Dolar hızlı yükseliyor | Dolar ne kadar oldu?

9 Mayıs sabahı dolar 6,16 seviyesinde başlamıştı. Gün içerisinde artış gösteren dolar 6,20 seviyesini geçti.

Dolar hızlı yükseliyor | Dolar ne kadar oldu?

9 Mayıs sabahı dolar 6,16 seviyesinde başlamıştı. Gün içerisinde artış gösteren dolar 6,20 seviyesini geçti.

09 Mayıs 2019 Perşembe 12:20
Dolar hızlı yükseliyor | Dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL, İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin tekrarlanması kararı sonrası dalgalanmaya devam ediyor. ABD'nin YSK kararı değerlendirmesine Dışişleri Bakanlığı'nın verdiği tepki sonrası Dolar, 11.05 itibariyle 6,20'nin üzerine çıktı. 

 ABD Dışişleri Bakanlığı, YSK tarafından 23 Haziran’da tekrarlanmasına karar verilen İstanbul seçimleriyle ilgili bir açıklama yaptı ve “bu sıra dışı kararı not ettik” dedi. Bu açıklamaya Türkiye’den gelen tepkinin ardından dolar/TL kuru sert yükselerek 6,20 seviyesine çıktı. Analistler, İstanbul seçimlerinin yenileneceği 23 Haziran'a kadar TL üzerindeki baskının devam etmesini bekliyor. Dün tekrar 6,20 seviyesine yaklaşan dolar kuru, 6,18 seviyesinden kapanırken gece sığ piyasada 6,16'lı seviyelere geriledi.

TL'nin değer kaybı 29 Mart'tan bu yana yüzde 10'u aşarken analistler 23 Haziran'a kadar TL üzerindeki baskının devam etmesini bekliyor. Seçimin yanı sıra yüksek enflasyon nedeniyle hane halkının dolarize olması, artan DTH ve TCMB rezervleri üzerindeki güvensizlik içeride öne çıkarken, seçimler nedeniyle bütçenin de baskı altına girebileceği değerlendiriliyor. Euro ise 6,90 üzerindeki seyrini sürdürüyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38