banner28
banner23
banner36

Abdullah Öcalan eylemi

PKK terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının 16. yıldönümünde HDP tarafında Kocaeli’nin iki farklı ilçesinde eylem düzenlendi.

Abdullah Öcalan eylemi

PKK terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının 16. yıldönümünde HDP tarafında Kocaeli’nin iki farklı ilçesinde eylem düzenlendi.

16 Şubat 2015 Pazartesi 00:53
Abdullah Öcalan eylemi

 PKK terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının 16. yıldönümünde HDP tarafından Kocaeli'nin iki farklı ilçesinde eylem düzenlendi. Eylemcileri protesto eden Türk bayraklı bir grup ile HDPliler arasında yaşanan kısa sürelim gerilimi ise polis sona erdirdi. PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 16. yıldönümünde HDP Kocaeli İl Örgütü, Gebze ve Darıca ilçelerinde eylem düzenledi. İlk olarak Kocaeli'nin Darıca ilçesinde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, ellerinde PKK bayrakları ve Abdullah Öcalan posterleri ile yürüyüşe geçti. HDP Darıca İlçe Binası önünde toplanan grup Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganlar atarak Darıca Osmangazi mahallesi'nde bulunan saat kulesine kadar yürüdü. Burada bir açıklaması yaparak İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını isteyen grup, barış güvercinleri uçurduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Aynı esnada Kocaeli'nin Gebze ilçesinde toplanan HDP Gebze İlçe Teşkilatı üyeleri de Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayrakları ile çeşitli sloganlar attı. HDP Gebze İlçe Binası'ndan Gebze Kent Meydanı'na yürümek isteyen gruba bazı vatandaşlar Türk Bayrakları ile tepki gösterdi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan çevik kuvvet ekiplerinin tepki gösteren vatandaşları uzaklaştırması herhangi bir tatsızlığın yaşanmasını önledi. Gösterilen tepkilerden ötürü Gebze'de basın açıklamasını gerçekleştiremeyen grup, daha fazla tatsızlık yaşanmaması için çevik kuvvet ekipleri öncülüğünde HDP Gebze İlçe Binası'na geri döndü. Herhangi bir saldırı yaşanması olasılığına karşın çevik kuvvet ekipleri bir süre daha HDP Gebze İlçe Binası önünde bekledikleri görüldü

Son Güncelleme: 16.02.2015 10:53
Anahtar Kelimeler:
EylemiAbdullah Öcalan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38