banner28
banner23
banner36

Haydar Akar: Taş ocakları OSB aldatma mıydı?

Halıdere’deki taş ocaklarıyla ilgili CHP il binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Taş Ocakları OSB aldatmaca mı?” diye sordu.

Haydar Akar: Taş ocakları OSB aldatma mıydı?

Halıdere’deki taş ocaklarıyla ilgili CHP il binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Taş Ocakları OSB aldatmaca mı?” diye sordu.

14 Ağustos 2015 Cuma 13:46
 Haydar Akar: Taş ocakları OSB aldatma mıydı?

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Halıdere’deki taşocakları sorununu düzenlediği basın toplantısında masaya yatırdı. Parti il binasında gerçekleştirilen toplantıya CHP Kocaeli İl Başkanı Cihat Altunyuva da katıldı. Toplantıda konuşan Akar, “Taş Ocakları OSB bir aldatmacası mıydı? Ben bu soruyu soruyorum çünkü bu bölgede ne bir sondaj çalışması ne de başka bir çalışma var. Neden buradaki madeni biz şimdi tartışıyoruz? Şimdiye kadar neden böyle çalışmalar göz önüne getirilmemişti?” ifadelerini kullandı.

“KOCAELİ TALAN EDİLİYOR”

Kocaeli’nin talan edildiğini 5 yıldır söylediğini ve bunun hala devam ettiğini belirten Akar, “Sahillerimiz limanlara, tarım arazilerimiz fabrikalara, ormanlarımız da taş ocaklarına feda edilmektedir. Rant uğruna her şeyin mübah sayıldığı bir yönetim anlayışıyla 14 yıldır talan edilmektedir bu kent. Ormanlarımız, taş ocaklarına feda edilmektedir. Kentimizde 57’si aktif olmak üzere 81 taş ocağı bulunuyor. Valilikçe, bakanlıkça maden işletmelerince bu ruhsatın süresinin uzatılmaması gerekirdi” ifadelerini kullandı.

“TAŞ OCAKLARI OSB BİR ALDATMACA MI?”

Taş Ocakları Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili değerlendirmede de bulunan Akar, “İstanbul’a bu kadar yakın bir bölgede, Gebze’ye bu kadar yakın bir bölgede yani lojistik açıdan maliyeti ciddi oranda değiştirecek bir bölgede ruhsat talebi daha önce neden gündeme getirilmedi? Neden böyle bir talep olmadı? Bu kentin, ağabey – kardeş, baba – oğul gibilerinin istediği gibi kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Bu dünya Sultan Süleyman’a kalmadığı gibi onlara da kalmaz” şeklinde konuştu.

GAZETECİLERE TEŞEKKÜR

Halıdere’deki vatandaşların mağduriyetleriyle ilgili basında yer alan haberleri ve yazılarla ilgili gazetecilere seslenerek Akar, “Halıdere’yi günlerce yazan yerel basındaki köşe yazarlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu konuyu gündemde tutmaları çok güzel. Bu konunun peşini buradaki taş ocakları kapatılana kadar bırakmamalarını rica ediyorum” dedi. Halıdere’nin gündeme gelmesinin üzerinden 15 gün geçmesine rağmen AKP’li Milletvekili, Bakan veya Belediye Başkanlarının tek kelime etmemesini eleştiren Akar, “Bir kişi konuşuyor o da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan oturduğu yerden boş konuşan AKP İl Başkanı, çevreye zararı var mı yok mu incelenir diyor. Bir zahmet pencereden kafanı çıkar karşıya bak gözlerin görmesi yeterli. Tüm kent gördü ama bunlar hala göremiyor. Bununla ilgili ne valilik ne belediye bir çalışma yapmıyor” ifadelerini kullandı.

“CENGİZ TOPEL’İ 5. KEZ AÇARLAR”

Konuşmasına devam eden Akar, “Sen göremiyorsun hisçi Bakana sor belki zararlı olduğunu hissetmiştir. Gerçi kendisinden daha bir söz duymadım, temeli olmayan şehir hastanesine ilişkin yapmış olduğum tespitler sonrası laf yetiştirmeye kalkmıştı ama bu konuda ondan da ses yok. Malum kendisi yoğun, olası bir erken seçim de beşinci kez sanırım Cengiz Topel Havaalanı açacaklar orayı inceliyor ve 4 yıl önce söylediklerimi bugün tekrarlıyor” dedi.

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI KAPATABİLİR

Halıdere’de huzurun azaldığını vurgulayan Akar, “Yeşili ile söz edilen Halıdere, yavaş yavaş griye bürünüyor. Vicdan sahibi olanlar, bu duruma sessiz kalamaz. İnsanlarımız 2015 yılında süresi bitiyor kurtuluyoruz diye bekleyip verilen sözlere inanmışken firma 2013 yılında 2037 yılına kadar izin alıyor. Alıyor ancak burası önemli bu taş ocağının bulunduğu yer orman olduğu için Orman ve Su İşleri Bakanlığından kiralanmış, ne zaman 2006 yılında önce 2011 yılına kadar daha sonra da 20.09.2015 tarihine kadar uzatılmış. Yani Eylül ayında süresi doluyor. Firma, Orman ve Su İşleri Bakanlığına süre uzatılması için tekrar başvuru yapmış, şu anda da bunun için uğraşıyordur. Orman ve Su İşleri Bakanı ile görüştüm kendisi de araştırma yapacağı bildirdi. Ancak artık buna sessiz kalmak,  Bu kente, bölgeye, halka ihanettir ve ihanet edenlerden de hesap sormak bizim boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 19.08.2015 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38