banner28
banner23
banner36

Kocaeli Akıllı Kent Uygulamalarına GTÜ’den Destek 

Gebze Teknik Üniversitesi’nin (GTÜ); ulaşım, trafik, kent güvenliği ve afetlere karşı erken uyarı alanlarında başta olmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) tarafından geliştirilen Akıllı Şehir uygulamalarına sunacağı katkılar değerlendirildi.

Kocaeli Akıllı Kent Uygulamalarına GTÜ’den Destek 

Gebze Teknik Üniversitesi’nin (GTÜ); ulaşım, trafik, kent güvenliği ve afetlere karşı erken uyarı alanlarında başta olmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) tarafından geliştirilen Akıllı Şehir uygulamalarına sunacağı katkılar değerlendirildi.

12 Şubat 2021 Cuma 17:24
Kocaeli Akıllı Kent Uygulamalarına GTÜ’den Destek 

Bu amaçla Rektör Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN'ın katılımıyla ön görüşme niteliğinde bir toplantı gerçekleştirildi. GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda GTÜ-KBB iş birliğinin sürekliliğinin sağlanması yönünde karar alınarak önümüzdeki süreçte ilgili alanlarda akademisyenlerin katkılarının sağlanması kararlaştırıldı. 

GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı moderatörlüğünü GTÜ Teknopark A.Ş. Genel Müdürü M. Güray Değerli yaptı. Toplantıya GTÜ’den Rektör Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN, Genel Sekreter Nadir YILDIRIM, TTO Genel Müdürü Zübeyde DEMİRKAPU, bölüm başkanları ve akademisyenler; KBB’den Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. İsmail GÜLSOY, Ulaşım ve Trafik Daire Başkanı Ahmet ÇELEBİ, Akıllı Şehirler ve Kent Bilgi Sistemleri Şube Müdürü M. Yunus TEKEL, Bilişim Teknolojileri Şube Müdürü Fatih TİRYAKİ ile Trafik Yönetimi Şube Müdürü Murat SANDALCI katıldı. 

Konu hakkında açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN, “Kentsel büyüme, nüfusun artması gibi etkenlerle ortaya çıkan sorunların çözümünde ayrıca insanların mutlu bir yaşam beklentilerinin karşılanması noktasında teknolojinin özellikle bilişim alanındaki en güncel gelişmelerin kent yaşamının her alanına tatbik edilmesi gerekmektedir. Vatandaşların hizmet beklentilerinin karşılanmasında belediyelerin üniversitelerle iş birliği geliştirmeleri; sorunların daha iyi analiz edilmesi, kaynakların ileri teknoloji kullanılarak verimli hale dönüşmesinde önemli katkılar sunmaktadır. Bu bağlamda ilimiz için Gebze Teknik ve Kocaeli gibi iki üniversitenin varlığı önemli bir avantajdır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’yle daha önceden gerçekleştirdiğimiz iş birlikteliklerini geliştirmek ve üniversitemizin sahip olduğu güçlü araştırma geleneği ve teknolojik altyapısı ile ilimizin akıllı kent uygulamaları vizyonuna üniversitemizin katkılarının devamı noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.  

Etkinlikte ‘Akıllı Şehir Uygulamaları’ konulu sunum gerçekleştiren KBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. İsmail Gülsoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet yönetiminde bilimsel yöntemlerden ve teknolojiden yararlanma ilkesi doğrultusunda insanların yaşam kalitesini sürekli yükseltecek çalışmaları uygulamaya geçirdiklerini ifade etti.  Gülsoy, bu süreçte Gebze Teknik Üniversitesi tarafından sağlanan desteğin ihtiyaç duyulan alanlarda devam etmesi yönünde iş birliği geliştirilmesini istediklerini sözlerine ekledi. 

Daha sonra GTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent AKBAŞ söz aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) paydaşlığında uygulanan "Kocaeli İli Afet Zararlarının Azaltılmasında Akıllı Kent Uygulaması Projesi" kapsamında kent güvenliğini sağlamaya yönelik ortak girişimlerimiz oldu. Belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda alanımızda yapılması gereken hizmetler noktasında katkı sunmaya hazırız.’ ifadesini kullandı. 

Toplantıda GTÜ-KBB iş birliğinin sürekliliğinin sağlanması yönünde karar alınarak önümüzdeki süreçte ilgili alanlarda akademisyenlerin katkılarının sağlanması kararlaştırıldı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38