Başkan Özlü KALE Projesini Tanıttı  

Başiskele’de 2022 yılını “Kadın ve Aile Yılı” olarak ilan eden Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ilçede yapılan ve yapılacak olan kadın ve aile çalışmalarını kapsayan KALE Projesini kamuoyuna tanıttı.

Başkan Özlü KALE Projesini Tanıttı  

Başiskele’de 2022 yılını “Kadın ve Aile Yılı” olarak ilan eden Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ilçede yapılan ve yapılacak olan kadın ve aile çalışmalarını kapsayan KALE Projesini kamuoyuna tanıttı.

15 Mart 2022 Salı 10:12
Başkan Özlü KALE Projesini Tanıttı   

Başkan Özlü: Kadın ve Aile Kale Gibi Sağlam ve Güçlü Olmalı

 

 

“Ailemiz Kalemiz” mottosuyla “Güven ve sevgiyle işlenmiş kalemiz var” diyerek Başiskele Belediyesi’nin kadın ve aile çalışmalarını tek bir çatı altında toplayan KALE’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

 

YOĞUN KATILIM

 

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün ev sahipliğinde Başiskele Sahili’ndeki TRYP By Wyndham Otel’de (Lastik-İş Otel) gerçekleşen toplantıya özel konuk olarak sevilen TV Sunucusu İkbal Gürpınar’ın yanı sıra Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, MHP Başiskele İlçe Başkanı Serkan Günaydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe kadın kolları başkanları ve çok sayıda Başiskeleli vatandaşlar katıldı.

 

BAŞKAN ÖZLÜ: AİLELERİMİZ KALE GİBİ SAĞLAM OLMALI

 

Programda konuşma yapan Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, toplumun temelini oluşturan ailenin kale gibi sağlam ve yıkılmaz olması gerektiğini vurgulayarak kadın ve ailenin toplumdaki yeri ve önemini anlattı.

 

Başkan Özlü sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman ifade ettiği gibi, ‘Güçlü bir ülke, güçlü bir millet, huzurlu bir toplum olabilmenin öncelikli şartı güçlü bir aile yapısına sahip olmaktır.’ Bizler de bu minvalde bugün burada sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Şeyh Edebali'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." sözünden ilhamla söyleyecek olursak, toplumumuzun temelini oluşturan aileyi sağlam temellere kurarak ancak devleti ve milleti yaşatır ve ayakta tutabiliriz.

 

Bizler bu düşünceyle, geçen yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle mücadele gününde 2022 yılını Kadın ve Aile Yılı ilan ettik ve tarihe not düştük. Kadın ve aileye dair yapmamız gereken ne varsa yapacağımızın sözünü verdik.”

 

“KAMUOYU ARAŞTIRMALARI BİZİ KADIN VE AİLEYE ODAKLANDIRDI”

 

Toplumun yarısının kadınlardan oluştuğuna dikkat çeken Başkan Özlü, yaptıkları kamuoyu araştırmalarının kendilerini kadın ve aileye yönlendirdiğini söyledi.

 

Başkan Özlü, “Öncelikle şu bilgiyi sizlerle paylaşmak isterim. Başiskele’de her iki kişiden biri kadın. Yani nüfusumuzun yarısı kadından oluşmaktadır. Ayrıca yaptığımız anketlerde, gençlere sorduk. Hangisinin gelişiminize katkısı daha fazladır? Gençlerimizin yüzde 37’si “Anne ve Baba” dedi. Aile geleneklerinizin korunması gerektiğini düşünüyor musunuz? diye sorduk. Gelen cevap hamdolsun %66 evet oldu. Hayatta mutlu olmak için en önemli faktörü sorduk. Hamdolsun para değil, güç değil, AİLE HAYATI denildi. Bu bir zenginlik işte, bu Kale’nin yıkılmaz taşları, bu Kale’yi zorunlu kılan gerçek rakamlar. Biz yaptığımız bu kamuoyu araştırmalarıyla kendimize bir yol haritası belirledik.” ifadelerini kullandı.

 

“BİZİM MEDENİYETİMİZİN EN GÜÇLÜ YANI AİLE BAĞLARIMIZ”

 

Başiskele’de kadın ve aileyi neden önemsediklerini açıklayan Başkan Özlü, “Başiskele’de 2022 yılını Kadın ve Aile Yılı ilan ederek KALE Kadın ve Aile Modeli’ni kurduk ve bu yönde çalışmalarımıza başladık. Peki neden kadın ve aile? Çünkü toplumun anası kadındır. Benim ailem, sizin çevreniz, sizin aileniz, benim çevrem…

Batı medeniyetinden bizi farklı kılan en güçlü yönümüz aile bağlarımız. Pandemi sürecinde geniş ailemizle aramıza mesafeler girdi. Dijital dünya/telefon/televizyon aile üyeleriyle olan iletişimimizi bozdu. Sosyal medyada fenomen anne modeli tüm anneleri kuşattı, aile yapımız tehdit altına girdi. Derdimiz problemleri çözmek değil. Daha problem olmadan sağlam aile temellerinin yapısını inşa etmek. Kale gibi sağlam ve yıkılmaz aile yapısına hizmet etmek.” diye konuştu.

 

“NESİLDEN NESİLE AKTARILACAK SAĞLAM MODEL”

 

Başkan Özlü konuşmasını şöyle devam ettirdi:

 

“Bizler inanıyoruz ki; bu sadece bugünün işi değil. Allah’ın izniyle bu modelle yetişen bilinçli ebeveynler sayesinde, annesi ve babasının hayır duasını almış geleceğin güçlü Türkiye’sinin yarının büyükleri, bizleri onurlandıracak. Kale gibi sağlam bir toplumun temelinde yer almış olacak.”

 

“GÖNÜLLERİ FETHEDECEĞİZ”

 

Biliyoruz ki, Kale içeriden fethedilir. Biz, kadınlarımıza kendimizi en iyi şekilde anlatır, gönlünü kazanırsak diğer aile fertlerini de kazanmış oluruz. Böylece kalemiz sağlam olur yıkılmaz evvelallah. Biz bir kale inşaa ediyoruz bugün hep birlikte. Bu kaleyi tek başına bırakırsak bir anlamı kalmaz. Herkes bir taş koyacak. Herkes elini taşın altına koyacak. Polisi, öğretmeni, ev hanımı, iş kadını, annesi, babası, devleti ve tabii ki olmazsa olmaz milleti… Şunu da söylemeden geçmek istemiyorum ki, her başarılı erkeğin yanında kale gibi sağlam bir kadın vardır.”

 

“GÜÇLÜ BİR AİLE GÜÇLÜ BİR TOPLUM”

 

“Şimdi gelelim KALE modelimize. Toplumu oluşturan en önemli yapıtaşı hiç şüphesiz ailedir. Güçlü bir aile güçlü bir toplum. Bilinçli bir aile bilinçli bir toplumu var eder. Aile dediğimiz bu olguyu değerli kılan ve anlamlı hale getiren en önemli bireyi ise kadındır. Aileyi birlikte ve ayakta tutan, zorluklara karşı mücadele eden, yorulmayan, yorulsa da belli etmeyen, hep üretendir kadın.

 

Kadın güçlü olmalıdır, yıkılmamalıdır. Kadın yıkıldı mı Aile yıkılır. Aile yıkıldı mı, toplum yıkılır. Çünkü bir toplumun Kalesi Ailedir. Sevgiyle işlenen, güvenle güçlendirilen, hiçbir KALE yıkılmaz. Ailede sevgi ve güveni inşa edersen temelleri sağlam, sarsılmaz bir yapıya bürünür. Yani aile bir Kaleye dönüşür. Daha güçlü aile, daha güçlü Başiskele, KALE kentimize, şehrimize, ülkemize ve toplumumuza hayırlı olsun”

 

BAŞKAN ÖZLÜ KALE MODELİ’Nİ SUNUMLA ANLATTI

 

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü yaptığı konuşmanın ardından kadın ve aile çalışmalarını tek çatı altında toplayan KALE Modeli’nde bu zamana kadar yapılan ve yapılacak hizmetleri tek tek sunumla anlattı.

 

Başiskele’de toplumun her kesimiyle ve paydaşlarıyla istişarelerde bulunduğu vurgulayan Başkan Özlü, “İlçemizde Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğümüzü kentimize kazandırdık. Kadın ve Aile Müdürlüğümüzü de kuruyoruz. Bu noktada Türkiye’de de öncü bir belediye olacağımızın müjdesini şimdiden verelim.” dedi.

 

KAYMAKAM ÇAKMAK: AİLENİN EN BÜYÜK YÜKÜ KADINDADIR

 

Başkan M. Yasin Özlü’nün ardından konuşma gerçekleştiren Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak ise, “Bizim toplumumuzda kadının yeri her zaman farklıdır. Aileyi kuran aileyi devam ettiren kadındır. İslamiyet’te de kadınlar her zaman önemsenmiş, baş tacı edilmiş ve Allah’ın bizlere emaneti olarak görülmüştür. Erkekler kusura bakmasın ama en büyük sıkıntıyı yaşayanlar kadınlar. Hem içeride hem dışarıda çalışıyor kadınlarımız. Kadın için ne yapılsa yeridir. Çünkü ailenin en büyük yükü kadındadır. Bu güzel çalışma için Başiskele Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bizler de bu projenin bir parçası olarak tam destek vereceğiz.” dedi.

 

YAŞAR ÇAKMAK: EL BİRLİĞİ İLE SAĞLAMLAŞTIRACAĞIZ

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak ise, “Aile ferdimizdir. Aile kalemizdir. Genç Başkanımız Başiskele’de kaleyi çok iyi inşa ediyor. Kadın ve aile konusunda, gençlerimiz konusunda başkanımız gerçekten çok güzel işler yapıyor. Bu çalışmaların karşılığını hem bu dünyada hem ahirette alacak. Kadın önemli, aile önemli. Bunu el birliğiyle sağlamlaştıracağız. Uzaktan yakından katılan bu güzel toplantıyı şereflendiren siz değerli misafirlerimize yürekten teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

İKBAL GÜRPINAR: SEVGİ, GÜVEN VE SAYGI İLE AİLELER DAHA SAĞLAM OLUR

 

Programa özel konuk olarak katılan sevilen TV sunucusu İkbal Gürpınar da sahneye çıkarak hoş sohbetiyle katılımcılara kadın ve aile ilgili çok önemli bilgiler aktardı.

 

Aile, kadın ve çocukların bizler için çok önemli olduğunu vurgulayan Gürpınar, “Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Başiskele’de gerçekten gönüllere dokunan çok güzel işler yaptığını gördüm. Buradaki her şey çok önemli. Teknoloji bağımlılığı, madde bağımlılığı, ailenin rolleri… Para kazanmak bir konuma ulaşmak eğer kadınları erkekleştiriyorsa bu sıkıntılıdır. Ailede kadın kadın gibi, erkek de erkek gibi olmalı. Biz her şeyi yapmayı bilsek bile her şeyi biz yapmayacağız. Kalorifer borusu döşeriz, tasisatçı oluruz ama yapmayacağız. Biz sanıyoruz ki her şeyi yapabilirsek kocalarımız bizi çok sever, o bizi bırakmaz sanıyoruz. Ama öyle değil tam tersi o zaman adam gelecek diyecek ki ‘Benim bu evde ne işim var?’. O yüzden bir ailede kadın kendi görev ve sorumluluklarını, erkek de kendi görev ve sorumluluklarının bilincinde olacak. Sevgi, güven ve saygı ile aileler sağlam ve güçlü yapıya kavuşacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

İkbal Gürpınar konuşmasının ardından bir de şiir seslendirerek katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38