banner28
banner23
banner36

Ziya Selçuk'tan vizyon belgesi açıklaması | Liseler 3 yıl mı olacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni dönemin yol haritasının belirleneceği vizyon belgesini 15 Ekim'de açıklayacaklarını duyurdu.

Ziya Selçuk'tan vizyon belgesi açıklaması | Liseler 3 yıl mı olacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni dönemin yol haritasının belirleneceği vizyon belgesini 15 Ekim'de açıklayacaklarını duyurdu.

17 Ekim 2018 Çarşamba 09:55
Ziya Selçuk'tan vizyon belgesi açıklaması | Liseler 3 yıl mı olacak?

 

 Selçuk, aceleci davranmayacağını belirtip sabır beklediğini söyledi. 2018-2019 eğitim öğretim yılı bugün başladı. Eğitimdeki yol haritasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önemli açıklamalarda bulundu. TRT Haber'de yeni eğitim-öğretim dönemine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, ​"İki ay bir haftadır birçok kişi icraat bekliyor, 'Bir şey yapması lazım artık Ziya Hoca'nın' diyorlar. Sosyal medyada özellikle bunu fark ediyorum. Ben bir bilim insanıyım ve veriyi görmeden bir planlama yapmam" diye konuştu. Selçuk, "Sahayı görmem lazım ve bütün sistemi kabaca bir analiz etmemiz lazım arkadaşlarla. Bunu yapmadan, akşam düşündüm, sabah şunu yapayım meselesi değil bu. Onun için 15 Ekim'e kadar biraz sabretsin insanlar. Neyi planladığımızı, ne yapmak istediğimizi çok daha net olarak ifade etme fırsatımız olacak.

Ben bilerek hemen acil icraatlara geçmemeyi tercih ediyorum" ifadesini kullandı. Öğretmen eğitimiyle ilgili, "Birincisi; yeni mezun olacak öğretmen adaylarının eğitiminin yeniden düzenlenmesi ve biraz eski öğretmen okulu tarzı bir öğretmen eğitimine doğru yönelmek söz konusu. İkincisi; mevcut öğretmenlerimize bir hizmet sağlamak, bir katkı sağlamak" diyen Selçuk, şöyle devam etti: - Liseye geçişle ilgili bir kılavuz vardı. Bu kılavuza dayalı olarak sınav yapılıyor. Bu kılavuzun tek kelimesi dahi değişirse sınav iptal ediliyor.

 Bizim bu kılavuza dokunma imkanımız olmadı. Yerleştirmelerde 90 bin civarında öğrencimiz açıkta kaldı. Hala 3 bin küsur bir yere yerleşemeyen öğrencimiz vardı. Bu öğrencilerimiz için yeni bir genelge yayımladık. Bundan sonrasında benzer sorunlar çok büyük ölçüde yaşanmayacak. Bizim yerleştirmeyle ilgili getirmek istediğimiz sistem, bu yerleştirmeyle herkes çok rahat yerleşecek. - Bizim derslik sayımız belli değil. 1 ayın içinde tüm dersliklerimizn QR kodlarını çıkarıyoruz. Kaç dersliğimiz olduğunu görme imkanımız olacak. Okullarımızdaki kontenjanları bulmaya çalıştığımız için zaman kaybettik. CBS ile bu rahatlayacak.

'YERLEŞTİRME BİÇİMİYLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİKLER GEREKİYOR'

Sınav sisteminde soru sayısını, adını değiştirmek sınav sistemini iyileştirmekle ilgili değil. Sizin okullarınız arasındaki fark yüzde 60'ların üzerinde olursa, veliler ve öğrenciler o okullara yönelirler. - Yerleştirme biçimiyle ilgili değişiklikler gerekiyor. Bu soru sistemini de değiştirmeyi gerektiriyor. Kitabı açıp bulabileceği şeyi, hafızayı test etme yönünde bir sınav düşünmüyoruz. 8-9 ana faktörleri senkronize olarak dönüştürdüğümüzde sınava olan ilgi düşecek. Sistemin bütün bileşenlerini birlikte kotarmaya çalışacağız. 3 yıl sonunda bu konu kapanacak diye düşünüyoruz. 

Son Güncelleme: 18.10.2018 20:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38