banner28
banner23
banner36

Sıfır ve 2. el araba alacaklar dikkat:Yüzde 7 zam kapıda

Sıfır ya da ikinci el araç almak isteyen vatandaşları ilgilendiren açıklama geldi.

Sıfır ve 2. el araba alacaklar dikkat:Yüzde 7 zam kapıda

Sıfır ya da ikinci el araç almak isteyen vatandaşları ilgilendiren açıklama geldi.

18 Mayıs 2020 Pazartesi 11:55
Sıfır ve 2. el araba alacaklar dikkat:Yüzde 7 zam kapıda

Yapılan açıklamada , döviz kurundaki yükseliş, üretimin düşmesi gibi nedenlerle sıfır ve ikinci elde fiyatlar artacak Sıfır ve ikinci el araçlara yüzde 7 zam gelecek açıklaması. Pandemi sürecinde üretimin azalması, döviz kurunun yükselişe geçmesi , arz sıkıntısının yaşanması nedeniyle sıfır araç almak imkansız hale geldi. Araç fiyatları yüksek seviyelere  geldi. Cebindeki para ile ikinci el araç almak isteyenler de artık her aracı alamıyor. Sektör yetkilileri, sıfır ve ikinci el araç alacakları uyardı: Yüzde 7 zam kapıda. 

FİYATLAR MARTTA ZİRVE YAPTI

Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız,   son dönemlerde araç almanın zorlaştığını , dövizde yaşanan yükseliş ve üretim sıkıntısı yaşanması nedeniyle fiyatların hızlı yükseldiğini söyleyerek , "Faiz oranları düştükçe ikinci el araçta hem fiyat yükseliyor hem de hacim artıyor. 2018'den bu yan kur yaklaşık yüzde 54 yükseldi. Sıfır ve ikinci el araç fiyatları da bu etkiyle birlikte yüzde 44 artmış oldu. Salgın etkisini yitirirse ikinci bir dalga ile karşılaşmazsak fiyatlar yüzde 7 daha yükselebilir. Martın ortasıyla birlikte fiyatlar zirve yaparken, mayıs başına kadar hızlı bir düşüş sürecine girdi. Fakat mayıs ayıyla birlikte pandemi başındaki oranlara geri geldik. İyileşme devam ederse sıfır araç pazarı 550 bine yaklaşır. İkinci el ise 8 milyona ulaşır. Şu an araç almak için en doğru zaman diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

DÜŞÜK FİYATLI ARAÇLARA TALEP

İkinci el araç piyasasında durumu değerlendiren otomerkezi . net 'in Ceo'su Muhammed Ali Karakaş ise Nisan ayıda online 2. el pazarda 127 bin 252 adet satış yapıldığını söyleyerek, "Panik satışlar sebebiyle fiyatlarda yüzde 5-6 oranında düşüş söz konusu. Bu yüzden araç almak isteyen vatandaşlarımız için bugünler fırsat. Haziran sonu itibariyle fiyatlar yüzde 7-8 tekrar yükselecek" dedi. Karakaş, daha uygun fiyat etiketine sahip 5-10 yaş arası otoya ilginin her geçen gün arttığını belirterek şöyle devam etti: "2010-2015 model arası B ve C segmenti araçlara ilgi artarak devam ediyor. Yedek parça, servis ve MTV gibi konularda taşıdıkları avantajlarla yürütme maliyeti daha düşük olan bu araçların yanı sıra 2010 model altı araç pazarı da orta vadede büyümeye açık." dedi.  Sıfır veya ikinci el araç almanın tam zamanı olduğunu söyleyen sektör yetkilileri, fiyatların kısa süre içinde yüzde 7 zamlanacağını söyeldi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38