Kredi kartı borcu olanlara Ziraat Bankası ne kadar kredi verecek, şartları nelerdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında duyurduğu yeni düzenlemeye göre Ziraat Bankası, kredi borcu olanlara kredi verecek. Bu sayade tüm borçlar tek çatı altında toplanacak. 

Kredi kartı borcu olanlara Ziraat Bankası ne kadar kredi verecek, şartları nelerdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında duyurduğu yeni düzenlemeye göre Ziraat Bankası, kredi borcu olanlara kredi verecek. Bu sayade tüm borçlar tek çatı altında toplanacak. 

08 Ocak 2019 Salı 13:04
Kredi kartı borcu olanlara Ziraat Bankası ne kadar kredi verecek, şartları nelerdir

Ziraat Bankası, kredi borcu olanlara kredi vererek borçların tek bir çatı altında toplanmasını sağlayacak. Son dakika! Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ziraat Bankası aracılığıyla kredi kartı borçları tek bir çatı altında toplanacak" dedi.

KREDİ KARTI BORCU OLANLARA MÜJDE

 Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşlarımıza müjdemiz var. Mevcut borçlarını daha kolay ödeyebilmeleri için bir imkan sağlıyoruz. Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşlarımızın kredi kartı borçları tek bir çatı altında toplanacak. Vatandaş hangi bankaya borcu olursa olsun, Ziraat Bankası'ndan alacağı krediyle bu borcu ödeyebilecek. Daha sonra uygun şartlarda aylık gelirine uygun bir şekilde bu borcunu ödeyebilecek.

ERDOĞAN'DAN VATANDAŞLARA BÜYÜK MÜJDE

 Sosyal yardım alan vatandaşlarımızın 150 kilovat saate kadar olan kullanımlarını biz karşılayacağız. Kredi kartı borcunu ödeme güçlüğü çekenler Ziraat Bankası'ndan alacağı kredi ile uygun taksitlerle ödeme yapabilecek. Halkbank 2019 yılında yaklaşık 350 bin esafa 22 milyar liralık kredi kullandıracak. 500 ve üzeri sigortalı işçi çalıştıran işverenlerimize bir müjde daha veriyoruz. Yüzde 3 olan SGK prim desteği yüzde 5'e yükseltildi. Kredi Borcu Yapılandırma Ne Demek? Ödeme güçlüğü çeken bireysel kredi kullanımı yapmış banka müşterilerinin imdadına kredi borcu yapılandırma yetişebilir. Bireysel banka müşterilerinin kullandıkları kredili ürünlerin ödemesi esnasında meydana gelen ya da gelebilecek sıkıntıların ortadan kaldırılması amacıyla, bireysel kredi müşterisinin gelir durumu, ödeme olanakları imkanları gibi kriterleri doğrultusunda, mevcut kredi borcunun yeni bir ödeme planı dahilinde gerekirse vade uzatımı ile borcun ödenmesinin yeniden şekillendirilmesine yeniden yapılandırma denilmektedir.

Kredi Borcu Yapılandırma Gerekli midir?

Bireysel Kredi veya kredi kartı borcunuzu ödemede güçlük çekiyorsanız, gelir durumunuz değiştiyse, işinizi kaybettiyseniz, yeniden yapılandırma gerekli hatta sizin için zaruri olabilir.

– Findeks Kredi Notu’nuzun düşmesi,

– Kredi sicilinizin bozulması,

– Kara listeye düşmeniz,

 – Bankanızın takip başlatması,

– Bankanın icra göndermesi

– Kredi çekmek istediğinizde sıkıntı yaşamanız, gibi olumsuzluklarla karşılaşmak istemiyorsanız, kredi yapılandırmasına gitmeniz gerekir. Yukarı bahsettiğimiz konularla ilgili detaylı bilgilere ilgili yazılarımızdan ulaşabilirsiniz. Ödeme gücünüzün artması da yapılandırmaya giderek, kredi borcunuzun vadesinin kısalmasına ve ödeyeceğinizin faizin bir kısmından kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Hangi Ürünlerde Kredi Borcu Yapılandırma Yapılır?

 – Kullanmış olduğunuz tüm tüketici kredi türündeki bireysel kredi ürünleri,

– Taşıt kredisi ürünleri,

– Konut kredisi ürünleri,

– Kredi kartı borcu,

– Kredili mevduat hesabı borcu, yeniden yapılandırılabilir.

Ziraat Bankası Kredi Borcu Yapılandırmasından Kimler Faydalanabilir?

Ziraat bankasından kredili bir ürün kullandınız ve ödemede güçlük yaşıyorsanız, kredi kartının minimum ödeme tutarını da karşılayamıyorsanız, aşağıdaki şartları sağlayarak Ziraat Bankasından çekmiş olduğunu kredinizi veya kredili ürününüzü yeniden yapılandırabilirsiniz. Düzenli ve sabit bir geliri olduğunu, hasat geliri, ev, arsa gibi menkul ve gayrimenkullerin satışından gelir elde edeceğini, dönemsel geliri olduğunu veya buna benzer bir gelirinin olduğunu veya olacağını belgeleyenler, Banka takibinde ya da yasal takipte kendinin veya eşinin borcu olmadan yapılandırılmış kredisi bulunanlar, Kendisi veya eşi başka bankalar tarafından yasal takibe sokulmuş olsa bile; Maaş ödemesi Ziraat Bankası tarafından yapılanların, yeniden yapılandırılan kredi taksit toplamı, ödenen maaş tutarı kadar olanlar, Yeniden yapılandırılan kredi borcunun ilk taksitini peşin ödemeyi kabul edenler, Kendisi veya eşi hakkında devam eden bir haciz kaydı bulunmayanlar, Ziraat Bankası tarafından yeniden kredi yapılandırması kapsamında değerlendirmeye alınırlar.

Kredi Borcu Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Kredi borcu yapılandırması yeni bir kredi kullanımı olmadığı için ilk başvuruda istenen belgelerin çoğu istenmez. Sicil notunuz ve kredi notunuz hakkındaki araştırma zaten banka tarafından yapılır. Sadece ilk maddede belirtildiği gibi bir gelir belgesi istenebilir. Gelir belgenizi elde ettikten sonra kredinizi kullandığınız Ziraat Bankası Şubesi’ne giderek, bireysel müşteri temsilcinize kredi yapılandırması yapmak istediğinizi söylerseniz, size farklı alternatifler sunacaktır.

Son Güncelleme: 09.01.2019 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38