KPSS 2018 Lisans sonuçları açıklandı

Kamu Perseoneli Seçme Sınavı (KPSS) 2018 sonuçları açıklandı. Milyonlarca memur adayının merakla beklediği KPSS sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesinden erişime açıldı.

 KPSS 2018 Lisans sonuçları açıklandı

Kamu Perseoneli Seçme Sınavı (KPSS) 2018 sonuçları açıklandı. Milyonlarca memur adayının merakla beklediği KPSS sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesinden erişime açıldı.

30 Ağustos 2018 Perşembe 17:40
 KPSS 2018 Lisans sonuçları açıklandı

KPSS sonuç görüntüleme. Son dakika! KPSS sonuçları açıklandı. ÖSYM, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2018 sonuçları belli oldu. Milyonlarca aday KPSS sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesinden öğrenebilir. 

KPSS lisans sınavının ilk oturumunda 1 milyon 234 bin 617, ikinci oturumunda ise 440 bin 324 memur aday ter döktü. Adaylar, bir yandan memur olabilmenin hayalini kurarken öte yandan da 'KPSS lisans sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak' sorusu ile bu hayallerini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceklerini merak ediyor. İşte 2018 KPSS lisans sonuçları açıklanma tarihi!

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin resmi sitesinde yer alan habere göre 22 Temmuz tarihinde düzenlenen KPSS lisans sınavı sonuçları bugün itibari ile açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

KPSS 2018 SONUÇLARI GÖRÜNTÜLEME SAYFASI 

Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve eğitim bilgisi bulunan (**) adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır. Adaylar, başvuru merkezinden yapacakları başvuruda başvuru hizmeti ücreti ödeyeceklerdir. * Geçerli Fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır. * * Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgilerinde herhangi bir düzeltme/değişiklik bulunmayanlar. (Adayların ön lisans eğitim bilgileri Yükseköğretim Bilgi Sisteminden (YÖKSİS) alınarak başvuru ekranına yansıtılacaktır. Eğitim bilgileri Yükseköğretim Bilgi Sistemine (YÖKSİS) dahil olmayan adayların varsa ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindeki eğitim bilgileri, başvuru ekranına yansıtılacaktır.) Geç başvuru tarihi ise 26 Eylül 2018 olarak netleşti. KPSS ön lisans sınavının yapılacağı tarih 4 Kasım 2018 olarak belirlendi. 2018 KPSS ön lisans sınav sonuçları ise 29 Kasım 2018 tarihinde adaylara duyurulacak. Sonuçlar açıklandığı zaman, adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38