banner28

Başkan Ellibeş projeleri inceledi

Televizyon Programcısı Müge Anlı tarafından başlatılan ve kendini ifade edemeyen engellilere ve Alzheimer hastalarına verilecek numara sayesinde kaybolduklarında bulunmaları halinde kimliklerinin tespit edilmesi amaçlanan 'Sevgi İzi' projesi Gölcük’de de başladı.

Başkan Ellibeş projeleri inceledi

Televizyon Programcısı Müge Anlı tarafından başlatılan ve kendini ifade edemeyen engellilere ve Alzheimer hastalarına verilecek numara sayesinde kaybolduklarında bulunmaları halinde kimliklerinin tespit edilmesi amaçlanan 'Sevgi İzi' projesi Gölcük’de de başladı.

06 Nisan 2016 Çarşamba 13:23
Başkan Ellibeş projeleri inceledi

 BAŞKAN ELLİBEŞ SEVGİ İZİ PROJESİNİ İNCELEDİ

Televizyon Programcısı Müge Anlı tarafından başlatılan ve kendini ifade edemeyen engellilere ve Alzheimer hastalarına verilecek numara sayesinde kaybolduklarında bulunmaları halinde kimliklerinin tespit edilmesi amaçlanan 'Sevgi İzi' projesi Gölcük’de de başladı. Gölcük Engelliler Derneği tarafından Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde proje tanıtımı uygulamalı olarak gerçekleştirildi. 

Projeyi Gölcük’de başladığı bilgisini veren Engelliler Derneği  Başkanı Hasan Bat "Sevgi İzi projesini biz de Gölcül İlçemizde daha fazla alanlara duyurabilmek için engelli vatandaşlarımıza başlatmış durumdayız. Tüm engelli kardeşlerimizle aynı zamanda Alzheimer hastalarımızla bu sevgi izi projesinin uygulama sistemini, işlemin nasıl yapılacağına dair bir araya toplanmış bulunmaktayız. Kayıtların devam ettiği proje ile ilgili olarak ilk sevgi izleri, geçtiğimiz haftalarda yine Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yapıldı. Başkan Bat, projeye ülke çapında büyük bir katılım olduğunu dile getirdi. 

"DÜNYANIN SEVGİYE İHTİYACI VAR"

Proje tanıtımında konuşan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "Sevgi her şeyin başı. Bu projenin adı da sevgi izi. Çok değerli Hanımefendi Müge Anlı'ya buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Gerçekten de bizim kimliğimiz sorulduğunda ne olduğumuz sorulduğunda bunu anlatabiliriz. Ancak Yaradan'ın bir imtihanı gereği kimliğini söyleyemeyen vatandaşlarımız kardeşlerimiz var. Bu numaralandırmalarla birlikte kardeşlerimiz kaybolduğunda başlarına bir iş geldiğinde kim oldukları kolaylıkla tespit edilebilecek. Yakınlarına ailelerine ilgili kurum ve kuruluşlara rahatlıkla ulaşılabilecek" diye konuştu.


SEVGİ İZİ NEDİR ?
 
Yakınlarının kaybolmasından endişe eden aileler, iletişim adres ve telefonlarıyla www.benibuldular.com sitesine başvurup form dolduracak. Site kendilerine bir numara verecek. Bu numara kaybolmasından endişe edilen kişinin sol koluna işlenecek. O kişi kaybolduğunda kolundaki bu Sevgi İzi onun güvencesi olacak.
Kayıp kişiyle bir şekilde karşılaşan vatandaşlar, o kişinin kolundaki Sevgi İzi'ni görünce önce polise, jandarmaya ya da en yakındaki ilgili birime başvuracak. Ardından internet sitesi devreye girecek. Koldaki o rakamı taşıyan kişinin kim olduğu, tüm iletişim bilgileri ilgili birime verilecek ve kişinin bir an önce ailesine kavuşması sağlanacak.
Koluna Sevgi İzi uygulanan kişiyle ilgili herhangi bir bilgi, fotoğraf ya da iletişim bilgileri sitede kesinlikle yayınlanmayacak. Bilgiler tamamen gizli kalacak ve sadece kişi bulunduğunda bu bilgiler devlet yetkililerine verilecek.

Son Güncelleme: 06.04.2016 13:23
Anahtar Kelimeler:
BaşkanGölcükEllibeş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38