Macar Mültecileri Dostluk Anıtı önünde anıldılar

Gölcük’te Gölcük Belediyesi ve İmre Thököly-İlona Zrinyi Macar Dostluk Derneği birlikteliğinde Macar Mülteciler anısına Kavaklıda yapılan yapılan Macar Dostluk anıtında anlamlı bir tören gerçekleştirildi.

Macar Mültecileri Dostluk Anıtı önünde anıldılar

Gölcük’te Gölcük Belediyesi ve İmre Thököly-İlona Zrinyi Macar Dostluk Derneği birlikteliğinde Macar Mülteciler anısına Kavaklıda yapılan yapılan Macar Dostluk anıtında anlamlı bir tören gerçekleştirildi.

24 Şubat 2014 Pazartesi 19:19
Macar Mültecileri Dostluk Anıtı önünde anıldılar
 Yıllar öncesinde Gölcük’e gelerek burada yaşamış ve hayatlarını kaybetmiş Macar Mültecileri anısına yapılan Dostluk anıtında gerçekleştirilen anma töreniyle Macar mülteciler anıldı. Törene Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Macaristan Büyükelçisi Janos Movarı, Başkonsolos Gabor Kıss, Fahri Konsolos Alpaslan Kaya ve Macaristan’dan misafirler katıldılar.

 

Kavaklı sahilindeki Macar anıtı önünde toplanmasının ardından tören İstiklal Marşı ile başladı akabinde Macaristan Marşı okundu, Macaristan Büyükeliçisi Janos Movarı, Başkonsolos Gabor Kıss anıta çelenk koydular ve saygı duruşunda bulundular.

 

Gölcük Belediye Başkan’ı Mehmet Ellibeş tören sonrasında yaptığı konuşmada, Bölgemizde uzun yıllar önce yaşandığı Macar Mültecilerimizin Örcün, Hisareyn, Bahçecikte yaşadıkları ileri sürülen ve bizlerle dostluk köprüsü kurmamıza vesile oldular.  Bizlerde Gölcük'ümüze böyle güzel bir anıtı yaptık bugün burada Macar Mültecilerimizi anmak üzere yeniden bir araya geldik tüm Macar Mültecilerimizi rahmetle anıyoruz dedi.

 

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Kocaeli ve Gölcük artık Macaristan dostluk köprüsü kurulmuştur.  1700 yıllarında bölgemizde Macar Thököly İmrelilerin yaşadıkları bunların anısına ise burada yapılan bu güzel anıt Macaristan dostluğumuzu pekiştirecektir.  Buda tüm dünyaya dostluklarımızı pekiştirmek dünya ülkelerinin artık barıştan yana olmalarını, bununda örneğini bugün burada Macaristan ile birlikte kurmuş olduk.  Bu vesileyle burada yapılmasında desteği olan herkese teşekkür ediyorum dedi.

 

Macaristan Büyükeliçisi Janos Movarı yaptığı konuşmada, Bizler bu gün burada Macar kardeşlerimizi anmak üzere toplandık. Geçtiğimiz yıl burada açılışını yaptığımız Dostluk anıtımızda yıllar öncesinde Bu bölgeye gelip yerleşmiş,yaşamış ve hayatlarını kaybeden kardeşlerimizi anmak üzere bulunuyoruz. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e ve ekibine teşekkür ediyoruz, bundan sonra Kocaeli ve Gölcük Macaristan dostluk köprüsünün yaşatılmasına devam edeceğiz dedi.  

Son Güncelleme: 25.02.2014 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38