banner28
banner23
banner36

Başiskele’de Ek Zam Protokolü İmzalandı  

Başiskele Belediyesi, küresel ölçekli ekonomik sebeplerle ülkemizde yaşanan enflasyon artışına karşı Ocak ayında zam alan tüm belediye işçilerine, Temmuz 2022’den itibaren geçerli olmak üzere ek zam düzenlemesi yaptı.

Başiskele’de Ek Zam Protokolü İmzalandı  

Başiskele Belediyesi, küresel ölçekli ekonomik sebeplerle ülkemizde yaşanan enflasyon artışına karşı Ocak ayında zam alan tüm belediye işçilerine, Temmuz 2022’den itibaren geçerli olmak üzere ek zam düzenlemesi yaptı.

11 Ağustos 2022 Perşembe 12:03
Başiskele’de Ek Zam Protokolü İmzalandı   

 

Başiskele Belediyesi’nde görev yapan tüm işçileri kapsayan yüzde 30’luk ücret artışına ilişkin Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ve Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy tarafından belediye meclis binasında düzenlenen törenle imzalandı. Belediye işçilerinin de hazır bulunduğu imza töreninde tüm belediye çalışanlarına Temmuz 2022’den itibaren geçerli olmak üzere yevmiye ve sosyal haklarına yüzde 30 ek zam düzenlemesi yapıldı.

 

BAŞKAN ÖZLÜ: MESAİ ARKADAŞLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ

 

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, küresel ekonomik kriz dolayısıyla yaşanan enflasyona karşı belediye çalışanlarını ezdirmeyeceklerini vurgulayarak şunları söyledi:

 

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonu Başiskele’mize teşrif ettiler. Yapılan mitingte özellikle ilçemizden uzun bir süre bahsetmesi, hizmetlerimizi detaylıca söylemesi bizi ziyadesiyle mutlu etti ve gururlandırdı. Moral ve motivasyonumuzu daha da arttırdı. Dünyamız küresel ekonomik kriz içerisinde. Bu krizlerin yansımaları istesek de istemesek de ülkemizde yaşanıyor maalesef. Sayın Cumhurbaşkanımız bu küresel krizin etkilerini en aza indirgemek için toplumumuzun her kesimine olduğu gibi çalışan kesimi için büyük çaba ve fedakârlık gösteriyor. Belediyeler olsun, tüm kamu ve kuruluşları çalışanları olsun, tüm işçi kesimin maaşlarına büyük oranda zam yaptı. Cumhuriyet tarihinin en fazla asgari ücret zammı Cumhurbaşkanımız tarafından yapıldı.”

 

“ORTADA BİR BAŞARI VARSA BU HEPİMİZİN BAŞARISIDIR”

 

“Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi 2023’ün ilk çeyreğinde ülkemizin daha istikrarlı, çok daha güçlü ve güzel bir dönemi yaşayacağına inanıyorum. Bizler de Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedef doğrultusunda çalışan arkadaşlarımızın bu oluşan enflasyon ortamında hiçbir zaman gerisinde bırakmadık, bırakmayacağız da. Cumhurbaşkanımızın asgari ücretle ilgili yeni düzenlemeyi açıkladıktan sonra hemen ertesi gün sabahında hemen biz de belediye çalışanlarımızın maaşlarıyla ilgili gerekli açıklamayı yapan belediyelerden birisi olduk. Hatta belediye çalışanlarımızla ilgili yeni düzenlemeyi açıklayan ilk belediye olduk. Bizler enflasyonun karşısında sizleri ezdirmeyeceğiz. Ortada bir başarı varsa bu hepimizin başarısıdır. Hep birlikte ekibimizle çalışarak bu başarı, bu güzel işler ortaya çıkıyor. Bu yüzden hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu noktada Cumhurbaşkanımız bizlere bir hedef gösterdi. Biz de yeni düzenlemeyle mesai arkadaşlarımızı mağdur etmiyoruz.”

 

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN MESAİ ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR

 

“Milletimize borcumuz var, halkımıza karşı sorumluluklarımız var. Hepsini bir potada eriterek inşallah önümüzdeki toplu iş sözleşmesinde de Başiskele Belediyesi olarak bizler en iyisini, en güzelini yine sizlere sunacağız. Emekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Cumhurbaşkanımızdan, milletimizden aldığımız tüm takdir ve teşekkürleri sizler sayesinde kazanıyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim. Bazen hayatımızda herşey tam istediğimiz gibi olmayabilir Mutlaka eksik bir şeyler olabiliyor. Önemli olan büyük fotoğrafı görmek, fotoğrafın iyi ve olumlu tarafına odaklanmak gerekir. En doğrusu kendimiz için güzel bir çalışma ortamı kurup mutlu olmak ve alnımızın teriyle huzurlu bir şekilde evimize ekmek götürebilmektir. Bunun için çalışıyoruz. Niyetimiz güzel olduktan sonra Allah bereketini veriyor zaten.”

 

HEDEF 2023

 

“Önümüzde ülkemizin geleceği için çok önemli 2023 seçimleri var. Bu noktada bizleri bu dava çatısı altında birleştiren liderimiz için daha hassas ve daha çok çalışmamız gerekiyor. Sorumluluklarımızı en iyi, en güzel şekilde yerine getirmek için en az hata ile çalışmamız gerekiyor. Hatalarımız olacaktır. Çalışan insan hata yapar. Hata yapmayan çalışmıyordur. Ama bizler en az hata ile milletimize hizmeti zamanında yaparak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmekle yükümlüyüz. Başiskele’mizden yine en güzel sonuçları hep birlikte alacağımıza inancım tam.”     

 

İDRİS ERSOY: İŞÇİLERİMİZE İLK MÜJDEYİ BAŞKAN ÖZLÜ VERDİ

 

Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün ardından kısa bir konuşma yapan Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy ise şunları söyledi:

 

“Dünya ekonomik bir krizden geçiyor. Tabii bu krizin ülkemizde de yansımaları maalesef oluyor. Bundan dolayı da Ocak ayında asgari ücrete yapılan zamdan sonraki süreçte enflasyon oranlarının yeniden yüksek çıkmasından kaynaklanan işçi arkadaşlarımızın alım gücünün kaybolması dolayısıyla bir ara zam yapıldı. Biz de enflasyon rakamlarının yukarı doğru çıkmasından dolayı işçi arkadaşlarımızın alım gücünün zayıfladığını gördüğümüz için kamuoyunda bunu deklare ederek belediye başkanlarımızla görüştük. Asgari ücrete yüzde 30 ara zam yapılmasından hemen sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ile görüştük ve gerekli açıklamayı yaptı. Büyükşehir’den hemen sonra ek zam ile ilgili ilk açıklamayı yaparak işçi arkadaşlarımıza müjdeyi veren Yasin Başkanımıza da buradan ayrıca teşekkür ediyorum. Allah kendisinden razı olsun. Toplu iş sözleşmesi bağlamında en iyi şekilde görüşüp karar aldığımız belediyemiz. Önümüzdeki toplu iş sözleşmesinin de Başiskele Belediyesi tarafından en güzel şekilde sonuçlanacağına inanıyorum. Başkanımız bu noktada sizleri gerçekten çok düşünüyor.”  

 

BAŞİSKELE BELEDİYESİ AİLE FOTOĞRAFI   

 

Başiskele Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü İmza Töreni sonrası Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ve İdris Ersoy mesai arkadaşlarıyla birlikte belediye binası önünde günün anısına Başiskele Belediyesi ailesi olarak fotoğraf çektirdiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38