Annenin yargılanmasına başlandı

- Kurban Bayramı tatilinde Hatay'daki ailesinin yanına giderek evde yalnız bıraktığı 2 aylık bebeğinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan sınıf öğretmeni annenin yargılanmasına başlandı - Sanık Müge D: - "Arkadaşım Metin Ş'ye durumu anlattım, gelene kadar bebeğe bakmasını ya da bakıcı tutmasını istedim" - "Bebeği kendisine bırakıp, Hatay Erzin'e, ailemin yanına gittim. 9 gün sonra eve geldiğimde bebeğe mama yaptım ama yemeyince hastaneye götürdüm. Orada öldüğünü söylediler"

Annenin yargılanmasına başlandı

- Kurban Bayramı tatilinde Hatay'daki ailesinin yanına giderek evde yalnız bıraktığı 2 aylık bebeğinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan sınıf öğretmeni annenin yargılanmasına başlandı - Sanık Müge D: - "Arkadaşım Metin Ş'ye durumu anlattım, gelene kadar bebeğe bakmasını ya da bakıcı tutmasını istedim" - "Bebeği kendisine bırakıp, Hatay Erzin'e, ailemin yanına gittim. 9 gün sonra eve geldiğimde bebeğe mama yaptım ama yemeyince hastaneye götürdüm. Orada öldüğünü söylediler"

13 Mart 2014 Perşembe 12:09
Annenin yargılanmasına başlandı

 Gölcük ilçesinde, Kurban Bayramı tatilinde Hatay'daki ailesinin yanına giderek evde yalnız bıraktığı 2 aylık bebeğinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan sınıf öğretmeni annenin yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Seçil Müge D. ile avukatı Murat Yaman, babası, ağabeyi ve kız kardeşi katıldı. Sanık Müge D'nin olay tarihindeki sarı saçlarını kahverengiye boyattığı ve oldukça zayıfladığı görüldü.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının avukatı Hülya Yazar Günay’ın bakanlık olarak davaya katılma talebi, kabul edilmedi. 

Sanık Müge D, Berk bebeğin babası polis memuru Tayyar A . ile Kocaeli'de tanıştığını, evlenmek niyetinde olduklarını, Adana'daki ailesinin yanına gittiği Tayyar A'nın, aynı odada kaldığı süre zarfında kendisiyle zorla cinsel ilişkiye girdiğini ileri sürdü.

Müge D, şöyle devam etti:

"Tayyar, daha sonra beni arayarak hamile olup olmadığımı doktora giderek öğrenmemi istedi. Ben de üniversiteden arkadaşım Metin Ş'den doktor bulması için yardım istedim. Doktora gittiğimde hamile olduğumu öğrendim. Tayyar'a söyledim. Beni tehdit etti. O çocuktan kurtulmamı ve aldırmamı istedi. Ben de iki doktora gittim, yasal kürtaj süresi dolduğu için doktorlar bebeği alamayacaklarını söyledi.

Bebeğim doğduktan sonra Tayyar'ı aradım ama ulaşamadım, telefonlarıma cevap vermedi. Beni tehdit ettiği için bir daha da aramadım."

- "Annemin beyninde tümör olduğu için ciddi hastalık geçiriyor"

Yaşadığı sıkıntılar nedeniyle sık sık kabus gördüğünü, baş ve karın ağrıları çektiğini anlatan Müge D, sorunlarını kimseyle paylaşamadığını, ailesine de söylemediğini belirtti. 

Bebeğinin erken doğduğunu ve sağlık sorunları bulunduğunu dile getiren sanık, şunları kaydetti:

"Annemin beyninde tümör olduğu için ciddi hastalık geçiriyor. Onu üzmemek için bebekten bahsetmedim. Hatay'da yaşayan ailem gelmemi ısrarla istiyordu. Ben de çok bakıcı aradım ama bulamadım. Arkadaşım Metin Ş'ye durumu anlattım ve ve gelene kadar bebeğe bakmasını ya da bakıcı tutmasını istedim. Bebeği kendisine bırakıp, Hatay Erzin'e, ailemin yanına gittim. 9 gün sonra eve geldiğimde bebeğe mama yaptım ama yemeyince hastaneye götürdüm. Orada öldüğünü söylediler."

Müge D,  bebeğinin sağlıksız doğmasına ve bakımsız olmasına rağmen süt emmediği için mama yaparak, altını temizlediğini, ilaçlarını ve aşılarını yaptırdığını ve her şeyiyle ilgilendiğini savundu.

Mahkeme Başkanı Gümüşhan, 9 gün boyunca Hatay'da başka erkeklerle mesajlaştığını, "cicim", "bebeğim" ve "aşkım" yazılı SMS'ler attığını ancak bebeğini emanet ettiği Metin Ş'yi neden aramadığını sordu.

Müge D. ise "Gözün arkada kalmasın, ben ona bakarım. Bir şey olursa seni ararım" dediği için arkadaşına güvendiğini ve içinin rahat olduğunu, bu yüzden aramadığını söyledi.

Mahkeme Başkanı Gümüşhan'ın isimlerini okuduğu 3-4 erkeği tanıyıp tanımadığını sorması üzerine Müge D, onlarla duygusal ilişkileri bulunduğunu dile getirdi.

- "Çok sorunlu olduğu için 'bir daha görüşmeyelim' dedim"

Tanık olarak dinlenen Metin Ş. ise sanıkla üniversiteden arkadaş olduğunu, kendisinden doktor bulmasını istediğini, erken doğum nedeniyle bebeği hastane tedavi gördüğü sürede kendisine yardımcı olduğunu anlattı.

Metin Ş, şöyle konuştu:

"Bana ailesinin yanına gideceğini, bebeğine bakmak için birini bulup bulamayacağımı sordu. Ben de 'bulamam' dedim. Çok sorunlu olduğu için kendisiyle konuştum ve 'bir daha görüşmeyelim' dedim. Kendisi de kabul etti. Telefon numarasını sildim. Bir süre sonra tanımadığım bu numaradan cevapsız çağrılar gördüm. Bir de SMS atmış, "bebeğim öldü, ne yapmam gerekir" diye yazmış, benden yardım istemiş. Ben de mahalle muhtarlığına gitmesini söyledim."

Metin Ş, "Sanık, Hatay'a giderken bebeğini size teslim etti mi?" şeklindeki soruya, "Hayır, sanık bana bebeği teslim etmedi. Böyle bir şey olmadı" diye cevap verdi.

Sanık Müge D. ise tanığın ifadelerini kabul etmediğini söyledi.

- "Müvekkilim, bu özel durumunu kimseye anlatamamış"

Sanığın avukatı Murat Yaman, müvekkilinin kandırıldığını, rızası dışında ilişkiye zorlandığını ve hamile kaldığını söyledi.

Gölcük'ün mutaassıp bir bölge, müvekkilinin evlilik dışı ilişkiden çocuğu olduğunu ve böyle sıkıntılar ve çaresizlik içinde bebeğini doğurduğunu dile getirdi.

Yaman, şöyle devam etti:

"Müvekkilim, bu özel durumunu kimseye anlatamamış, çeşitli stres ve sıkıntılarla içinde bulunduğu sorunu kendi imkanlarıyla aşmaya çalışmıştır. Adli Tıp Kurumunun raporunda, bebeğin 7. ve 8. günde öldüğü bildirilmektedir. 2 aylık ve üstelik sağlık sorunları olan bir bebek bu kadar gün aç ve susuz yaşayamaz. Bu da bebeğin birileri tarafından bakıldığını göstermektedir. Müvekkilim, bebeği Metin Ş'ye teslim etmiş, o da 'gözün arkada kalmasın, ona bakarım' demiştir. Müvekkilim, bebeğinin mamasını, aşısını yapmış ve ilaçlarını içirmiştir. Böyle bir anne bebeğini ölüme terk edemez. Böyle bir suç işleyemez."

Yaman, müvekkilinin bebeğini öldürdüğüne dair belge ve delil bulunmadığını öne sürerek, psikolojisinin bozulması nedeniyle, cezaevi koşullarında kalmasının sağlığını daha da bozacağını, durumunun 3. Yargı Paketi kapsamında değerlendirilmesini, kaçma şüphesi varsa ev hapsi, elektronik kelepçe veya adli kontrol kapsamında tahliyesini istedi.

- Duruşmayı lise öğrencileri de izledi

Sanık Seçil Müge D. de avukatının savunmasına katıldığını belirterek, tahliyesini; cumhuriyet savcısı ise tutukluluğunun devamını istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, tanıkların duruşmaya çağrılması, Tayyar A'nın talimatla ifadesinin alınması, Adli Tıp Kurumundan beklenen raporun akıbetinin sorulması amacıyla duruşmayı erteledi.

Öte yandan, özel lise öğrencileri, uygulamalı ders kapsamında duruşmayı öğretmenleriyle takip etti. 

İddianamede, Seçil Müge D. hakkında "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi"ni düzenleyen yasa maddesi gereğince 20 yıldan 25 yıla kadar hapis talep edilmişti.

Son Güncelleme: 14.03.2014 14:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38