banner28
banner23
banner36

Derince’de kurslara 2 bin 37 başvuru oldu

Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları (DER-MEK) bünyesinde başlayacak yeni eğitim döneminde ilçe genelinde bulunan 6 kurs merkezindeki 40 ayrı branştan 2 bin 37 kursiyer yararlanacak

Derince’de kurslara 2 bin 37 başvuru oldu

Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları (DER-MEK) bünyesinde başlayacak yeni eğitim döneminde ilçe genelinde bulunan 6 kurs merkezindeki 40 ayrı branştan 2 bin 37 kursiyer yararlanacak

24 Eylül 2014 Çarşamba 11:14
Derince’de kurslara  2 bin 37 başvuru oldu
 40 ayrı branşta kurslar açılacak
Derince Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü ile eğitime yönelik projeler çerçevesinde uygulamaya geçirdiği DER-MEK’te kayıt süreci tamamlandı. 1 Eylül tarihinde başlayan ve 20 Eylül’e kadar devam eden kayıt dönemi sonunda kurslara müracaat eden kursiyer sayısı 2 bin 37’yi buldu. Mersincik Bilgi ve Sanat Evi, Kusachi Bilgi ve Sanat Merkezi, Derince Belediyesi Gençlik Merkezi, Yenikent Sosyal Tesisleri, Sırrıpaşa Kurs Merkezi ve Çınarlı Mahalle Konağı olmak üzere altı ayrı merkezde düzenlenecek kurslar ile bu yıl Derinceliler 40 ayrı branşta eğitim alma imkanına sahip olacak.
En yoğun başvuru Kusachi’ye oldu
Kurs merkezleri arasında en büyük ilgiyi bin 203 kişinin müracaat ettiği Kusachi Bilgi ve Sanat Merkezi aldı. Yoğun bir başvuru sürecinin yaşandığı Kusachi’de en fazla katılım 387 başvuru ile step-aerobiğe olurken, bilgisayar bölümleri, dikiş, iğne oyası ve satranç da yoğun talep gören branşlar oldu. Kusachi’nin ardından en çok başvurunun gerçekleştiği kurs merkezi ise cilt bakımından Türk ve Osmanlı Mutfağı’na kadar birçok kursu bünyesinde barındıran Yenikent Sosyal Tesisleri oldu. Toplamda 384 kursiyerin müracaat ettiği Yenikent’te en fazla ilgiyi çeken branş ise 180 kişinin başvuruda bulunduğu fitness.
Bayramın ardından dersler başlayacak
Çınarlı Mahalle Konağı’nda açılacak olan yedi ayrı kursa müracaat edenlerin sayısı ise 258 kişiden oluşurken, bu merkezdeki en büyük ilgiyi dikiş ve iğne oyası kursları gördü. İğne oyası, dikiş ve el nakışı kurslarının yer aldığı Sırrıpaşa Kurs Merkezi’ne müracaat sayısı ise 99’u buldu. Fatih Mahallesi’nde yer alan Gençlik Merkezi’nde en yoğun talebi iğne oyası kursları görürken bu merkeze toplam başvuru sayısı 66 oldu. Mersincik Bilgi ve Sanat Evi’nde düzenlenecek olan kurslardan ise 27 kursiyer yararlanmak için başvurusunu gerçekleştirdi. Kursların Kurban Bayramı’nın ardından açılacağını ifade eden yetkililer bilgi almak isteyenlerin (223 10 11) numaralı telefon aracılığıyla irtibat kurabileceklerini belirtti.
Son Güncelleme: 24.09.2014 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38