banner28
banner23
banner36

2018 Bedelli askerlik ne zaman çıkacak

24 Haziran'daki seçimler öncesi gündeme gelen bedelli askerlik konusunda hükümetten yeni bir açıklama geldi. Peki 2018 bedelli askerlik ne zaman çıkacak?

2018 Bedelli askerlik ne zaman çıkacak

24 Haziran'daki seçimler öncesi gündeme gelen bedelli askerlik konusunda hükümetten yeni bir açıklama geldi. Peki 2018 bedelli askerlik ne zaman çıkacak?

12 Haziran 2018 Salı 19:36
2018 Bedelli askerlik ne zaman çıkacak

İşte yanıtı... Kamuoyunda uzun süredir gündemde olan ve binlerce kişiyi beklenti içine sokan bedelli askerlik konusundaki belirsizlik sürüyor. AK Parti hükümetinden önce bu öneriye olumsuz yanıt gelmişti. Ancak sonraki açıklamalarda konuya ılımlı yaklaşıldığı görüldü. Dün akşam Başbakan Binali Yıldırım'ın "Şartlar oluştu" şeklindeki ifadesinden sonra AK Parti'den yeni bir açıklama daha geldi.

 AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Habertürk'te katıldığı televizyon programında bedelli askerlikle ilgili soruya da yanıt verdi. Elitaş'ın bedelli askerlikle ilgili açıklaması şöyle: "750 - 800 bin her yıl askerlik çağı gelen kardeşimiz var. TSK'nın yılda 300 bin asker alma kapasitesi var. Ya TSK'nın 4 ayda bir yapılan devrelerini 3 ayda bire düşürerek askerlik süresini kısaltmak ya da Başbakanımızın dediği gibi bedeli mukabilinde askerliğini ifa etmiş saymak. Sanırım yeni hükümetin ilk gündemlerinden biri bu kanun olarak gelecek. Bu işlerin hükümetle uyumlu olarak yapılması gerekir." 

BEDELLİ ASKERLİK YAŞI VE ÜCRETİ

En fazla merak edilen yaş ve bedel konusu. 2011 yılında 30 bin lira, 2014'te 18 bin lira olarak açıklanmıştı. Şimdi bu iki rakamın ortasında olması bekleniyor 20 - 25 bin lira olması bekleniyor. Yaş konusunda da 28 yaş sınırı olacak şeklinde değerlendirmeler var, daha önce de 28 yaş sınırı olmuştu. Öte yandan 25 yaş talebi de yoğun şekilde var. Yerel seçimlerden hemen önce bedelli askerlik çıkarılacağı konuşuluyor. Bedelli askerlik ücretinin ise 20 bin lira civarında olması bekleniyor.

Son Güncelleme: 20.06.2018 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38