banner28
banner23
banner36

Beyaz Kalpler Darıca Hayvanat Bahçesi’nde

Beyaz Kalpler öğrencileri Darıca Hayvanata Bahçesi’nde eğlenceli bir gün geçirdi

Beyaz Kalpler Darıca Hayvanat Bahçesi’nde

Beyaz Kalpler öğrencileri Darıca Hayvanata Bahçesi’nde eğlenceli bir gün geçirdi

14 Nisan 2016 Perşembe 14:01
Beyaz Kalpler Darıca Hayvanat Bahçesi’nde

 Beyaz Kalpler Darıca Hayvanat Bahçesi’nde

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencileri Darıca Hayvanat Bahçesi’ne ziyaret gerçekleştirdiler.  Rehber eşliğinde yapılan gezide, ilk kez gördükleri yırtıcı hayvanlara ve kuş türlerine karşı çocukların ilgisi büyük oldu. Rehberin anlattıklarını merakla dinleyen çocuklar hayvanlarla ilgili merak ettikleri sorulara cevap buldu.

 

İLK KEZ GÖRDÜLER

Gün sonunda yorgun ama mutlu bir şekilde birbirlerine hayvanat bahçesinde yaşadıklarını anlatan öğrenciler ailelerine ve okul arkadaşlarına da gezide yaşadıklarını anlatmak için sabırsızlanıyorlardı. Beyaz Kalpler Öğrencileri ” Bu gün çok eğlenceli geçti, İsimlerini bildiğimiz ama canlı olarak görmediğimiz vahşi hayvanları gördük, fil, gergedan, timsah sandığımdan daha iri cüsseliydi.” dediler.

 

BİLGİ VE EĞLENCE BİR ARADA

Güzel güneşli bir bahar havasında gerçekleştirilen hayvanat bahçesi ziyareti, Beyaz Kalpler öğrencileri için hem genel kültür hem de eğlenceli bir gezi olarak hafızalarda yer almış oldu. Hayvanat bahçesi gezisi botanik bahçe, akvaryumun gezilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

 

BEYAZ KALPLER NEDİR?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde eğitim alacak 12-18 yaş arasındaki sosyal risk grubunda bulunan çocuklar, uzman personel tarafından saha çalışması yapılarak bulunuyor. Bir aylık inceleme süresince psikolog ve sosyologlar tarafından çocukların aileleri ve sosyal çevreleri ile görüşmeler gerçekleştiriliyor. Bir yıl süre ile merkezden eğitim alabilen gençlerin toplum içerisinde daha etkin ve faydalı hale gelebilmeleri amaçlanıyor. Beyaz Kalpler’de öğrenciler drama, aşçı yardımcılığı, servis elemanlığı, değerler eğitimi, cam boncuk, ritim, spor gibi birçok alanda boş zamanlarını değerlendirerek, hem öğreniyor, hem de kaliteli ve keyifli zaman geçiriyor.

 

BEYAZ KALPLER’DE PAYDAŞ KURUMLAR

Proje, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Antikkapı, THK, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü’nün katılımı ile organize bir şekilde yürütülüyor.

Son Güncelleme: 14.04.2016 14:03
Anahtar Kelimeler:
DarıcaHayvanatBahçesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38