banner28
banner23
banner36

Aldığımız En Temiz Nefes Başiskele’de

Başiskele’nin Şanslı Kadınları Temiz ve Doğru Nefes Alıyor

Aldığımız En Temiz Nefes Başiskele’de

Başiskele’nin Şanslı Kadınları Temiz ve Doğru Nefes Alıyor

17 Ekim 2019 Perşembe 22:42
Aldığımız En Temiz Nefes Başiskele’de

Kocaeli’nin en temiz havasına sahip Mavi Bir Elmas Yeşil Bir Zümrüt olan Başiskele’de, belediyeye bağlı Bayan Eğitim ve Spor Merkezleri’nde spor yapan kadınlara yönelik “doğru nefes alma terapisi” etkinliği düzenlendi.   

Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün koordinesiyle gerçekleştirilen etkinlikte bayan spor merkezlerinde spor yapan kadınlara temiz havada doğru nefes alma tüyoları anlatıldı.

Kocaeli’nin en temiz havasına sahip Başiskele’deYuvacık Barajı yakınında bulunan Adagöl Mesire alanında bir araya gelen kadınlar, Hunza Campeğitmeni Begüm Kurt tarafından doğru nefes alma tekniklerini uygulamalı olarak öğrendiler. Bayanlar öğrendikleri tekniklerden son derece memnun kalırken, böyle etkinliklerin devam etmesi konusunda talepte bulundular.

“DOĞRU NEFES ALAMAZSAK, OKSİJEN VE ENERJİ KITLIĞI OLUYOR”

Eğitmen Begüm Kurt , “Doğru solunum, vücudunuz için fizyolojik olarak en uygun şekilde nefes almanız anlamına gelir. Zaten tasarım olarak doğru nefes almaya en uygun şekilde yaratılmışsınız; sadece doğru nefesin nasıl alınması gerektiği hakkında yeterli bilgiye sahip değiliz. Çoğumuz nefes alışkanlığımızda muhtemelen aşırı nefes alma, göğüs nefesi alma ve nefesini tutma gibi bazı sorunlar yaşıyoruz. Bu da uzun vadede oksijen ve enerji kıtlığına neden oluyor. Bu durum da, vücut için aşırı stres anlamına geliyor. Bu sorunların çözümü, nefes alma şeklinizin tam olarak farkında olmak ve nefes aldığınız bu şekli daha sonra bilinçli olarak yeniden şekillendirmektir. Biz de bugün bu kapsamda Başiskele’nin şanslı kadınları ile burundan doğru teknik ile diyafram kullanarak, sakin nasıl nefes alacağımızı çalıştık. Katılım çok etkin olduğu için bizim için de çok güzel geçti” dedi. 

ARAT: “ETKİNLİKLERİMİZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDECEK”

Programa katılan Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Sema Arat da,  Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün bayan spor merkezlerini ve buralardan faydalanan kadınları çok önemsediğini dile getirerek, Başiskele’nin şanslı kadınları için birçok hizmeti planladıklarını belirtti. Başkan Yardımcısı Arat, katılan tüm bayanlara teşekkür etti ve bunun gibi daha birçok etkinlik planladıklarının müjdesini verdi. 

GÖKYÜZÜNÜ PEMBE BALONLAR KAPLADI

Program sonunda aynı zamanda meme kanseri farkındalık ayı kapsamında tüm kadınlar bu konuya dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için gökyüzüne pembe balonlar bıraktı. 

Son Güncelleme: 20.10.2019 20:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38