Kadınlar Günü Anıtpark’ ta Törenle Kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi Kadınlar Meclisi tarafından Anıtpark'ta tertip edilen törenle kutlandı.Törene AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu,Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı,Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş,Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk,Gölcük Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Nurten Özgören Turnalı ve Kadınlar Meclisi Üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral,

Kadınlar Günü Anıtpark’ ta Törenle Kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi Kadınlar Meclisi tarafından Anıtpark'ta tertip edilen törenle kutlandı.Törene AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu,Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı,Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş,Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk,Gölcük Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Nurten Özgören Turnalı ve Kadınlar Meclisi Üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral,

10 Mart 2014 Pazartesi 13:05
Kadınlar Günü Anıtpark’ ta Törenle Kutlandı
 Gölcük İlçe genelindeki Bayan Mahalle Muhtarları, Gölcük İlçe genelinde çalışan Bayan Memur ve görevli personeller, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Sedat Yücel ve Yönetim Kurulu Üyeleri,AK Parti Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Hilmiye Gövez ve Yön.Kur.Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri hazır bulundular.

 

Anıta Çelenk sunulmasıyla başlayan tören akabinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşının Okunması ile devam etti. Gölcük Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Nurten Özgören Turnalı günün anlam ve önemi hakkında bir açıklamada bulunarak; Türkiye’ de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında daha yaygın olarak kutlandı ve sokağa taşındı.

 

Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı programından Türkiye’nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında "Türkiye 1975 Kadın Yılı kongresi yapıldı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesinden sonra dört yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı. 1984ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından Dünya Kadınlar Günü kutlanmaya başlandı. Bu duygularla Tüm Dünya Kadınlarının,bu özel günü kutlu olsun,törene katılımlarından dolayı başta Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı ve Gölcük Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş olmak üzere herkese teşekkür ediyorum dedi. Akabinde Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk bir konuşma yaparak tüm Dünya kadınlarının bu özel günü kutlu olsun dedi.

 

Daha sonra Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş bir konuşma yaptı. Başkan Ellibeş konuşmasında; Biz sorumluluk sahibi insanlar olarak, kadına karşı ayrımcılığı bütün boyutlarıyla değerlendirmek, düşünmek, ele almak durumundayız.

 

Maalesef bugün mesele sadece kadın-erkek eşitsizliği ile kalmamış, kadınlar arası eşitsizlik boyutuna da taşınmıştır.Geçen yüzyılda kadına tanınmış olan bazı hak ve özgürlükler bugün anlaşılmaz bir biçimde bazı kadınlarımız dan esirgenmek isteniyor diyen Başkan Ellibeş,Bu kabul edilebilir değil, Buna en önce kadınlarımızın top yekün karşı çıkması gerekiyor.Bu duyarlılığın paylaşılması, kadın hak ve özgürlüklerinin yaygınlaşması, olgunlaşması için gereklidir dedi.

 

Eğer bizler bu duyarlılığı paylaşabilirsek, kadın hak ve özgürlüklerinin yaygınlaşması, olgunlaşabilmesi için bu mücadeleyi sürdürebilirsek ülkemizdeki o mutluluğu, güzelliği çok daha farklı bir şekilde hissedeceğiz. Bu duygularla Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlu olsun dedi.

 

Törende son konuşmayı yapan Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı; Toplumun temelini  aile oluşturmaktadır. Aile toplumsal yaşam içerisinde  örgütlü olan  en küçük  oluşumdur. Buda hiç kuşku  yok geleceğimizi şekillendiren çok önemli bir yapıdır. Bu yapının  sağlam temeller üzerine  oturması Devletimizi  o kadar güçlü yapar .Her ne kadar  ata erkil  bir aile yapısından  geliyor ve ailede babanın rolünün ne kadar önemli olduğunu biliyorsak da ailenin en önemli mihenk taşı  kadınlarımız yani annelerimizdir. Son derece kutsal olan kadınlarımızın toplum içerisinde hak ettiği yeri alması, geleceğimizin de o kadar güçlü olmasına katkı sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü tekrar kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Törende son konuşmayı yapan AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, Bugün bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat, spor ve iş dünyasında büyük başarılara imza atmış, ülkemizde ve yurt dışında adından saygıyla söz edilen kadınlarımız gurur kaynağımızdır. Onlar bu başarılarıyla tüm kadınlarımız için güzel bir rol model oluşturmaktadırlar. Kadınlarımızın toplumsal, ekonomik ve siyasal yaşamda daha fazla rol üstlendiklerinde dinamizmleri ve üretici güçleriyle Türkiye’yi her bakımdan daha da güçlendireceklerine inanıyorum.

 

Başta kadın kuruluşları olmak üzere Türkiye'de kadın hakları konusunda duyarlılık ve farkındalık yaratmak için çalışan ve katkıda bulunanlara takdir ve teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Daha adil ve cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği bir dünya temennisiyle kız çocuklarımızdan her yaştaki kadınlarımıza sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum. Bu duygularla tüm Dünya Kadınlarının bu özel ve müstesna günleri olan 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum dedi.

 

Konuşmaların ardından, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve Gölcük Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Nurten Özgören Turnalı törene katılan tüm bayanlara birer çiçek vererek Kadınlar gününü kutladılar.

Son Güncelleme: 11.03.2014 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38