Gebze, Sekapark’ına kavuşuyor

Gebze’nin Sekapark’ı olarak adlandırılan Tatlıkuyu Vadisi’ndeki çalışmalar 400 kişilik bir ekiple aralıksız devam ediyor

Gebze, Sekapark’ına kavuşuyor

Gebze’nin Sekapark’ı olarak adlandırılan Tatlıkuyu Vadisi’ndeki çalışmalar 400 kişilik bir ekiple aralıksız devam ediyor

25 Şubat 2014 Salı 11:46
Gebze, Sekapark’ına kavuşuyor
Gebze’de derin ve atıl bir vadi olarak beklerken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla göz dolduran bir yapıya kavuşan Tatlıkuyu Vadisi hizmet vermek için gün sayıyor. Yaklaşık üç yıldır 2 milyon metreküp dolguyla düzleştirilen vadi, park yapılabilecek konuma getirildi. 400 dönümlük alanıyla Kocaeli’nin Sekapark’tan sonra ikinci büyük parkı olacak Tatlıkuyu Vadisi, içerisindeki pek çok aktivite alanıyla Gebzelilerin göz bebeği olacak. Çalışmaları hızla süren dev parkın yakın zamanda hizmete sunulması planlanıyor.    

 

400 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Bir uçtan diğer uca yaklaşık 2 bin 500 metre mesafeye sahip olan park, 30 bin ağacıyla yemyeşil bir mekan olacak. Parkta bir yandan ağaçlandırma işleri devam ederken, diğer yandan da çimlendirme öncesi zemin tesviyesi yapılıyor. Parkın kısa zamanda halka açılması için Büyükşehir Belediyesi, 400 kişilik işçi ordusuyla çalışma yürütüyor. Parkın belli bölümlerinde vatandaşların parka inmelerini kolaylaştıracak travers merdivenler yer alıyor. Oluşturulan kanallar üzerine de yaya geçişlerini sağlamak için ahşap kaplama çelik köprüler yapılıyor.

 

SPOR KOMPLEKSİ

Parkın ortasında bir de spor komplesi yer alıyor. Futbol, basketbol ve tenis sahalarının yer aldığı kompleks, piknikten sonra enerji harcamak için vazgeçilmez bir yer olacak. Parkın bir bölümünde mangal yapılabilecek. Kamelyalarla donatılan parkta barbeküler de bulunacak. Park 24 saat hizmet verecek. Parktan vatandaşların gece de faydalanabilmeleri için 6 projektörlü 28 adet aydınlatma direği dikildi. 

 

OYUN KOMPLEKSLERİ

Parkın içerinde oyun kompleksleri de yer alacak. Dev parkta yürüyüş yolları yaş gruplarına göre çocuk oyun alanları bulunacak. Parka ayrıca engelli oyun grubu ve spor aletleri de kurulacak. Parkta dinlenme alanları da yer alacak. Parkta birde etkinlik alanı oluşturuluyor. Anfi şeklindeki etkinlik alanı konser tiyatro gibi aktivitelerin gerçekleşmesini sağlayacak. Parkın dört ayrı yerinde 75’er araçlık otopark da yer alacak.   

 

400 BİN METREKARE ALAN

TÜBİTAK ve D-130 Karayolu arasında bulunan 400 bin metrekarelik vadi, Gebze’nin Sekapark’ı olacak. Vadinin bir ucu Ahmet Pembegüllü Caddesi’ne diğer ucu da Eskihisar Feribot Yolu’na uzanıyor. Gebze’nin güneyinde yer alan vadiye yeni yapılan Dr. Zeki Acar Caddesi üzerinden ulaşılabiliyor.

 

Son Güncelleme: 25.02.2014 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38