Şehit Binbaşı Kulaksız’ın adı Gebze'de yaşatılacak

Büyükşehir Meclisi’nde Gebze’de bir caddeye Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ın adının verilmesi görüşülecek

Şehit Binbaşı Kulaksız’ın adı Gebze'de yaşatılacak

Büyükşehir Meclisi’nde Gebze’de bir caddeye Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ın adının verilmesi görüşülecek

12 Ağustos 2015 Çarşamba 11:12
Şehit Binbaşı Kulaksız’ın adı Gebze'de  yaşatılacak
Muş'un Malazgirt ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu geçtiğimiz ay şehit olan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın ismi Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan kararla Gebze’de bir caddeye veriliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ağustos ayı olağan meclis toplantısında gündemin bir maddesi de Gebze İnönü Mahallesi’ndeki bir caddeye “Şehit Arslan Kulaksız Caddesi’’ isminin verilmesi olacak. 13 Ağustos Perşembe günü yapılacak meclis toplantısında, İsimlendirme Komisyonu’nun Gebze’deki caddeye “Şehit Arslan Kulaksız” isminin verilmesi teklifi meclis üyelerin oylarına sunulacak.
181 TAŞINMAZIN SATIŞI
Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından görüşülecek bir diğer gündem maddesi de mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait atıl durumdaki 181 adet taşınmazın satılması. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine göre satılması düşünülen taşınmazlar Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek, meclise bir rapor sunuldu. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporunda 181 adet taşınmazın kamu yararı gereği takas, trampa edilmesi, kamu kurum ve kuruluşlarına bedeli mukabilinde devir edilmesi ve konuyla ilgili işlemleri yürütmek üzere Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve Encümenine yetki verilmesinin uygun görüldüğü ifadeleri yer alıyor.
130 GÜNDEM MADDESİYLE TOPLANACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ağustos ayı toplantısı 13 Ağustos Perşembe günü saat 15.00’te Kocaeli Fuarı Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda yapılacak. Toplantıda 130 gündem maddesi ele alınacak.
BALIKLANDIRMA PROJESİNİN PROTOKOLÜ İÇİN YETKİ
Plan ve Bütçe Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarının “İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi” ile ilgili komisyon raporu Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminin 15. Maddesinde yer alıyor. Meclisin oylarına sunulacak gündem maddesi, İzmit Körfezi'ndeki, mevcut balık tür ve çeşitliliğinin zenginleştirilmesi, biyolojik çeşitliliğin korunarak sürdürülebilir kılınması, bölgenin ekonomik gelişmişliğine ve halkın denizden faydalanmasına katkı sağlanması amacı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü) ve ona bağlı Enstitüler ile “İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi” gerçekleştirilmesi için protokol imzalanabilmesi için Başkan Karaosmanoğlu’na yetki verilmesini kapsıyor.
MUTLUKÖY YAŞAM MERKEZİ’NİN BÜYÜKŞEHİRE DEVRİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında görüşülen gündem maddelerinden bir diğeriyse, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın Mutluköy Yaşam Merkezi’nin Derince Belediyesinden Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devri. Meclis üyelerinin oylarına sunulacak gündem maddesiyle, Derince Tahtalı Göleti kıyısında Sosyal Eşitsizliğin Giderilmesi Projesi’ne yönelik inşa edilen Mutluköy Yaşam Merkezi’nin ve 1 adet engelli aracının Derince Belediyesinden Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devredilmesi teklifi.

Son Güncelleme: 13.08.2015 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38