Aile hekimliği çalıştayı gerçekleşti

Türk Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen “ II. Aile Hekimliği Çalıştay’ı “ başladı. Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk’ün sunumun yaptığı çalıştaya AHEF, ASEF yöneticileri ile Ülkenin dört bir yanından gelen Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Çalışanları İLE Şube Başkanları katıldı.

Aile hekimliği çalıştayı gerçekleşti

Türk Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen “ II. Aile Hekimliği Çalıştay’ı “ başladı. Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk’ün sunumun yaptığı çalıştaya AHEF, ASEF yöneticileri ile Ülkenin dört bir yanından gelen Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Çalışanları İLE Şube Başkanları katıldı.

13 Mart 2016 Pazar 15:05
Aile hekimliği çalıştayı gerçekleşti

 Türk Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen “ II. Aile Hekimliği Çalıştay’ı “ başladı. Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk’ün sunumun yaptığı çalıştaya AHEF, ASEF yöneticileri ile  Ülkenin dört bir yanından gelen  Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Çalışanları İLE Şube Başkanları katıldı. Ankara da Büyük Anadolu Otelinde  İkincisi  tertiplenen Aile Hekimliği Çalıştayına  Ülke Genelinde Yüz Seksen “180” Sağlık Çalışanı katıldı.  ilimizden ise  Şube Başkanı Ömer çeker, Aile Hekimi Akay Demir, Aile Sağlığı Çalışanı Hacer Gündüz, Kocaeli Aile Sağlığı Çalışanları Derneği Başkanı Nur Serttaş katıldı.

Çalıştayın açılış konuşması Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci tarafından yapıldı. Genel başkan konuşmasına istiklal marşının kabulünün 95. yılı olması nedeniyle istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’u anarak başladı. Akif’in Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın duasın hatırlatarak şehit ve gazilerimizi andı.

 Türk sağlık-sen olarak aile hekimliği çalıştayının 2. Gerçekleştirdiklerini belirten genel başkan Önder Kahveci “ sendika olarak aile hekimliğinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini çalıştayımız da hep birlikte değerlendireceğiz.  2005 yılında hayata geçirilen aile hekimliği ile ilgili olarak bugüne çalıştaylar. Araştırmalar, anketler ve eylemler düzenledik. AHEF ve ASEF/imn çalışmalarına destek verdik. Geniş kapsamlı 2. Çalıştayımızı da bugün düzenliyoruz. “ dedi

Aile hekimliğinde yoğun iş yüküne dikkat çeken genel başkan Önder Kahveci “ Aile Hekimliğinde 41 bin arkadaşımız hizmet üretiyor. Bir aile hekimine ortalama 3 bin 621 kişi düşüyor. Avrupa’da ise bir aile hekimine 1500 kişi düşmekte. AB ortalaması olan 1500 hastayı yakalamak için bugün itibariyle 31 Bin Aile Hekimine ihtiyaç var.

Aile Hekimlerinin 200’den Fazla Görevi Var. Aile hekimlerinin %47'si haftada 200'den fazla hasta görüyor, haftada 300'den fazla hasta gören aile hekimleri ise %28'lik bir orana sahip.

2014 yılında aile hekimliğinde yapılan muayene sayısı 238 milyon 561 bin. Sadece bu rakamlar bile  iş yükünün nasıl bir boyutta olduğunu anlatmaya yeterlidir. cumartesi nöbetleri ile durumu katlanılmaz bir hale dönüştürdüler. ” dedi

Cumartesi nöbetlerine karşı örnek bir mücadele yürüttüklerini kaydeden Genel Başkanımız Önder Kahveci “ cumartesi nöbetlerine karşı mitingler yaptık eylemler gerçekleştirdik. Cumartesileri  iş bırakıyoruz ve bu iş bırakma kararlarını internet sitemizden yayınlıyoruz.  Bu mücadelemizde asla geri adım atmayacağız. Kararlı  bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Hiçbir aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı arkadaşımızda korkmamalı mücadelede kararlı olmalıdır. Çünkü güçlü olan çalışanlardır. Ücretlerin artırılması, kamu dışı aile sağlı çalışanlarına kadro verilmesi noktasında da yoğun bir mücadele içindeyiz. “ dedi

Aile Hekimliği çalıştayını değerlendiren Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker; Dünya Kurulmuş kuruları işverenle çalışanın mücadelesi  var olmuştur. Bu bu mücadele dün vardı , bu günde var yarında olacaktır.  Mücadele edenler her zaman kazanamaya bilirler, ama kazananlar hep mücadele edenlerdir olmuştur. Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan sağlık çalışanları  yoğun bir iş yükü ile karşı karşıyadırlar. Sistemde yaşanan sorunların bir an önce çözülmesi gerek, bu çalıştaylar sorunların tespit edilip çözülmesine önemli katkı sağlayacaktır. Aile Sağlığı çalışanları cumartesi nöbetlerine karşı yapmış oldukları nöbete gitmiyorum direnci ile diğer sağlık çalışanlarına örnek olmuşturlar,  Nöbet mücadelesinin kazananı Aile Sağlığı Hekimi ve Aile Sağlığı Elemanları olmuştur. Bunu tapusu Sağlık Bakanlığı ceza puan oranlarını yüzden  iki yüze çıkarmasıdır. Cumartesi nöbetleri için mücadele devam etmelidir. Dedi.

Son Güncelleme: 13.03.2016 15:07
Anahtar Kelimeler:
SağlıkAileHekimlik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38