banner28
banner23
banner36

Dolar, bugün ne kadar?

Ülke içi ve dışındaki gelişmeler Dolar ve Euro'da hareketliliğe neden oluyor. Peki dolar bugün ne kadar? İşte döviz piyasasındaki son durum...

Dolar, bugün ne kadar?

Ülke içi ve dışındaki gelişmeler Dolar ve Euro'da hareketliliğe neden oluyor. Peki dolar bugün ne kadar? İşte döviz piyasasındaki son durum...

22 Mayıs 2019 Çarşamba 10:33
Dolar, bugün ne kadar?

Piyasalar YSK’nın İstanbul seçimine yönelik gerekçeli kararını ve seçim sürecini izlerken, jeopolitik risk olarak öne çıkan S-400 ve F-35 konusundaki gelişmeler ve ABD ile ilişkiler yakından takip ediliyor. Dolar/TL saat 07:00 itibarıyla 6.0651/6.0673 seviyesinde işlem görüyor. Doların söz konusu seviyelerde seyri devam ediyor.

Diğer taraftan yurtiçinde TL’de baskı unsuru olan, son dönemde yavaşlasa da altı aydır aralıksız devam eden lokallerin döviz biriktirme eğilimine yönelik önlemler takip ediliyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) dün itibariyle gerçek kişiler tarafından yapılan 100,000 dolar üzerindeki döviz alımı işlemlerinin bir iş günü valörlü gerçekleşeceğini bildirdi.

Yazıda kararın, “Finansal piyasaların istikrarlı işleyişine ve kredi sisteminin etkin çalışmasına katkıda bulunulmasını ve olası spekülatif işlemlerin önlenmesini teminen” alındığı belirtildi. Birçok bankacı kararın sermaye kontrolüne yönelik endişe yarattığına, mevcut sorunlara kısa vadeli bir bakış getirdiğine, etkisinden ziyade yarattığı izlenimin olumsuzluğuna dikkat çekti. 

Anahtar Kelimeler:
DolarBugün Ne Kadar?
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38