Donanma ve Gölcük Fotoğrafları Sergisi

Donanma Komutanlığı’nın katkılarıyla, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi birlikteliğiyle dün yoğun katılımla “Donanma ve Gölcük” konulu tarihi fotoğraf sergisi Gölcük Sanat Galerisi Resim Atölyesi’nde açıldı.

Donanma ve Gölcük Fotoğrafları Sergisi

Donanma Komutanlığı’nın katkılarıyla, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi birlikteliğiyle dün yoğun katılımla “Donanma ve Gölcük” konulu tarihi fotoğraf sergisi Gölcük Sanat Galerisi Resim Atölyesi’nde açıldı.

22 Aralık 2015 Salı 11:27
 Donanma ve Gölcük Fotoğrafları Sergisi
Açılışa Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Gölcük Belediye Başkan Yardımcıları Levent Değirmenci, İbrahim Tektaş, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı Özgören, Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, İlçemizin siyasi parti başkanları,  Eski Gölcük Tersane Komutanı Tuğamiral Şevki Şekerefeli, Daire Müdürleri, STK Başkanları ve vatandaşlar katıldı. 
Gölcük Denince Akla Donanma Geliyor
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “Türkiye’de Gölcük adıyla anılan birden fazla yerleşim alanı var. Fakat Gölcük denildiğinde akla ilk önce Donanma kenti Gölcük geliyor. Gölcük yıllar öncesinden yerleşim yeri olarak seçilmiş ve yıllar öncesinden buraya göç etmiş insanların oluşturduğu nadide bir kent. Gelişmesi ve büyümesi, geleceğe daha emin adımlarla gitmesi burada askeri tersanenin kurulmasıyla başlamıştır. Her geçen gün daha da büyüyerek günümüze kadar da gelmiş ve yarınlara umutla bakmaya devam ediyor. Donanma ile Gölcük, etle tırnak gibi birbirine bütünleşmiş vaziyettedir.  Dolayısıyla Eski Gölcük ve Tersane Fotoğrafları Sergisinde, Gölcük ve Donanmanın tarihini görecek olmak bizleri memnun ediyor” dedi.
Tarihsel Sürecin Yansıtılması Adına Önemli Bir Sergi
Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı “Gölcük’ümüzün varoluşunun en temel unsuru hiç kuşku yok ki donanmamız. 1926 yılında ilk kez Gölcük’ümüzde konuşlanmasıyla beraber kentimiz Gölcük hüviyetine kavuşmuştur. Donanma Komutanlığımız buraya konuşlanmasaydı nasıl bir yerleşim yeri olurdu bilemiyoruz, ama en azından şimdiki konumunda değil de, çok daha küçük bir belde olarak kalabilirdi. Her anlamda ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda donanmamızın Gölcük’ümüze çok derin ve engin bir katkısı var. Dolayısıyla donanmanın konuşlanması, ilçemizin oluşmasına sebebiyet vermiştir. Burada açılan sergide tarihsel bir süreci o günden, bugüne yansıtması açısından son derece önemli” dedi.
Vizyonumuz Hizmet ve Kalitede Örnek Olmak
Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk “Kentlilik bilincinin gelişmesine önemli katkı verecek Donanma ve Gölcük Tarihi ile ilgili önemli bir etkinlik olan fotoğraf sergisinde bir aradayız. 2009 yılında Gölcük Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş’in önderliğinde stratejik planlama yapılırken, kaymakamlık birimlerimiz, kent konseyimiz, sivil toplum örgütlerimiz ve siyasi partilerimizle bir araya gelerek kent vizyonunu benimsemiştik. Çağdaş donanma kenti Gölcük olarak vizyonumuz, hizmet ve kalitede örnek, bilim, sanat ve kültür, turizm kenti, sağlıklı bir kent olmaktır” dedi.

Son Güncelleme: 23.12.2015 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38