banner28
banner23
banner36

85 yaşındaki dede torununu öldürdü

Torununu öldüren 85 yaşındaki Ahmet Karabulut’a Kocaeli Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 18 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

85 yaşındaki dede torununu öldürdü

Torununu öldüren 85 yaşındaki Ahmet Karabulut’a Kocaeli Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 18 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

01 Nisan 2015 Çarşamba 09:37
85 yaşındaki dede torununu öldürdü
 Geçtiğimiz yıl 28 Ekim tarihinde Gölcük Kervansaray Parkı mevkiinde meydana gelen olayda Ahmet Karabulut (85) aralarında husumet bulunan torunu Erbil Aygün’ü (32) yanındaki silahıyla 3 kurşunla vurmuş ve ölümüne neden olmuştu. Kasten adam öldürme suçuyla yargılanan Ahmet Karabulut’un davası Kocaeli Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İleri derecede prostat kanseri hastası olan Karabulut, duruşmada göz yaşlarına hakim olamadı. Duruşma sonucu Karabulut’a 18 yıl 4 ay hapis cezası verildi ve yanında ruhsatsız silah taşıdığı gerekçesiyle de 500 TL para cezası ödemeye mahkum edildi.

 

AVUKATI NEFS-İ MÜDAFAA DEDİ

Davanın karar duruşmasına sanık Ahmet Karabulut, Vekili Av. Fahri Örengül, davacı vekilleri Av. Eda Aydın Erdem, Av. Bedri Yalçınöz’ün yanı sıra maktul ve sanığın akraba olan yakınları katıldı. 85 yaşındaki sanık Karabulut, duruşma salonuna getirilirken güçlükle yürüdü. Duruşmada son savunmasını yapması için ilk söz sanık avukatı Fahri Örengül’e verildi. Çok hassas bir dava olduğunu belirten Örengül, “Ağır prostat kanseri olan 85 yaşındaki bir sanığın yargılandığı bir dava. Olay günü müvekkilim ilaçlarını almak için eczaneye gitmiştir. Bu sırada sokakta karşılaştığı maktul Erbil Aygün, kendisini yine ölümle tehdit etmiş ve yakasına yapışmış, bu sırada paniğe kapılan sanık, silahla kendisine 3 el ateş etmiştir” dedi.

 Sanık ile maktul arasında anlaşmazlık olduğunu aktaran Fahri Örengül “Olay günü müvekkilimin evden çıkma nedeni Erbil’i öldürmek değil, eczaneden ilaç almaktır. Ancak Erbil’den kaçamayan Ahmet Karabulut, kenara sıkışmış ve ölüm tehdidinin ardından Erbil’e ateş etmiştir. Silahta 8 kurşun daha bulunmasına karşın kullanmamış ve olayın ardından bulunduğu bölgeden uzaklaşmak yerine şok içerisinde Erbil’in başına giderek ölüp ölmediğini merak edip beklemiştir” diyerek sanığın beraatını talep etti.

 Avukatının ardından son söz tutuklu sanık Ahmet Karabulut’a verildi. Mahkeme salonuna geldiği andan itibaren gözyaşlarını tutamayan Ahmet Karabulut, “Ben isteyerek yapmadım. Erbil’i öldürmek gibi bir niyetim yoktu. 10 senedir peşimdeydi. Bir kere birini dövüyor diye kendisine tokat atmıştım başka bir şeyimiz olmadı. Kardeşini de dayısını da sürekli dövüyordu. Beni öldürmekle tehdit ediyordu” diyerek hastalığı yüzünden acı çektiğini söyledi ve beraatını istedi.

 Kasten öldürme suçundan yargılanan 85 yaşındaki Ahmet Karabulut’la ilgili mahkeme heyeti oybirliği ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Olaydaki tahrik ve diğer nedenlerle sanığın cezası 18 yıl 4 ay olarak onandı. Karabulut’a ayrıca ruhsatsız silah taşıma suçundan da 500 TL para cezası kesildi. Kararın okunmasının ardından mahkeme salonu dışına çıkan taraftalar arasında gerginlik, güvenlik ekiplerinin araya girmesiyle son buldu.

 

Son Güncelleme: 01.04.2015 09:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38