Gümrüksüz et ithalatına izin çıktı

Sıfır gümrükle AB’den dondurulmuş et ithalatı yapılacak. Ayrıca, ESK'nın gümrüksüz et ithalat yetkisinde süre uzatıldı.

Gümrüksüz et ithalatına izin çıktı

Sıfır gümrükle AB’den dondurulmuş et ithalatı yapılacak. Ayrıca, ESK'nın gümrüksüz et ithalat yetkisinde süre uzatıldı.

12 Şubat 2016 Cuma 16:46
 Gümrüksüz et ithalatına izin çıktı

Kırmızı et fiyatlarındaki yükselişi kontrol altına almaya çalışan hükümetten bir hamle daha geldi. Bakanlar Kurulu, Et ve Süt Kurumu’nun sıfır gümrükle et ithalatı yapmasına ilişkin 2014 yılında verdiği yetkinin süresini uzatırken, AB menşeli dondurulmuş karkas et ithalatında da gümrük vergisini 2016 yılı için sıfırladı.

Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, 2014 yılında 15 bin ton gümrüksüz sığır eti ithalatı yetkisi alan Et ve Süt Kurumu’nun bu yetkisi 31 Aralık 2016 tarihine kadar uzatıldı.

Karar kapsamında ESK, 0201 Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonlu (GTİP) ve büyükbaş hayvan eti (taze veya dondurulmuş) 0202 GTİP’li dondurulmuş büyükbaş hayvan eti ithalatını bu yılın sonuna kadar gümrüksüz olarak yapabilecek.

'Tavan fiyat' uygulamasına 6 ay süre

Bu arada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, et fiyatlarıyla ilgili belirlenen tavan fiyat uygulamasına ilişkin, "Bütün sektörlerle bir araya geldik 'et ithal etmeyelim, tavan fiyatları belirleyelim, kendi hayvan varlığımızı artırarak geleceğimizi görerek yürüyelim' dedik, bu yüzden tavan fiyatların uygulanmasıyla ilgili 6 aylık bir süre koyduk." açıklamasını yaptmıştı.

Son Güncelleme: 12.02.2016 16:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38