Suudi Arabistan’da gıda ambargosu

Türkiye menşeli hayvansal ürünlerin alımını Suudi Arabistan Yönetimi askıya aldı.

Suudi Arabistan’da gıda ambargosu

Türkiye menşeli hayvansal ürünlerin alımını Suudi Arabistan Yönetimi askıya aldı.

14 Kasım 2020 Cumartesi 17:45
Suudi Arabistan’da gıda ambargosu

Türkiye'nin Riyad Ticaret Müşavirliği, Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nde alınan Nota’da duyurulan, Türkiye’den gerçekleştirilen hayvansal ürünlerde ithalatın askıya alınma kararı, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından ilgili ihracatçı birliklerine yazılı olarak iletildi.

 Balık, kırmızı ve beyaz ete engel

Suudi Arabistan Gıda ve İlaç Kurumu'nun (SFDA) duyurusunda, 15 Kasım 2020 itibarıyla, Türkiye’den sığır eti ve ürünleri, koyun eti ve ürünleri, beyaz et ve ürünleri, balıkçılık ve su ürünleri, süt ve anne sütü alternatifi olan mamalar, yumurta ve ürünleri ile bal ve ürünlerinin Suudi Arabistan’a ithalatının durdurulduğu duyuruldu. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünden gönderilen yazıda, “Bu çerçevede SFDA tarafından yukarıda belirlenen ürünlerin Suudi Arabistan’a ihracatında 15 Kasım 2020 tarihinden itibaren veteriner sağlık sertifikası düzenlenmemesi gerekmektedir” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38