banner28
banner23
banner36

Kredi vermeyen bankalar için harekete geçildi!

BDDK, kredi musluklarını açmamakta direten özel bankalara para cezası uygulayacak.

Kredi vermeyen bankalar için harekete geçildi!

BDDK, kredi musluklarını açmamakta direten özel bankalara para cezası uygulayacak.

20 Nisan 2020 Pazartesi 18:24
Kredi vermeyen bankalar için harekete geçildi!

Fakat faizsiz çalışan bankalara bu konuda ayrıcalık tanınacağı bildirildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, krediler için yeni düzenlemeleri hayata gçeirdi.

1 Mayıs 2020 tarihinden başlamak üzere haftalık bazda aktif rasyonu hesaplarmalarda kullanılan formülde değişiklik yapıldı.  BDDK Başkanı Akben, "Aktif rasyosu hesaplamasında banka bazında belirli oranlarda mevduat büyüklüğü, toplam kredi hacmi, menkul kıymet portföyü ve Merkez Bankası'yla yapılan kur takası ile kıyaslanacak. Aktif rasyosunun herhangi bir ay sonu itibarıyla o aya ilişkin ortalamasının mevduat bankalarında yüzde 100'ün, katılım bankalarında ise yüzde 80'in altına düşmemesi beklenmektedir.

Ay sonunda aktif rasyosu bu oranların altında kalan bankalar için aykırılık oluşturan aşım tutarı ortaya çıkacak" diye konuştu.  Yeni düzenlemenin ardından bankaların kaynaklarını daha verimli kullanacaklarını söyleyen Akben, "Reel sektör ihtiyacı olan finansmana daha rahat erişebilecek. Bankalar asli fonksiyonları olan kredi dağıtımına odaklanacak.Bu dönemde gerçek anlamda bankacılık yapanlar müşteri sadakatini de artırıp orta-uzun vadeli kârlılıklarını yükseltir" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38