5. ULUSLARARASI NAKIŞLI KIRKYAMA ŞENLİĞİ ve ÇALIŞTAYI

GÖLCÜK BELEDİYESİ 5. ULUSLARARASI NAKIŞLI KIRKYAMA ŞENLİĞİ ve ÇALIŞTAYI

5. ULUSLARARASI NAKIŞLI KIRKYAMA ŞENLİĞİ ve ÇALIŞTAYI

GÖLCÜK BELEDİYESİ 5. ULUSLARARASI NAKIŞLI KIRKYAMA ŞENLİĞİ ve ÇALIŞTAYI

27 Ağustos 2014 Çarşamba 11:41
5. ULUSLARARASI NAKIŞLI KIRKYAMA ŞENLİĞİ ve ÇALIŞTAYI
Festival Sahibi: GÖLCÜK BELEDİYESİ
Tarihler: 5-6-7 Eylül 2014
Yer: Değirmendere Çınarlık Meydanı – Gölcük / KOCAELİ
İletişim: Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi – 0262 414 4583
Resmi Web: http://festival.golcuk.bel.tr Sosyal Medya: 
https://www.facebook.com/Kirkyamasenligivecalistayi?ref=hl
Destekçiler: UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Dünya El sanatları Komitesi (WCC), 
Ankara Gazi Üniversitesi Halk Bilimi Bölümü, Turizm Live Haber Dünyanın her yerinde farklı anlamları olan, pek çok farklı ihtiyaç ve amaç doğrultusunda 
doğmuş olan kırkyama sanatı, farklı yapım teknikleri ile ortaya çıkarak yörenin özelliklerini de üzerinde barındırarak adeta tarihe tanıklık etmektedir. Kültüre ve sanata değer veren, geliştirilmesi için her türlü çalışmaları yürütülen şehrimizde kırkyama konusunda 5-6-7 Eylül 2014 tarihleri arasında 5. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı gerçekleştirerek, kırkyama hakkında her türlü bilgi ve beceri paylaşımı akademik anlamda da gelenekselleştirilmiştir. 
190 Türk ve 10 (MACARİSTAN, ÖZBEKİSTAN, ARNAVUTLUK, KOSOVA, KAZAKİSTAN, YUNANİSTAN, KIRGIZİSTAN, MAKEDONYA, ROMANYA, KKTC) farklı ülkeden 30 yabancı kırkyama ustası ve akademisyenin katılacağı bu şenlik; Gölcük Değirmendere’yi 2010 yılından itibaren yine 3 gün süren bir sanat ve paylaşım alanına dönüştürecektir. 
5 EYLÜL 2014, SAAT:14.00 RESMİ AÇILIŞ VE KONUŞMALAR FESTİVAL KARMA SERGİ AÇILIŞI "EVRENSEL BEREKET" Yurt dışından ve ülkemizin tüm bölgelerinden seçkin ustaların katılacağı DEV ŞENLİK VE ÇALIŞTAY kapsamında yer alacak etkinliklerden bazıları şunlardır;
Konuyla ilgili teknik atölyeler ( 16 adet )
Çalıştay konuşmaları ( 11 adet )
Katılımcı ülkelerin özel gösterileri ( 5 adet )
Sokak çalışmaları - Açık hava sergileri ( günlük )
Yabancı ekiplerden kırkyama teknik atölye çalışmaları
Tarihimizin sayfalarından değerli kişiler şenlik alanında
Bölgemize ve ülkemize özgü geleneksel tatların paylaşımı – Osmanlı Mutfağı Pişmaniye Çekimi Uluslararası Karma “EVRENSEL BEREKET” Sergisi 4+1 SERGİLERİ ( Şehirdeki diğer sanat galerilerinde farklı sergiler )
Klasik Müzik Konseri – Özgün Canlı Müzik dinletileri
2014 Kırkyama – Foto-maraton
Somut Olmayan Kültürel Miras Sözleşmesine göre, geleneksel el sanatlarımızdan biri olan Kırkyama ile böylesi güzel bir görsel şölenin 5. yılını sizlerle kutlamaktan ötürü büyük bir mutluluk yaşamakta ve onur duymaktayım. Gölcük Belediyesi, ulusal ve uluslararası alanda, sanata saygı duyan ve destekleyen şehirlerden biri olma hedefi doğrultusunda sağlam adımlarla yürümeye her zaman devam edecektir.
Son Güncelleme: 27.08.2014 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38