Ak Parti vekil aday adayları tamam

Ak Parti dün Antikkapı’daki istişarede Cumartesi günü The Ness Otel’de gerçekleştirilecek tanıtım toplantısında aday adaylarının kendini tanıtma sırasını belirledi. Temayül öncesi adaylardan 66’sı tanıtım sırasını not ederken,

Ak Parti vekil aday adayları tamam

Ak Parti dün Antikkapı’daki istişarede Cumartesi günü The Ness Otel’de gerçekleştirilecek tanıtım toplantısında aday adaylarının kendini tanıtma sırasını belirledi. Temayül öncesi adaylardan 66’sı tanıtım sırasını not ederken,

25 Şubat 2015 Çarşamba 12:24
Ak Parti vekil aday adayları tamam

 daha önce milletvekili olan Eyüp ayar, mevcut milletvekilleri ve eski İl Başkanı Mahmut Civelek, bu uygulamadan muaf tutulacak Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İlçe başkanları, il yönetimi ve milletvekili aday adaylarının katıldığı milletvekili aday adayları istişare ve değerlendirme toplantısı Antikkapı Restoran’da gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısında mevcut milletvekilleri Fikri Işık, Zeki Aygün, Mehmet Ali Okur, İlyas Şeker, eski İl Başkanı Mahmut Civelek ve eski Milletvekili Eyüp Ayar’ın kendini tanıtmayacak. Divanı İl Başkan Yardımcıları Mehmet Uzunoğlu, Mehmet İpşiroğlu ve Abdullah Eryarsoy oluşturdu. kendini tanıtacak 66 aday adayının sırasını belirleyen il yönetim kurulu sonraki toplantısını basına kapalı gerçekleştirdi.

66 ADAY ADAYI KONUŞACAK

Ardından söz alan İl Başkanı Şemsettin Ceyhan “7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimlerine gayretli bir çalışma icra edeceğiz. Pazartesi ve Salı günü Ankara’daydım akşamı döndüm. Teşkilat başkanımız Süleyman soylu baş teşkilat çalışmalarını değerlendirdik. Kocaeli yine performans sisteminde birinciliği kimseye bırakmadı. Önümüzdeki sıkışık günler var yoğun günler geçireceğiz. Güzel bir temaşa içinde olduğumuzu görüyoruz. 71 aday adayımızdan 6 tanesi temayüle girmeyecek bu yüzden 66 aday adayı konuşma ve kendini tanıtma sürecinden geçecek” dedi.

BİN 900 KİŞİ OY KULLANACAK

Temayülde oy kullanacak olanları sıralayan Ceyhan, “Temayülde üyeliği devam eden partinin kuruculuğunu yapan değeli siyasi büyüklerimiz. Bu Kocaeli’de il yönetim kurulu başkan ve üyeleri il gençlik kolları ve il kadın kolları başkanları ile il demokrasi başkanı hakem ve il disiplin kurulu başkan ve ilçe yönetim kurulu, il parti üyesi büyükşehir il ve ilçe belediye başkanları, ilçe belediye meclis üyelerimiz, köy ve mahalle başkanlarımız aday adayı eski il başkanları, 22. 23. ve 24 dönem milletvekili olan ve aday adayı olmayanlar oy kullanacak. Toplam Bin 900 kişi oy kullanacak” diye konuştu.

TEMAYÜL KURALLARI

Temayüldeki hassasiyetlere aday adaylarının harfiyen uymasını isteyen Ceyhan, “Yapılacak temayül yoklamasının sonunda sandıklar kapatılacak. Zarflar burada sayılacak ama açılmayacak genel merkez de hangi aday adayının ne kadar oy aldığını ilgili komisyon sayacak. Oy kullanacaklardan her birinin nüfus cüzdanlarının yanında olmasını istiyoruz. Bakan veya teşkilat görevliler burada görevlendirilecek. Bir arkadaşımız 11 değil de 9 işaretlerde bu oylama geçersiz sayılacak. 22 tane işaretleyenlerin de oyu geçersiz sayılacak” dedi.

UYARILARI  VE ÖNERİLER SIRALANDI

Aday adaylarına kendini tanıtmaları ile ilgili sık sık öneri ve sınırlamalar getiren İl Başkanı Ceyhan, “Temayül yoklamasında birinci çıkan birinin zaten garanti milletvekili olurum gibi bir durum yok. Yapılacak kamuoyu yoklamaları gibi bütün istişarelerden sonra milletvekili aday liselerimiz 7 Nisan’da ortaya çıkacak. Arkadaşlarımızın kendisini tanıtma ve kamuoyuna ifadesini bütün çalışmalarını destekliyoruz. Partinin kurumsal kimliğine en küçük bir zarar bile gelmemesi gerektiğinin altını çiziyoruz tüm aday adaylarının yaptığı çalışmaları aday adaylarının performansını yakından takip ediyoruz. Olamayacak arkadaşlar kötü olduklarından seçilmemiş olmayacak” diye konuştu.

Alaettin Köksal 51, Murat Öztürk 44, Av.Halit Çokan 55, Şaban Doğan(ENGELLİ) 53, İmad Erdoğan 21, Recep Bilal Şengün 20, Dr.Hakan Höbek(ENGELLİ­ANCAK PARA ÖDEDİ) 31, Av.Cemalettin Kaflı 66, Dt. Zehra Coşkun Salih (KADIN) 14, Kadir Çildiz(ENGELLİ) 23, H.İbrahim Keleşoğlu 5, Serkan Seyhan 22, Dr. Hasan Aydınlık 19, Hatice Ayden 1, Mehmet Akif Yılmaz 12, Mehmet Batuk 29, Hüseyin Yusuf 32, Erol Özavcı 58, Ali Uzer(ENGELLİ) 3, İsmail Barış 43, Sami Çakır 41, Seyfettin Öztürk 60, Adnan Kurt 50, Oktay Yavlal 8, Can Ünsal Kırat 38, Adnan Şenol 37, Ceyhun Yalçın 62, Mehdi Taşdan 30, Ercan Özdemir 26, Ercüment Şahin 13, Yalçın Coştur 6, Yunus Bayraktar(ENGELLİ) 34, Bünyamin Doğruer 11, Prof. Dr. Yılmaz Bingöl 27, Gülümser Akkoyunoğlu(KADIN) 64, Mehmet Karayel(ENGELLİ) 4, Tülay Çırak(KADIN) 61, Zeki Canşi 7,Murat Atar 28, Eyüp Karagülle 42, Sinan Kartal 24, Erkan Aksoy 18, Zafer Alkan 57, Öztekin Kaşukci 52, Av.Serap Ekşi(KADIN) 47, Can Ak(ENGELLİ) 54, Yeşim Ayaz Dağcı(KADIN) 36, Yahya Coşkun 17, Şahin Ayyıldız 45, Osman Kalkan 39, Hasan Olgun 25, Mustafa Soydabaş 15, Abdullah Zorlu 63, Yücel Nazlı 48, Nesim Ömeroğlu Tarkan Türker 40, İbrahim Dalgalı 2, Radiye Sezer Katırcıoğlu(KADIN) 16, Figen Ürün(ENGELLİ­KADIN) 46, Davut Coşkun Şiviloğlu 33, Vildan Doğan 49, Sema Akçay 59, Şükriye Kıyga(KADIN) 9, Cihan Düren(ENGELLİ) 10, Şenol Çiçek 56, Yaşar Ellialtı 65, Emine Ergül 35, Mahmut Civelek, Zeki Aygün(MİLLETVEKİLİ), İlyas Şeker(MİLLETVEKİLİ), Mehmet Ali Okur(MİLLETVEKİLİ) Eyüp Ayar(eski milletvekili), Fikri Işık(BAKAN­MİLLETVEKİLİ) ise kendini tanıtmayacak ve temayül yoklamasından muaf tutulacak.

Son Güncelleme: 27.02.2015 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38