Sertif Gökçe; "En iyi TİS bizimle olacak"

Derince Belediyesi'nin Fen ve Temizlik İşleri çalışanlarını ziyaret eden Derince Belediye Başkan Adayı Av. Sertif Gökçe, "En iyi toplu iş sözleşmesi bizim zamanımızda olacak" dedi.

Sertif Gökçe; "En iyi TİS bizimle olacak"

Derince Belediyesi'nin Fen ve Temizlik İşleri çalışanlarını ziyaret eden Derince Belediye Başkan Adayı Av. Sertif Gökçe, "En iyi toplu iş sözleşmesi bizim zamanımızda olacak" dedi.

27 Şubat 2019 Çarşamba 13:42
Sertif Gökçe; "En iyi TİS bizimle olacak"

CHP Derince Belediye Başkan Adayı Av. Sertif Gökçe, Derince Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri çalışanlarını ziyaret etti. İlçe Başkanı Nihat Değer ve Meclis Üyesi adaylarının da eşlik ettiği ziyaretlerde Gökçe, Derince'deki projelerinin yanı sıra belediye personeline yönelik çalışmalarından ve sosyal projelerinden de bahsetti. Ziyaretlerinde emeğin en kutsal değer olduğuna dikkat çeken Gökçe, toplu iş sözleşmesi, sosyal haklar ve maaş ödeme durumu hakkında birçok konuya da açıklık getirdi.


"MUTLUYSANIZ BELEDİYE BAŞARILIDIR"

Belediye işçisine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gökçe, ilkeleri doğrultusunda Derince'de yapılacak projelerini anlattı. Belediyenin kimseye karşı kapı duvar olmayacağını söyleyen Gökçe, "Cep telefonumuzda, gönlümüzde sizlere net bir şekilde açık olacak. Eğer belediye çalışanları mutlu ve memnunsa o belediye başkanı için başarılı denebilir. Bizim başarı hedefimizin temeli de çalışan personellerin mutlu olmasıdır" dedi.

"KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYIZ"

Bir toplumu ayakta tutan kriterin öncelikle maneviyat olduğunu söyleyen Gökçe, "Önemli olan maddiyat değil maneviyattır. Sloganımız 'Derince'de Sevgi Kazanacak'ta olduğu gibi her şeyi ancak sevgiyle kazanabiliriz. En önemli ibadet, sana emanet edilen mala ihanet etmemektir. Belediyenin bütçesi de, çalışan personel de emanettir. Emanetimize asla ihanet etmeyiz. Asla kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Fikri, kime oy verdiği ne olursa olsun hiç farketmez, emeğiyle geçinen herkes bizim için birinci sınıf vatandaştır, değerlidir" dedi.

"SÖZLEŞMEDE SİZİ YORMAYACAĞIZ"

Belediye personelinin sözleşme hakkındaki sorularını yanıtlayan Gökçe, "Sözleşme tabii ki yapılması gereken sözleşme. Biz hiçbir zaman sizi yormayacağız. Toplu iş sözleşmeleri zamanı burada da en iyisini vereceğiz. Öyle haftalarca, aylarca masada da oturmayacağız. Sizleri bekletmeden bunu halledeceğiz. Kadro açığı olduğunun da farkındayız. Eğer kadroya geçirilecekse tabii ki ilk olarak yıllardır burada çalışıp kadro bekleyenler tercih edilecektir" diye konuştu.

YEMEK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Gökçe, konuşmasına şu ifadelerle devam etti: "Sizler de belediye başkanı gibi belediyeyi temsil ediyorsunuz. Çünkü halk her gün başkanı değil sizleri görüyor. Sizler belediyenin yüzüsünüz. Sizin sosyal haklarınızın mutlaka olması gerekiyor. Yemek sorununuzu kesinlikle çözeceğiz. Diğer sosyal haklardan da aynı şekilde faydalanacaksınız. Mevcut çalışanları çıkartıp yerine başkalarını almak bir başarı değildir. Biz ancak istihdamı artırırız, yeni insanlar da işe alırız."

MAAŞ ÖDEMEYE AÇIKLIK GETİRDİ
CHP'li belediyelerin maaşları ödemeyeceği söylemleri hakkındaki sorulara yanıt veren Gökçe, şu açıklamalarda bulundu: "Türkiye'de 235 tane CHP'li belediye var. Onlarda da asgari ücretin üzerinde maaş ödeniyor. Bir gün de şaşmamış. İlk seçilecek CHP'li başkan da ben değilim ki. Bir tanesinin maaşları ödemediğini duydunuz mu? Ve en önemlisi de şu, belediyenin gelirleri İller Bankası'ndan gelen ve ilçede toplanan vergilerdir. Bizim zamanımızda daha çok ödenir. Biz işçiye önem veriyoruz, müteahhide,betona, ranta değil."

"YENİLEN HAKLARIMIZI DA SAVUNACAĞIZ"

"Belediyenin geliri, gideri belli. Kesinlikle maaş ödememe gibi bir durum söz konusu olamaz. Bunlar tamamen spekülasyondur. Derince'nin ve Derincelinin hak ettiği hizmeti ve bu zamana kadar verilmeyen hizmetlerini alabilmesi için Derince'nin avukatlığını da yapacağım. Yenilen hakkımızı savunacağız. Başkan kim olursa olsun belediye geliri gelecektir. Sadece o parayı düzgün ve dürüst kullanmak lazım. Biz asla israf yapmayacağız. Bizim dönemimizde herkesin yüzü gülecek."

Son Güncelleme: 27.02.2019 13:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38