banner28
banner23
banner36

CHP'li vekiller Gebze'de basınla buluştu

CHP Kocaeli Milletvekili adayları, Gebze Antik Kafe’de düzenlenen kahvaltıyla basınla buluştu

CHP'li vekiller Gebze'de basınla buluştu

CHP Kocaeli Milletvekili adayları, Gebze Antik Kafe’de düzenlenen kahvaltıyla basınla buluştu

05 Ekim 2015 Pazartesi 15:40
 CHP'li vekiller Gebze'de basınla buluştu

Toplantıda CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, Tahsin Tarhan, Turan Dumlu, Tamer Solakoğlu, Cuma Karavar, Asude Fırat Özkan, Kemal Nişancı, Yakup Törk, Utkan Güneş, Müzeyyen Topçu, Gebze ilçe Başkanı Yakup Yılmaz, Darıca ilçe Başkanı Şinasi Serdar, Çayırova ilçe Başkanı Selahattin Kaya, Dilovası ilçe Başkanı İrfan Ertürk, İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal, İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan,  eski Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan hazır bulundu.

HÜRRİYET; “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, BASKI ÖZGÜRLÜĞÜNE DÖNDÜ”

Karşılıklı soru cevap niteliğinde gerçekleşen basın toplantısında konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Türkiye’deki demokrasi gelişimi ve üzerine oynanan oyunlar hakkında konuştu. Hürriyet, “AKP’nin demokrasisi kopyala yapıştır üzerine kurulu. Demokratik açılımlar yaparak, kendi çıkarları uğruna nasıl adamcılık yaptıkları, Kurumlardaki demokratik anlayışları nasıl harcadıkları ortada. Erdoğan Cumhurbaşkanı ama AKP hala onun duruşuna göre tavır alan bir parti. Tek adamcılıklar hem partiyi hem de Türkiye’yi yönetmeye çalışıyorlar. Basın özgürlüğünü basım özgürlüğüne, kalem kırmayı burun kırmaya çevirdiler. İktidar partisi vaat etmez yapar. Ama Türkiye tarihinde ilk defa iktidar vaat etti. Hukuk zaten katledildi. HSYK’ya bile siyaset soktular. Vatandaşlar arasında yapılan anketlerde yargıya güven son sıralarda. Mahkeme kararlarında bile siyasi oyunlar yapıldı. Anayasa reformu dedikleri şey başkanlık sistemidir. Başkan olmak için CHP’ye hükümet kurma görevi vermediler” açıklamasında bulundu. 

AKAR, “GEBZELİLERİ KANDIRIYORLAR”

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ise yaptığı konuşmasında Gebze’nin ilçe olması konusunda önemli detaylara değindi. Milletvekili Akar, Gebze’nin Kocaeli’nin en sorunlu ilçelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, mevcut iktidarın da Gebzelileri kandırdığını ifade etti. Akar, “Biz Gebze’nin sadece il olması konusunda değil,  Büyükşehir olması konusunda bir sözümüz var. Batıda Şifa Mahallesi ve Ağva’yı ekleyerek 750 bin nüfuslu bir kent yarattık. Mecliste AKP’lilerin oylarıyla reddedildi. Gebze’nin iyi hizmet alabilmesi için buna ihtiyacı vardı.  Biz Gebze’ye ikinci bir üniversite için çalıştık ve Mollafenari’deki alanı önerdik. Ancak mevcut enstitü üniversiteye çevrildi ve Gebze Teknik Üniversitesi yaparak iki fakülte ekleyerek üniversite yaptıklarını iddia ettiler. Biz o yetmez ikinci bir üniversite gerekli dedik.  Bu kanun teklifimiz de reddedildi. Dilovası için de çevre kirliliği için çalışmalarımız oldu.  Meclis araştırmalarımız oldu ama muhalefet olarak gücümüz yetmedi. Gebze’de gettolar oluşturulmuş ve kimse Gebzeliyim demiyor” dedi.

TARHAN, “PARALEL CUMHURBAŞKANININ TA KENDİSİ”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan kendisine yöneltilen sorulara istinaden yaptığı konuşmasında, “Bu dönem biz politikalarımızı açıkladığımız zaman o dönemin maliye bakanı CHP bunları yaparsa oyumu CHP’ye veririm demişti. Şimdi geldiğimiz noktaya baktığımız zaman; CHP o programları bilimsel hazırladı. Bugün Türkiye’nin büyümesine baktığımızda yüzde 3 civarlarında devam ediyor. Bunu yüzde 6’ya çıkardığınızda gerekli kaynağı zaten bulursunuz. Son dönemlerde biz programı hazırlıyoruz, diğer partiler bizim peşimizden geliyor. Bizim açıkladığımız programı ufak değişikliklerle halka sunuyorlar. Gündemi biz belirliyoruz. Bizim söylediklerimiz ancak 6 ay sonra algılanıyor. AKP’nin programı tamamen şova dönük. Gideceklerini anladılar ve popülist siyaset yapmaya başladılar.  Paralel yapı Cumhurbaşkanının ta kendisi” dedi.

TÖRK “DARICA’DA HEDEF 30 BİN OY”

Kocaeli Milletvekili Yakup Törk, gazetecilerin kendisine Kars-Ardahan-Iğdır yöresi oylarıyla ilgili sorduğu soruya yönelik olarak yaptığı konuşmasında, “CHP özellikle 7 Haziran’dan sonra Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılı süreçte Genel Başkanımızın gerçek bir devlet adamı olduğunu görüyoruz. CHP ülkenin 5 temel sorununa çare olacak programlarını açıkladı.  Türkiye’de ekonomi eğitim, dış politikada sorunları vardı. Şimdi de önümüzde Kürt sorunu var. AKP’nin ülkeyi yönetemeyeceğini görüyoruz. Halkımızın CHP’ye sahip çıkması gerekiyor. Sıralamanın hiçbir önemi yok. Ülkede bir şeyler yolunda gitsin diye çalışıyorum. Sadece Kürt oylarına, Kars, Ardahan Iğdır oylarına değil, MHP, AKP ve HDP’ye oy veren insanların da çocuğuyum. Ben burada büyüdüm. Herhangi bir etnik kökene bağlı olsaydım HDP’den aday olurdum. Gebze’nin temsilcisi CHP’dir. Darıca’da 30 bin oy almayı hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu

YILMAZ, “FİKRİ IŞIK NASIL GEBZELİ?”

CHP Gebze ilçe Başkanı Yakup Yılmaz ise yaptığı konuşmada “Kocaeli CHP tüm örgütleriyle seçime hazırdır. Gebze’nin il olmasıyla ilgili konu hassasiyetimdir. Bizim adaylarımız bu konuda taahhüt ve imza vermeye dün olduğu gibi bugünde hazırdır. Gebze’de hiçbir vekil koymayan AKP’li Fikri Işık ben Gebzeliyim diyor. Ama önce gelip Gebze’yi il, Hereke’yi ise ilçe yapacak; sonra ben Gebzeliyim diyecek” dedi.  

Son Güncelleme: 05.10.2015 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38