Derinceli Gaziler Çanakkale’yi gezdi

Derince Belediyesi tarafından düzenlenen gezide Derinceli Gaziler, Çanakkale Destanı’nın yazıldığı tarihi yerleri ziyaret ederek duygu dolu anlar yaşadı

Derinceli Gaziler Çanakkale’yi gezdi

Derince Belediyesi tarafından düzenlenen gezide Derinceli Gaziler, Çanakkale Destanı’nın yazıldığı tarihi yerleri ziyaret ederek duygu dolu anlar yaşadı

01 Ekim 2015 Perşembe 13:44
 Derinceli Gaziler Çanakkale’yi gezdi

Başkan Bulut ve Garnizon Komutanı Şahin de eşlik etti

Derince Belediyesi ve Derince Eğitim Merkezi Komutanlığı’nın birlikte organize ettiği programda Derinceli Gaziler, bir tarihin yeniden yazıldığı yer olan Çanakkale’yi gezdi. Gerçekleşen organizasyonda gazilere, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ve Derince Garnizon Komutanı Şenol Şahin eşlik etti. Uzman rehber eşliğinde iki günlük programla Çanaklale’yi görme fırsatı bulan gaziler, Seyit Onbaşı Anıtı ve Rumeli Mecidiye Tabyası, Soğanlıdere ve Şahindere Şehitliği, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Seddülbahir Yahya Çavuş Şehitliği, Eceabat, Namazgah Tabyası, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Anafartalar ovası, Kilidbahir Kaleleri, Kanuni Kulesi ve Conkbayırı Bölgesi gibi Çanakkale Destanı’nın yazıldığı tarihi mekanları ziyaret etti.

Duygu dolu anlar yaşandı

Başkan Bulut ve Garnizon Komutanı Şahin’in de eşlik ettiği kafile gezide ilk olarak Seyit Onbaşı Anıtı ve Rumeli Mecidiye Tabyası’nı ziyaret etti. Uzman rehber eşliğinde gerçekleşen gezi, Soğanlıdere ve Şahindere Şehitliği, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Seddülbahir Yahya Çavuş Şehitliği’nin ziyaret edilmesiyle devam etti. Şehitliklerde oldukça duygu dolu anlar yaşayan gaziler, Çanakkale’de şehit olan kahramanlar için dualar etti. Derince kafilesi ardından Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nde bulunan Çanakkale Savaşları malzemelerinden oluşan müzeyi gezdi.

Savaş günleri canlandırıldı

Derinceli Gaziler Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde yer alan 11 canlandırma odasında savaş günlerini adeta yeniden yaşadı. Harbe Giriş, Nusrat Mayın Gemisi, İtilaf Devletlerinin Muharebe Planları, Mecidiye Tabyası, Kara Muharebelerine Hazırlık, Dönüm Noktası Salonunda, Siper Muharebeleri, Gök kubbeden Gelibolu, Çanakkale Geçilmez, Hatıralar, 1915'ten Günümüze odalarının yer aldığı gösterimde savaş günleri ziyaretçilere üç boyutlu olarak mekanik sistemlerle anlatıldı.

Son Güncelleme: 01.10.2015 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38