banner28
banner23
banner36

GTÜ ilk mezunlarını verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi’nin (GTÜ) 2014-2015 dönemi mezuniyet törenine katıldı

GTÜ ilk mezunlarını verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi’nin (GTÜ) 2014-2015 dönemi mezuniyet törenine katıldı

10 Temmuz 2015 Cuma 12:55
GTÜ ilk mezunlarını verdi

Gebze Teknik Üniversitesi’nin 2014-2015 dönemi mezuniyet töreni, kent protokolü, öğrenci velileri, öğretim üyeleri ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin, Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Rektörü Prof. Dr Haluk Görgün, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Kocaeli Ticaret Odası(KOTO) Başkanı Murat Özdağ, Kocaeli Sanayi Odası(KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Ticaret ve Sanayi Odası(GTO) Başkanı Nail Çiler ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende başarı sırasına göre öğrencilere plaketleri ve diplomaları verildi.

“DİPLOMANIZI, İNSANLIĞIN FAYDASINA KULLANACAKSINIZ”

Törende bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Aldığınız diplomanızı insanlığın faydasına ne kadar kullanacağınız en önemli gerçektir. Gençlerimizin ülkesine ve insanlığa faydalı olacağına inanıyorum. Sizler ülkemizde yarınlara dönük en güzel hizmetleri yapacaksınız. Geleceğin sorumluları sizlersiniz. Bütün mezun olan gençlerimize hayat boyu başarılar diliyorum. Mezuniyetiniz ülkemize ve insanlığa hayırlar getirsin. Aynı zamanda siz gençlerimizi yetiştiren aile bireylerine ve bu güzide okulumuzdan mezun olana kadar öğrencilerimizi yetiştiren değerli hocalarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

“EN BÜYÜK YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR”

Heyecan dolu törende öğrencilerine seslenen GTÜ Rektörü Prof. Dr Haluk Görgün ise “İnsana yapılan yatırım, yatırımların en hayırlısı, en pahalısı, en önemlisi ve en uzun vadeli olanıdır. Büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı, hedefi ilerlemek olan toplumlar göz ardı edemezler. İnsan için yapılan yatırımların en değerlisi kuşkusuz eğitime yapılan yatırımdır. Eğitim zahmetli ve pahalı bir iştir, ancak eğitilmemenin bedeli, kişiler için de, ülkeler için de çok daha pahalıdır. Ülkemizin akademik dünyasının parlayan yıldızı GTÜ, eğitim-araştırma kalitesi, bilimsel kapasitesi, sanayi ile entegre çalışmaları, ülkemiz sorunlarına çözüm üretmeye çalışan sosyal sorumluluk anlayışı, yaşam boyu eğitim felsefesi ve girişimci üniversite kimliğiyle Türk yüksek öğrenimine imza atıyor. Üniversite olarak dün yaptığımız her şeyin dün de kaldığını, bugün yeni şeyler üretmemiz gerektiğini bilerek var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“EN ÖNEMLİ ZENGİNLİĞİMİZ YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜMÜZ”

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da genç mezun öğrencilere yaptığı konuşmasında, “Bir ülkenin en önemli zenginliği, yetişmiş ve kendine güvenen insan gücüdür. Gebze Teknik Üniversitemiz, bilimsel anlamda bu ülkenin bilgi temelli kalkınması ve gelişmesine çok önemli katkılar sunan bir üniversitemizdir. Şüphesiz Gebze ve Kocaeli’nden başlayarak, Türkiye’ye ve dünyaya yakın bir gelecekte, bugünden başlayarak belki yetiştirdiği mezunlarıyla ama bilim insanlarıyla çok önemli katkılar sunacak bir bilim yuvamız ve merkezimizdir” tespitlerini yaptı.

DERECEYE GİRENLERE PLAKETLERİ VERİLDİ

Gebze Teknik Üniversitesi’nin 2014-2015 dönemi mezunları başarı sırasına göre plaketlerini ve diplomalarını kentimizin önemli isimlerinin elinden aldılar. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, okul birincisi Mehmet Soner Türküner’e ve üniversitenin diğer bölüm birincilerine plaketini ve diplomasını vererek tebrik etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da üniversitenin bölüm ikincilerinden Muhammet Murat Kılıç’ı, Hakan Özdemir’i, Tuba Yıldız’ı, Deniz Demircanlı’yı, Sema Başak’ı, Müberra Fatma Cesur’u, Banu Kuru’yu, Ezgi Kavak’ı ve Hilal Duman’ı tek tek tebrik ederek başarı plaketlerini ve diplomalarını genç mezunlara verdi. Daha sonra diğer dereceye giren öğrencilere hediyeleri ve diplomaları da takdim edildi.

Son Güncelleme: 10.07.2015 12:58
Anahtar Kelimeler:
VerdiMEZUNLARINIGTÜ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38