Başkan Aygün’den Projelere Yakın Takip

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ilçe genelinde yapımı devam eden Araptepe Kentsel Yenileme projesi, Belediye Hizmet Binası, Sırrıpaşa Mahalle Konağı ve Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nde incelemelerde bulundu

Başkan Aygün’den Projelere Yakın Takip

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ilçe genelinde yapımı devam eden Araptepe Kentsel Yenileme projesi, Belediye Hizmet Binası, Sırrıpaşa Mahalle Konağı ve Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nde incelemelerde bulundu

10 Kasım 2021 Çarşamba 12:59
Başkan Aygün’den Projelere Yakın Takip

Araptepe Kentsel Yenileme

Derince’ye birbirinden önemli kalıcı eserler kazandıran Başkan Aygün, sık sık şantiyeleri gezerek projeleri yerinde inceliyor. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, bu kez AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ile birlikte Yenikent Mahallesi Araptepe Mevkii'nde devam eden kentsel yenileme çalışmalarını inceledi. Çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğü Araptepe’deki kentsel yenileme projesi alanında örnek olarak niteleniyor. 30 bin m2 büyüklüğündeki alanda devam eden çalışmalarla bölgeye 428 daire ve 7 işyerinden oluşan yeni bir yaşam alanı kazandırılıyor. Kentsel yenileme projesinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Aygün, “Projemizle birlikte bölgeye depreme dayanıklı, otoparkı bulunan, sosyal ve yeşil alanlara sahip, modern binalar inşa ediyoruz. Derince’mize hayırlı olsun” dedi.

Belediye Hizmet Binası

Başkan Aygün, kentsel yenileme projesinde yaptığı incelemenin ardından Başkan Yardımcısı Adnan Pala ve Etüt Proje Müdürü Tarık Duman ile birlikte Derince Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda devam eden düzenlemeleri inceledi. Sırrıpaşa Mahallesi’nde yapılacak yeni düzenlemelerle birlikte önceki dönem yarım kalan 1071 Kültür Merkezi, revize edilerek belediye hizmet binasına dönüştürülüyor. Derince Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yapılan çalışma ile 12.050 m² inşaat alanına sahip 5 katlı belediye hizmet binası tamamlanarak ilçe halkının kullanımına sunulacak. Başkan Aygün, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Derince’ye çok şık bir Belediye Hizmet Binası kazandıracaklarını ifade etti.

Sırrıpaşa Mahalle Konağı

Başkan Aygün, belediye hizmet binasının ardından Sırrıpaşa Mahalle Konağı'nda devam eden çalışmaları inceledi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'ün seçim vaatleri arasında da yer alan Sırrıpaşa Mahalle Konağı’nın tamamlanmasıyla birlikte bölge sakinleri çok amaçlı, modern bir yapıya kavuşmuş olacak. 4 bin 740 m2 alana inşa edilen ve çok amaçlı olarak kullanılacak Sırrıpaşa Mahalle Konağı'nın zemin katında Aile Sağlığı Merkezi ve sporcular için ayrı girişi bulunan spor merkezi yer alıyor. Binanın birinci katında Gençlik Merkezi'ne ait donatılar yer alacak. Proje kapsamında binanın dış kısmında yer alan suni çim saha ise yenilenerek bölgede çocukların ve gençlerin kullanımına sunulacak.

Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri

Son olarak İshakçılar’a giden Başkan Aygün, burada yapımı devam eden Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. İçerisinde Süt Pastörizasyon Tesisi, Aspir Yağı İşleme ve Değerlendirme Tesisi ile Mısır Kurutma Tesisini barındıran Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nde çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. Burada incelemelerde bulunan Başkan Aygün, tesislerin İshakçılar ve çevre köylere ekonomik anlamda çok önemli bir katkı sunacağını ifade etti. Bölgedeki tesislerin tamamlanmasıyla mısır ekimi gerçekleştiren çiftçilere çok büyük bir destek sağlanacak. Kurulacak olan tesislerde süt pastörizasyon bölümünün 5 ton, yağ işleme bölümünün ise günlük 300 litrelik kapasitesi olacak. Taşköprü Aspir Yağı‘nın markalaşmasıyla birlikte inşa edilecek olan tesisler tarımsal kalkınma ile birlikte istihdama da katkı sunacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38