Başkan Bulut Kırımlılarla bir araya geldi

Sivil toplum kuruluşlarıyla sık sık bir araya gelen Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, bu kez Kırım Türkleri ve Yardımlaşma Derneği Kocaeli Şubesi’nin düzenlediği kahvaltı programına katılarak dernek üyeleriyle sohbet etti

Başkan Bulut Kırımlılarla bir araya geldi

Sivil toplum kuruluşlarıyla sık sık bir araya gelen Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, bu kez Kırım Türkleri ve Yardımlaşma Derneği Kocaeli Şubesi’nin düzenlediği kahvaltı programına katılarak dernek üyeleriyle sohbet etti

11 Ağustos 2015 Salı 11:20
 Başkan Bulut Kırımlılarla bir araya geldi
Halkın talepleri dikkate alındı
Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Kırım Türkleri ve Yardımlaşma Derneği Kocaeli Şubesi’nde düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Toplantıda Dernek Başkanı Suavi Oktay, yönetim kurulu üyeleri ve Kent Konseyi Başkanı Hasan Malo hazır bulundu. Organizasyonda yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Derince Kent Meydanı’nda yapılan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunan Başkan Bulut, “Kent Meydanı’nın aslına uygun bir şekilde yapılması için çalışıyoruz. Şelale ve yürüyen merdiven gibi çalışmalarla Meydan’ı halkımızın taleplerine uygun bir şekilde düzenledik” dedi.
“Amacımız kalıcı eserler bırakmak”
Düşüncelere ve fikirlere daima saygılarının olduğunu aktaran Başkan Bulut, “Hepimiz Derince’de yaşıyoruz. İlçemize en güzel şekilde hizmet etmek için çalışıyoruz. Meydan dediğimiz alanlar vatandaşların buluşma yerleridir. İlerleyen süreçte yapacağımız çalışmalarla bu alanı daha da büyüteceğiz. Fakat biz hiçbir zaman saat kulesinin bir anıt olduğunu veKırımlı vatandaşlarımızı temsil ettiğini düşünmedik. Mimari özelliği olmayan bir yapıyı kaldırıp Meydan’ı kent estetiğine uygun bir hale getirdik. Buradaki en önemli amacımız ilçemize kalıcı eserler bırakmak” diye konuştu.
Meydan’ın silüeti bozuluyordu
Dernek binasında düzenlenen organizasyonda Kent Meydanı’nın kendileri için önemli olduğunu belirten Dernek Başkanı Suavi Oktay ve dernek üyeleri Başkan Bulut’tan meydan içerisinde yeni bir çalışma yapılmasını talep etti. Kahvaltı programının ardından dernek üyeleri ve belediyenin teknik personelleriyle birlikte Kent Meydanı’nda incelemelerde bulunan Başkan Bulut, “Saat kulesi Kent Meydanı’nın silüetini bozuyordu. Biz, Kent Meydanı’nda Kırımlı vatandaşlarımızı gerçek anlamda temsil eden bir çalışmaya imza atacağız. Dernek yönetimimiz ve teknik personelimizle belirlediğimiz mevcut alan içerisinde çalışmaları başlattık. Bu çalışma zaten gündemimizdeydi. Bu yüzden kimse yaşanan bu gelişmelerden siyasi bir rant elde etmeye çalışmasın” dedi.
Derneklerimizin fikirleri çok önemli
Katılımcı yönetim anlayışı gereği alınan kararlarda sivil toplum kuruluşlarının fikir ve düşüncelerine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Bulut, “ Sivil toplum kuruluşlarımızla her zaman iletişim halindeyiz. Katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışına inandığım belediye yönetiminde derneklerimizin fikirleri ve düşünceleri bizler için çok önemli. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kent için yapacağımız projelerde STK’larımızın görüşlerine başvurmaya devam edeceğiz. Aynı şekilde Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kocaeli Şubesi ile de istişarede bulunuyoruz. Bazı art niyetli çevreler konuyu farklı yerlere çekip Kırımlı vatandaşlarımız üzerinden siyasi rant ve kaybolan itibarlarını geri kazanma çabasına girseler de başarılı olamadılar ve olamayacaklar da. Derince’de yaşayan toplumun hiçbir kesimiyle sıkıntımız olmadı ve olmayacak da” dedi.

Son Güncelleme: 11.08.2015 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38