banner28

Mahalleli belediyeye yürüdü

Çayırova’da Emek Mahallesi sakinleri belediyeyi bastı. Vatandaşlar belediyeden hizmet isteyip inşaat yapabilmek için ruhsat talebinde bulundu

Mahalleli belediyeye yürüdü

Çayırova’da Emek Mahallesi sakinleri belediyeyi bastı. Vatandaşlar belediyeden hizmet isteyip inşaat yapabilmek için ruhsat talebinde bulundu

21 Ekim 2015 Çarşamba 15:15
 Mahalleli belediyeye yürüdü

Çayırova Emek ve İnönü Mahallesi’nde yaşayan mahalle sakinleri imar planlarına uygun ruhsatlandırılmış yapılarını tamamlamak ve ruhsatları alarak inşaat yapmak ve belediyenin mahallelerine hizmet yapması için belediyeye yürüdüler. Çayırova Emek ve İnönü Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği tarafından bu sabah Çayırova Belediyesi önüne bir yürüyüş gerçekleştirdi. Mahalleliler mahallelerindeki imar planlarına uygun ruhsatlandırılmış yapılarını tamamlamak ve ruhsatları alarak inşaat yapmak ve belediyenin mahallelerine hizmet yapması talebiyle belediye önüne kadar yürüdüler. Yapılan basın açıklamasının ardından mahalle sakinleri dilekçelerini belediyeye teslim ederek olaysız bir şekilde dağıldılar. Mahalleliler adına basın açıklamasını Çayırova Emek ve İnönü Mahallesi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca basın açıklamasını yaptı. Koca açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

HİZMETLERİN GELMESİNİ BEKLİYORDUK

“Bugün buraya kentsel dönüşüme karşı açtığımız davayı kazanmış ve Çayırova Belediyesi’nin de temyiz etmeyerek kesinleşmiş olmasına karşın, verilen sözlere rağmen mahallemizin belediye hizmetlerinden yararlandırılmaması nedeniyle, mahalle sakinleri olarak dilekçelerimizle, taleplerimizi iletmeye geldik. Bizler yaklaşık 25 yıl önce Anadolu’nun her köşesinden zorluklar içinde göç edip buralara geldik. Yapılarımızı ve yerleşimlerimizin bulunduğu alanları zor olsa da memleketimiz, mahallemiz köyümüz yaptık. Komşu mahalleler ve sokaklara bakarak, bu hizmetlerin bizlere de getirileceğini bekliyorduk.

BİZDEN HABERSİZ PROJE ÜRETTİLER

Meğerse geçen dönem belediye başkanı ve meclisi bizlerin dişimizden tırnağımızdan çok zorluklarla kazandığımız tapulu arsa ve evlerimiz üzerine bizden habersiz projeler üretmişler. Bizler ancak 3 yıl sonra bir tesadüf eseri bu durumdan haberdar olduk. Konuyla ilgili olarak defalarca Çayırova Belediyesi’nden bilgi talebinde bulunduk. Mahallemizde yapılacak proje hakkında bilgi sahibi olmak istedik. Son olarak 30 Aralık 2013 tarihinde Kocaeli 1.İdare Mahkemesi’ne dava açtık. Davamız devam ederken 2014 belediye seçimlerinin ardından belediye başkanı değişti. Yeni seçilen Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, belediye başkanı adayı olduğunda derneğimizi ziyaret ederek, ‘Ben seçilirsem mahkemenin vereceği karara uyacağıma ve buralara gereken hizmetleri getireceğime söz veriyorum’ dedi.

MAHALLEMİZE ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI

Kocaeli 1.İdare Mahkemesi karar vererek bizler haklı buldu. Artık belediyemizden yıllardır hizmet verilmeyen bölgemize hizmet bekliyoruz. Ancak davamız sonuçlanmış olmasına rağmen bölgemizle ilgili herhangi bir çalışma yapılmamaktadır. Oysa yanı başımızda doğalgaz, asfalt, ruhsat gibi hizmetler verilirken bölgemize henüz bir çivi bile çakılmamıştır. Belediye başkanı ile görüşmemizde TOKİ’ye yönlendirildik. TOKİ’den aldığımız cevap, ‘Çayırova Belediyesi isterse her türlü verebilir’ şeklinde oldu. Kendileriyle ilgili de böyle bir sorun olmadığını ifade ettiler.’

SÖZLERİNİZ NEREDE KALDI?

Çayırova Belediye Başkanı ve meclis üyelerine sesleniyoruz. Öncelikle verdiğiniz sözler nerede kaldı? Bizler Türkiye Cumhuriyet’i vatandaşları olarak tekrar soruyoruz. Tapulu arsalarımız üzerinde ne gibi oyun oynanıyor? Bizlerin istemediği bir şeyi mahkemenin de iptal etmesine rağmen TOKİ ile bağlantısı kalmadığına göre neden bu kadar üstüne gidiliyor anlamıyoruz. Aklımıza gelen tek şey başkan yardımcısının o bölgede arsa almış olması. Bizlere verdiğiniz sözleri tutmanızı, hizmetlerden mahrum edilmemeyi istiyoruz.”

Son Güncelleme: 21.10.2015 15:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38