banner28
banner23
banner36

KOBİ'lere 300 milyon liralık destek paketi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanı Recep Biçer, KOBİ'lere 300 milyon lira daha destek sağlanacağını bildirdi.

KOBİ'lere 300 milyon liralık destek paketi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanı Recep Biçer, KOBİ'lere 300 milyon lira daha destek sağlanacağını bildirdi.

26 Mayıs 2016 Perşembe 12:16
 KOBİ'lere 300 milyon liralık destek paketi
 KOBİ'lere 300 milyon liralık destek paketi


Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında 3 ayrı çağrıdan oluşan yeni destek paketiyle KOBİ'lere 300 milyon lira daha destek sağlanacağını bildirdi.

 

Biçer, KOSGEB'in KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, KOBİ'lerin ekonomideki paylarını ve etkinliklerini artırmak istediklerini belirten Biçer, bu hedefe yönelik çeşitli destek programları geliştirdiklerini anlattı.

 

Biçer, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı ile "Bilişim Teknolojileri KOBİ'lerinin Geliştirilmesi"ne 50 milyon, "Hızlı Büyüyen KOBİ'lerde Kapasite Geliştirme"ye 150 milyon, "KOSGEB Destekli Girişimlere İvme"ye de 100 milyon lira olmak üzere toplamda 300 milyon liralık 3 ayrı başlıkta çağrıya çıkıldığını kaydetti.

 

Bilişim Teknolojileri KOBİ'lerinin Geliştirilmesi çağrısı hakkında bilgi veren Biçer, bu alanda üretim ve yazılım geliştirme faaliyetlerinde bulunan KOBİ'lerin sayısal içerik ve ürünlerin geliştirilmesini, ulusal ve uluslararası standartlara uyumlaştırılmasını, mobil ve benzeri bilgi teknolojilerinin ticarileştirilmesini, ekonomideki pay ve etkinliklerinin artırılmasını amaçladıklarını söyledi.

 

Biçer, Hızlı Büyüyen KOBİ'lerde Kapasite Geliştirme çağrısıyla da istihdam yaratma, ürün, hizmet ve iş modeli açılarından yenilik gerçekleştirme, ihracata katkı sağlama, uluslararası nitelikleri yüksek ve ekonomik büyümeye katkı sağlamada diğer işletmelerden daha başarılı hızlı büyüyen işletmelerin belirlenen konularda hazırlayacakları projeleri destekleyeceklerini belirtti.

 

KOSGEB Destekli Girişimlere İvme çağrısına da değinen Biçer, işletmenin kapasitesinin geliştirilmesi ve verimliliğin artırılması, ürünün katma değerini artırmaya yönelik geliştirme ve çeşitlendirme faaliyetleri, ürün, hizmet süreçlerini iyileştirme, ölçüm, kontrol ve benzer altyapının oluşturulması, güçlendirilmesi, tasarım ve ürün geliştirme yetkinliklerinin artırılması ve ticarileştirilmesi, nitelikli iş gücünün geliştirilmesiyle ihracata başlama veya ihracatın artırılmasına yönelik projelerin destek kapsamına girdiğini aktardı.

 

"Başvurular 30 Mayıs-1 Temmuz'da"

Biçer, "KOBİ ve girişimcilerin yapacağı proje başvurularında Bilişim Teknolojileri KOBİ'lerinin Geliştirilmesi konu başlığında proje destek üst limitinin 100 bin lirası geri ödemesiz olmak üzere toplam 250 bin lira, Hızlı Büyüyen KOBİ'lerde Kapasite Geliştirme konu başlığında 300 bin lirası geri ödemesiz olmak üzere toplam 600 bin lira, KOSGEB Destekli Girişimlere İvme konu başlığında ise 100 bin lirası geri ödemesiz olmak üzere toplamda 250 bin lira şeklinde belirlendi." diye konuştu.

Recep Biçer, destek programından faydalanmak isteyenlerin 30 Mayıs-1 Temmuz arasında başvuru yapabileceklerini dile getirdi.

Son Güncelleme: 26.05.2016 13:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38