Gebze’de Tarihe saygısızlık!

Gebze’nin tarihine şahitlik yapan Çoban Mustafa Paşa Camii’nde tarihe büyük sahipsizlik yapıldı

Gebze’de Tarihe saygısızlık!

Gebze’nin tarihine şahitlik yapan Çoban Mustafa Paşa Camii’nde tarihe büyük sahipsizlik yapıldı

30 Aralık 2015 Çarşamba 11:24
 Gebze’de Tarihe saygısızlık!

 Geçtiğimiz yıl Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Tarihi Çoban Mustafa Paşa Cami’ne, tarihi dokusunu bozacak düzeyde mermerlerle pisuvar yapıldı. Caminin içerisinde ki görüntüyü gören vatandaşlar adeta şoke oldular. Tarihi yapıya Anıtlar Kurulu’nun izni olmadan bir çivi bile çakılamazken mermer pisuvaların yapılması büyük saygısızlık olarak yorumlandı.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Mustafa Paşa’nın tarihi taş yapısını bozacak şekilde yapılan ve çirkin görüntü oluşturan mermerden yapılma pisuvarları ve mermerleri Vakıflar’ın neden yaptığı merak ediliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü restorasyonu aslına uygun yaparken caminin içerisinde Pisuvar olması bile akla hayale sığmadı. Dinen uygun görülmeyen pisuvarlara vatandaşın tepkisi sert oldu. Vatandaşlar tarihi yapıya zarar veren bu çirkin görüntünü ortadan kaldırılmasını istediler. 

Son Güncelleme: 01.01.2016 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38