banner28
banner23
banner36

Başiskele ile  Bosna-Hersek'in Vareş Kenti Kardeş Şehir Oldu

Başiskele Belediyesi ile Bosna-Hersek'in Vareş Belediyesi arasında "Kardeş Şehir" protokolü imzalandı.

Başiskele ile  Bosna-Hersek'in Vareş Kenti Kardeş Şehir Oldu

Başiskele Belediyesi ile Bosna-Hersek'in Vareş Belediyesi arasında "Kardeş Şehir" protokolü imzalandı.

01 Mayıs 2022 Pazar 13:30
Başiskele ile  Bosna-Hersek'in Vareş Kenti Kardeş Şehir Oldu

 

Başiskele ile Bosna-Hersek'in Vareş kenti kardeş şehir oldu. Türk Dünyası Belediyeler Birliği koordinesinde iki belediye arasında "Kardeş Şehir Protokolü İmza Töreni” Başiskele Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşti.

 

İmza törenine Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Vareş Belediye Başkanı Zdravko Maroşeviç ve beraberindeki heyet başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, müdürler ve belediye personeli katıldı.

 

BAŞKAN ÖZLÜ: KARDEŞLİĞİMİZ DAHA DA GÜÇLENECEK

 

Sıcak ve samimi ortamda Türkçe ve Boşnakça gerçekleştirilen imza töreninde konuşma yapan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki uzun yıllardır süren kardeşliğe ve gönül birlikteliğine vurgu yaparak şunları söyledi:

 

"Öncelikle misafirlerimize hoş geldiniz dileklerimi iletiyorum. Bu güzel Ramazan ayında çok sevdiğimiz Aliya İzzeybegoviç'in bizlere emanet bıraktığı Bosna-Hersek'in topraklarından gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamak bizler için büyük bir mutluluk. Başiskele Belediyemiz olarak üyesi olduğumuz Türk Dünyası Belediyeler Birliği'mizden Bosna-Hersek'ten kardeş şehir talebi geldiğinde bunu büyük bir memnuniyetle karşıladık. Bu talebi belediyelerimiz bir kaç ay önce belediye meclislerimizde de gündeme alıp karara bağlamıştık. Şimdi bugün bunu bir protokol ile resmi hale getiriyoruz. İnşallah bu protokol ile birlikte Türkiye'miz ve Bosna-Hersek arasında uzun süre var olan birliğin ve kardeşliğin daha da güçlenmesine, bilgi ve birikimlerin paylaşılmasına, kültürel alışverişin sağlanmasına vesile olacaktır.”   

 

BAŞKAN MAROŞEVİÇ: VAREŞ'TE ARTIK BİR EVİNİZ VAR

 

Vareş Belediye Başkanı Zdravko Maroşeviç ise yaptığı konuşmada, “Burada olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Türkiye bizim en sevdiğimiz ve uzun yıllardır kardeşlik duyguları beslediğimiz bir devlet. Başiskele Belediye Başkanımızı ve meclis üyelerini Vareş'te ağırlamaktan çok memnun olacağız. Sizin orada artık bir eviniz var. Nazik misafirperverliğiniz için ve bu kardeş şehir protokolü için çok teşekkür ediyoruz.” dedi. 

 

İMZALAR ATILDI

 

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ve Vareş Belediye Başkanı Zdravko Maroşeviç  "Kardeş Şehir Protokolü”nü karşılıklı imzalayarak iki kent için hayırlı olmasını dilediler.

 

BAŞKAN MAROŞEVİÇ BAŞİSKELE'Yİ GEZDİLER

 

İmza töreni sonrası Başkan M. Yasin Özlü, meslektaşı Zdravko Maroşeviç ve beraberindeki heyet ile Başiskele'yi gezerek ilçede yapılan ve yapılacak eserler hakkında bilgiler verdi. Kitaphane başta olmak üzere birçok eseri yakından gören Maroseviç ve beraberindeki heyet, ilçeyi ve yapılan eserleri çok beğendi.

 

HALK İFTARINA KATILDILAR

 

Başkan M. Yasin Özlü, Bosnalı misafirleri ile birlikte Bahçekent Sitesi'nde düzenlenen iftar programına katıldı. Hemşehrileriyle birlikte orucunu açan Başkan Özlü, daha sonra misafirleriyle Başiskele Sahili'ne geçti.

 

RAMAZAN ÇADIRI'NDA ÇAY İÇTİLER 

 

Ramazan ayının manevi ikliminin birlik ve beraberlik içinde Başiskele'de yaşandığına şahitlik eden Bosnalı misafirler, iftar sonrası Başiskele Sahili'ni gezdiler. Daha sonra Başkan Özlü ile birlikte sahilde kurulan Ramazan Çadırı'na geçen Bosnalı heyet, burada çay ve kahve eşliğinde Başiskeleliler ile sohbet etme imkanı buldular.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38