banner28
banner23
banner36

Konut satışında büyük kampanya başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konut sektöründe büyük bir kampanya başlattıklarını açıklayıp, proje kapsamında satışta yüzde 10 indirim yapılacağını söyledi.

Konut satışında büyük kampanya başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konut sektöründe büyük bir kampanya başlattıklarını açıklayıp, proje kapsamında satışta yüzde 10 indirim yapılacağını söyledi.

28 Ağustos 2018 Salı 14:25
Konut satışında büyük kampanya başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Türkiye İçin Kazanç Vakti" sloganıyla gayrimenkul alanında hayata geçirilecek kampanyayı açıkladı. Kurum, gayrimenkul alanındaki kampanya kapsamında, projelerin satış fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapılacağını belirterek, minimum yüzde 10 peşinat alınacağını söyledi.

Bakan Kurum şunları söyledi: “Bu peşinatla alakalı, bugün dövizde veya altında yatırımını değerlendiren vatandaşımızla alakalı şöyle bir durum söz konusu. Altını ve dövizi bugünkü kurdan neyse bu kur bir kenara koyulacak ve süreç içerisinde diyelim ki dövize ve altına artış geldi, bu artış kadar daire fiyatından bedel düşülecek. Dolayısıyla hiç kimsenin şu saatte dövizini, altınını kenarda tutmasını gerektiren bir durum söz konusu değil.” Sektörün daha önce olduğu gibi bugün de farklı bir kampanya ile bir fedakarlık örneği gösterdiğini ifade eden Kurum,

“Vatandaşların da gayrimenkulün gerçekten ülkemizde her zaman değerlendiğini ki bu fedakarlıkla kazanmama ihtimallerinin olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla artık hem ekonomiye bir değer anlamında hem sektöre hem de alıcıların kazanması anlamında çok önemli bir kampanya.” dedi. "Bugün sektörümüzün fedakarlık günü" Bu durumun bazılarını rahatsız ettiğine vurgu yapan Kurum, “Bizim Gezi olaylarıyla başlayan 17-25 Aralık süreciyle devam eden şu anda da ekonomik kuşatmayla karşı karşıya kaldığımız ülkemizde, bu milli duruş bu milli birlik, milli seferberlik birilerini rahatsız ediyor. Rahatsız etmeye de devam edecek. Bizim bugün sektörümüzün kazanma günü değil bugün fedakarlık günü.” ifadelerini kullandı. "Bu kampanya 100 bin konutu içeriyor" Kampanyanın 29 Ağustos’ta başlayacağını ve 31 Ekim’e kadar süreceğini söyleyen Kurum, “Şimdi stok noktasında, net bir rakam veya bir stok sayısı var mıdır derseniz veya stoğu neye göre belirliyorsunuz? Bu bakış açısına bağlı. Bu kampanya 100 bin konutu içeriyor. 100 bin konutta da kota var. Yani yaklaşık yüzde 25'i kadar. Tabi bunu inşallah sektör temsilcilerimiz arttıracaktır. Bugün buradan sözünü alırız inşallah.

Şu anki kampanya şartları 100 bin konut ve bunun yaklaşık yüzde 25'i diye düşünebiliriz.” diye konuştu. "Daire konusunda bir fiyat limiti yok" Daire fiyatlarıyla ilgili hiçbir sınırlamanın olmadığını ifade eden Kurum, “Ancak şunun takibini yapacağımızı vatandaşlarımızın bilmesini isterim. Kampanya başladı fiyat arttıralım, satıldı fiyat arttıralım söz konusu değil, bugünkü şartlar ve fiyatlar neyse bu şartlar ve fiyatlarda yükleyicilerimiz bunu gerçekleştirecekler ve bunun takibini de Bakanlık olarak biz yapacağız. Daire konusunda bir fiyat limiti de yok.” dedi. 

Son Güncelleme: 30.08.2018 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38