TOKİ konutlarına başvuran vatandaşlara indirim müjdesi!

Çevre Bakanı Murat Kurum, TOKİ projesine başvurup borcunu kapatan vatandaşlar için yüzde 22 indirim uygulanacağını açıkladı.

TOKİ konutlarına başvuran vatandaşlara indirim müjdesi!

Çevre Bakanı Murat Kurum, TOKİ projesine başvurup borcunu kapatan vatandaşlar için yüzde 22 indirim uygulanacağını açıkladı.

17 Mart 2019 Pazar 16:13
TOKİ konutlarına başvuran vatandaşlara indirim müjdesi!

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İşte Bakan Kurum'un açıklamalarından satır başları: Dün Yeni Zelanda'da meydana gelen terör saldırında 49 insan hayatınız kaybetti. İnançları yüzünden insanları katleden bu canileri şiddetle kınıyorum.

TÜRKİYE'DE DEPREMLERDE 82 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 Deprem nedeniyle Türkiye'de 82 binden fazla canımızı kaybetmişiz. Çok ağır bir bilanço en son 17 Ağustos'ta 17 bin 500 kişi hayatını kaybetti.

"DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRMEMİZ LAZIM"

Bu depremlerde sadece can ve mal kaybı yaşanmıyor. Devlet yönetimleri de altyapıyı yeniden yapmak zorundasınız. Gelişmekte olan bir ülkesiniz ve deprem kuşağındayız. Bu gerçeği gözardı etmeden dönüşümü gerçekleştirmemiz lazım.

"1.5 MİLYON KONUTUN DÖNÜŞMESİ GEREKİYOR"

Bugüne kadar 590 bin konutu değiştirdik. 1.5 milyon konutun acil olarak dönüşümünün yapılması gerekiyor. 5 yıl içerisinde bunu tamamlamak istiyorum.

300 BİN KONUTUN DEĞİŞMESİ 60 MİLYAR LİRA

Tüm Türkiye'de 6,7 milyon konutun dönüştürülmesi gerekiyor. Toplamda 21 milyon civarında binamız var. Bu 6,7 milyon binamız deprem yönetmeliğine uygun. Yılda 300 bin konutun değişmesi için 60 milyar lira, toplamda da 300 milyar lira ayırarak o 1 buçuk milyon konutun dönüşümünü yapmış olursunuz.

FAİZ DESTEĞİ OLACAK

(Kentsel dönüşümü finansmanı konusu) İller Bankası, kentsel dönüşüme, yağmur suyuna, atık suyuna destek veren bir kuruluşumuz. İller Bankası'nın geçmiş yıllara dönük karlarını, kentsel dönüşüme desteklemek için yerel yönetimlere ve vatandaşlarımıza sunabileceğiz. Aynı zamanda bunun içerisinde yüzde 50'lik faiz desteği olacak.

YÜZDE 22 İNDİRİM MÜJDESİ

 50 bin sosyal konut projesi için 200 bine yakın başvuru yapıldı. Hedef 250 bin sosyal konut. Bugüne kadar TOKİ'den ev almış vatandaşlarımız var. 210 bin kişiyi ilgilendiren vatandaşımız için yüzde 22 indirim kampanyasını başlatıyoruz. 21 Mart'tan itibaren 19 Nisan'a kadar başvuru yapan vatandaşlar için borçları kapamaları durumunda yüzde 22 indirim söz konusu olacak.

KANAL İSTANBUL KENARINA 500 BİN KİŞİ GELECEK

Kuzey'de havalimanımız yapılıyor ve açıldı. Havalimanına bağlantı yapılacak. Küçükçekmece Gölü'yle başlayıp yeni havalimanına yapılacak olan Kanal İstanbul güzergahta proje tasarladık, planlama yaptık. Bu aksa 500 bin kişi gelecek. İstanbul'a yakışır ülkemize yakışır örnek şehircilik anlayışıyla imar yapılacak.

ATATÜRK HAVALİMANI NE OLACAK?

Yaklaşık 12,3-13 milyon metrekarelik bir alan... Bu alanın tamamı millet bahçesi yapılacak. Ancak bu etap etap yapılacak. Havaalanı tamamıyla taşınana kadar bir pisti korumak zorundayız. İlk etapta 7-8 milyon metrekaresi ilk etapta tamamlanacak. Millet Bahçesi'nden neler olacak, parklar, yürüyüş yolları olacak, kültürel alanlar olacak. Mevcut terminal binasını da bir fuar alanı haline getireceğiz. Vatandaşlarımızın her türlü faaliyette bulunabileceği bir millet bahçesi oluşturacağız. 2019 yılı içerisinde millet bahçesinin ilk etabı için başlamış olacağız. 2020 yılında belli bir etabını teslim edeceğiz. 2023 yılı geldiğinde tamamıyla bitirilmiş olacak. Central Park'ın 3,5 katı... Londra'daki Hide Park'ın 8 katı büyüklüğünde olacak. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38