13 MART’A SAĞLIK ÇALIŞANLARI TATİLDE.

Aile Hekimleri Isparta Dernek Başkanı Dr. Gökay Çetin’e idareler tarafından uygulanan mobing sonucu sağlığı bozulmuş tedavi altındadır.

13 MART’A SAĞLIK ÇALIŞANLARI TATİLDE.

Aile Hekimleri Isparta Dernek Başkanı Dr. Gökay Çetin’e idareler tarafından uygulanan mobing sonucu sağlığı bozulmuş tedavi altındadır.

06 Mart 2015 Cuma 09:36
 13 MART’A SAĞLIK ÇALIŞANLARI TATİLDE.

  Eski sağlığına kavuşa bilmek için tedavisi devam ettiği süre içerisinde kendisine haber verilmeden rızası alınmadan idare tarafın dan Aile Hekimliği Sözleşmesi Fes edilmesini kınıyoruz. Bir aile hekimimize yapılan bu usulsüz uygulamayı hiçbir yetkilinin izah etmesi mümkün değildir. Yapılan bu usulsüz işlem 42 Bin Aile Sağlığı Merkezi Çalışanına karşı yapılmıştır. Türk Sağlık Sen olarak Isparta Aile Hekimleri Dernek Başkanı Dr. Gökay Çetin’in yanındayız.

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı ulusal basına Cumartesi nöbetleri hakkında ile ilgili ilk kez doğruyu söyleyerek ülke genelinde nöbete gitmemem oranının %  85 olduğunu %15 bir kesimin Cumartesi nöbetlerine gittiğini söylemiştir. Sayın Bakanın doğruyu söyleyerek gerçek rakamları kamuoyuna açıkladığı için kendisine teşekkür ederiz. Kocaeli’nde de ortalama nöbete gitmeme oranı % 85 dir. 28 Şubat 2105 Cumartesi nöbet eylemine gitmeme oranı %15 dir. Sayın Bakan açıklamış olduğu doğru rakamlardan bir ders alarak artık yanlışta ısrar etmesinin bir anlamı olmadığını anlamıştır. Çalışanlarca karşılığı olmayan bir uygulamanın kimseye fayda sağlamaz sayın bakan bir an önce bu yanlıştan vaz geçmelidir.

Aile Hekimleri Ücret Yönetmenliğinde nöbete gitmemenin cezasını 5 ceza puanı idi. Son aldığımız duyumlara göre Sağlık Bakanlığı nöbete gitmemenin cezasını 20 puana çıkaracağını

Fısıltı gazetesi ile yaymaktadır. Ancak ceza puanı ister 5 olsun, ister 100 olsun. Ceza puanı tamamen bu nöbetlere gitmeme olayını baskı altına almak içindir,  iş bırakma kararı ile ilgili bir örnek davalar ve  Anayasa Mahkemesinin kararı vardır. Ceza puanlarının arttırılmak istenmesi tamamen direnci kırmak içindir, gidenlerin sayısı artınca pazar nöbetleri de gelecektir,  

 Aile Sağlığı Merkezi Çalışanları  birlikteliklerini bozmasınlar., Sendikalarımız, sivil toplum örgütleri çalışanların yanında olduğu  müddetçe Türk Sağlık Sen olarak olacağız bu ceza puanlarının anlamı yoktur, yeni ücret sözleşmesinin ilgili maddelerine anında Sendika olarak dava açılacağız, bu şekilde ceza verilmek istense bile önceki örneklerde gördüğü şekilde mahkemeden dönecektir, Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının birlikteliği güçleridir. Türk Sağlık Sen olarak her zaman olduğu gibi Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan sağlık çalışanlarının yanındayız.

 Fazla, Esnek, Kuralsız, çalışmaya hayır diyoruz. Bu nedenle de 13 Mart ta ülke genelinde üretimden gelen gücümüzü kullanarak hizmet üretmeyeceğiz.

 Güvenceli, Emekliliğe Yansıyan İnsani Bir Ücret Verilmesi İçin; Sağlıktaki şiddetin sona erdirilmesi, yıpranma payı verilmesi için vatandaşlarımızın mağdur olmaması için 13 Marta Sağlık kuruluşlarına gitmeyerek sağlık çalışanlarının haklı talepleri için iş bırakmalarına destek olmaya davet ediyoruz. Ayriyeten bu iş bırakma eylemi 70 milyon vatandaşımızın da Ücretsiz, Eşit, Ulaşılabilir, Nitelikli sağlık hizmeti alabilmesi için yapılmış bir eylemdir. Tüm vatandaşlarımızı 13 Martta yapılacak eyleme destek vermeye davet ediyorum.

Son Güncelleme: 06.03.2015 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38