Yarhisar:184.000'i aştı

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisine ilgi devam ederken, soğuk havalar da bile ziyaretler devam edince; toplam ziyaretçi sayısı 184.230 oldu

Yarhisar:184.000'i aştı

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisine ilgi devam ederken, soğuk havalar da bile ziyaretler devam edince; toplam ziyaretçi sayısı 184.230 oldu

08 Aralık 2015 Salı 13:56
 Yarhisar:184.000'i aştı
Türkiye’nin ikinci su üstü savaş gemisi müzesi, Gölcük’ün de ilk ve tek müzesi olan, Yarhisar müze gemisi soğuk havalara rağmen, ilgisini hiç yitirmedi. Türk donanmasında kırk yıl keşif-karakol gemisi olarak görev yapmasının ardından, 2004 yılında hizmet dışı kalan Yarhisar, 27 Ekim 2006 yılında açılışı yapılarak Gölcük Belediyesinin hizmetiyle, donanma kenti Gölcük’e kazandırılmış ilk müze olarak ilgi çekmeye devam ediyor. Bugüne kadar, yurt içinden ve dünyanın değişik ülkelerinden misafirlerin ziyaret ettiği Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisine ziyaretçi akını aralıksız devam ediyor. 1974 Kıbrıs Barış Harekatının Ege safhasına katılmış gazi bir gemi olan Yarhisar’ı gezen misafirlerin, geminin tarihi dokusu yanında, bir savaş gemisinin nasıl olabileceği konusunda da geniş bilgi sahibi olmalarını sağlıyor.

Ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor.

T.C.G.Yarhisar’da, 1980-85 yılları arasında makine astsubayı olarak görev yapmış olan, müze gemi müdürü İlhan Akbulut, “ Onuncu yılımızın içindeyiz ve ziyaretçi sayımız her geçen gün artmaktadır. Özellikle kış mevsiminde ziyaretçi sayımızda genelde düşmeler olur. Geçtiğimiz Pazar günü, güneş yüzünü gösterince, bir günde yüz iki misafirimizi gezdirmiş olmanın mutluluğunu yaşadık. Kentimizde bir şekilde bulunan, Hindistan, Japonya gibi uzak doğu insanlarının da müzemizi son günlerde ziyaret etmiş olması, Yarhisar’ı uluslar arası müzecilik konusunda da tanınır hale getirdiğini düşünüyoruz. Tabi bunda en büyük pay, Gölcük Belediyesine ve belediye başkanımız sayın Mehmet Ellibeş’e aittir. Hem Yarhisar’ın Gölcük’ümüze kazandırılması, hem de müze giriş ücretinin: Öğrenci 25 kuruş, tam elli kuruş gibi makul fiyatta tutulması; tarihi, kültürü ve savaş gemilerini merak eden insanlarımızın rahat gezebilmelerini sağladığını söylemek yanlış olmayacaktır. Günlük yaptığımız istatistiklerle; özellikle asker ve ailelerinin, öğrencilerin ve turistlerin müzemizi gezdiklerini biliyoruz. Henüz Gölcük’ün yüzde atmışı gezmemiş olsa da, sayımız her geçen gün artmaktadır. Böylece son toplam ziyaretçi sayımız 184.230 olmuştur” dedi.

Son Güncelleme: 08.12.2015 13:58
Anahtar Kelimeler:
Yarhisar:184.000i Aştı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38