banner28
banner23
banner36

Sağlıklı Kentler Birliği Kadirli'de Bir Araya Geldi

Sağlıklı Kentler Birliği Kadirli'de buluştu. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 23. olağan meclis toplantısı, "Kent ve Göç" başlığıyla Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yapıldı.

Sağlıklı Kentler Birliği Kadirli'de Bir Araya Geldi

Sağlıklı Kentler Birliği Kadirli'de buluştu. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 23. olağan meclis toplantısı, "Kent ve Göç" başlığıyla Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yapıldı.

16 Kasım 2015 Pazartesi 14:21
 Sağlıklı Kentler Birliği Kadirli'de Bir Araya Geldi
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinin "KENT VE GÖÇ" konulu toplantısı 13-14-15 kasım 2015 tarihinde Osmaniye ilinin Kadirli ilçesinde gerçekleştirildi. Suriye’de yaşanan savaştan dolayı yaşanan nüfus hareketinin de ele alındığı toplantıya 50 belediyeden başkan, meclis üyesi, SKB proje koordinatörü ve uzmanlar katıldı. Toplantıya Gölcük Belediyesi adına Meclis üyelerimiz Nazım USTA, Fikret Ormancıoğlu, Skb Proje Koordinatörü Dr. Metin Şentürk katıldı. SKB en iyi uygulama ödüllerinin de verildiği toplantıda 5 yeni kentin Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine üyeliği kabul edildi. Balıkesir Büyükşehir belediyesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Beşiktaş Belediyesi, Bursa İnegöl Belediyesi ve Balıkesir Karesi Belediyesinin birliğe katılımı ile Türkiye Sağlıklı Kentler birliğinin üye sayısı 60 a ulaştı.
Kadirli Belediyesi Devlet Bahçeli Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kadirli Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları anlatan slayt gösterisinin ardından meclis toplantısına ev sahipliğini yapan Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, açılış konuşmasını yaptı. Gelecek kuşaklara daha güzel ve yaşanabilir bir şehir miras bırakmak için çalıştıklarını ifade eden Tarhan, "Her geçen gün büyüyen Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin, daha çok kent ve vatandaş için sağlıklı yaşamın yolunu açtığını görüyoruz. Son yıllarda kent ve göç konuları ön plana çıkıyor. Bu da yerel yönetimlerin yeni çalışmalarla hizmet vermesini sağlıyor. Yerel yönetimler ekonomik ve diğer alanlarda önemli çalışmaların öncüsü olmaktadır. böyle güzel ve verimli bir toplantının Kadirli’de yapılması bizleri çok mutlu etti. tüm misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de toplantı kapsamında, Türkiye’nin önemli konularından kent ve göç konularında yerel yönetimlerin çalışmalarının ele alınacağını söyledi. Yerel yönetimler olarak, sürekli gelişen ve değişen dünyada ihtiyaçlara cevap vermek için her fazda yeni çalışma konularına odaklanarak değişime ayak uydurmaya çalıştıklarına dikkati çeken Altepe, "Bir kentin büyümesi ve gelişmesi için güçlü yerel yönetimlere ihtiyaç vardır. Her geçen gün karşımıza çıkan yeni teknolojiler, uygulamalar ve yöntemleri yakından izlemek ve takip etmek durumundayız. Çünkü modern çağa ayak uydurmak, yenilikçi, çağdaş ve kaliteli hizmet için temel öneme sahip. Türkiye gelişiyor ve kalkınıyor. Düşmanlar ise bundan rahatsız oluyor. Birlik olarak, giderek artan birikimimiz ve düşmeyen enerjimizle yaptığımız çalışmalarla hem uluslararası hem ulusal düzeyde tanınan bir kuruluş haline geldik. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin kurumsal bir kimlik kazanması adına bugüne kadar pek çok çalışma yaptık" Daha sonra her yıl olduğu gibi bu yıl da değişik alanlarda ödüle layık görülen belediyeler için ödül töreni yapıldı. Sağlıklı Çevre kategorisinde "Mavi deniz temiz kıyılar" ile Muğla Büyükşehir Belediyesi, Sosyal sorumluluk kategorisinde "Kent müzesi" ile Kadirli Belediyesi, Sağlıklı şehir kategorisinde "Karasu Gençlik ve spor Yaşam Adası" ile Bilecik Belediyesi, Sağlıklı Yaşam kategorisinde ise "Pendik Sağlıklı Yaşam Merkezi" ile Pendik Belediyesi, ödüle layık görüldü. Jüri Tözel ödülü ise Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Sağlıklı şehir kategorisinde "Karasu Gençlik ve Spor Yaşam Adası" ile Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya ödülü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe verdi.

Son Güncelleme: 16.11.2015 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38