı.

KAFASINI YERE VURDU

Genç kadının tepki göstermesi üzerine gözü dönen H.B., genç kadını darp etmeye devam edip, Ç. B.'ye zorla alkol içirmeye çalıştı. Kaçmaya çalışan genç kadını saçından yakalayarak, kafasını yere vurdu. H.B. darbelerin etkisi ile kendisinden geçen genç kadına birden fazla kez tecavüz etti. Genç kadın gece saatlerinde gözünü farklı bir odada açtı. Başında ise H.B.’nin ortağı S.D. vardı. S.D. ise genç kadını şikayetçi olmaması konusunda uyardı. Kızını merak edip arayan anneye ise “hasta müdahalesinde, size dönecek” denildi.

TECAVÜZCÜ PROFESÖR İÇİN BİRLİK OLUP GENÇ KADINA 'ŞİKAYETTEN VAZGEÇ' DEDİLER

S.D. daha sonra “Ben bir şey yapmadım, bilgin olsun” diyerek genç kadını hastaneye götürme teklifinde bulundu. Genç kadın, profesörün aracı ile ve yine onun bir arkadaşı olan jinekologun kliniğine götürüldü. İddiaya göre, genç kadını muayene eden ve bazı ilaçlar veren jinekolog da genç kadını şikayetten vazgeçirmeye çalıştı.

RAPOR ALIP ŞİKAYETÇİ OLDU

Daha sonra evine giden genç kadın, durumu annesine anlattı. Anne-kız önce hastaneye gidip darp ve tecavüz raporu aldı. Ardından da polise giderek, profesör H.B. ve S.D.’den şikayetçi oldular.

 “BANA KOMPLO KURULDU” SAVUNMASI

Gözaltına alınan profesör kendini “bana komplu kuruldu, birlikte olmadım” diyerek savundu. Ancak genç kadının aldığı raporlar bu beyanı çürüttü. İfadesine başvurulan jinekologun “H.B, beni arayıp ‘genç kız arkadaşımla fazla içki içtik, gece ne oldu hatırlamıyorum, biraz rahatsız’ sana getiriyorum” beyanı da profesör H.B.’yi ele verdi.

 TUTUKLANDI

Şüpheli profesör tutuklanma istemiyle Nöbetçi Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakim Sezer Söylemez, şüpheli profesörünün “nitelikli cinsel saldırı” suçundan tutuklanmasına karar verildi. Profesör tutuklanarak, cezaevine konuldu.

ANKARA ÜNİVERSİTESİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Ankara Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında, üniversite dışında özel bir klinikte yaşanan tecavüz haberinin yer aldığı belirtildi. Haberin ihbar kabul edildiği kaydedilen açıklamada, "Bu olayla ilişkili saldırı faili öğretim üyesi Hasan Bilgili hakkında gerekli yasal işlem ile soruşturma başlatılmış ve açığa alınmıştır" ifadesi kullanıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38