Aktürk'e ateş edilen araç bulundu

İzmit Solaklar Sapağı mevkiinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kandıra F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’e ateş edilen araç, olay yerinden 3 kilometre uzaklıkta araçlık alana gizlenmiş vaziyette bulundu.

Aktürk'e ateş edilen araç bulundu

İzmit Solaklar Sapağı mevkiinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kandıra F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’e ateş edilen araç, olay yerinden 3 kilometre uzaklıkta araçlık alana gizlenmiş vaziyette bulundu.

17 Haziran 2015 Çarşamba 15:41
 Aktürk'e ateş edilen araç bulundu

Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk (40), İzmit Yeşilova mevkiinde uğradı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahaleler rağmen yaşamını yitirmişti. Görev şehidi olan İsmet Aktürk’ün cenazesi düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Adana’ya gönderildi. Sabah saatlerinde İzmit Çayırköy mevkiinde otları bayla yapmak üzere tarlasına gelen Orhan Efe isimli vatandaş, tarlasında terk edilmiş vaziyette bir araç görünce aracın yaşanan suikastte kullanılan araç olabileceğini tahmin ederek durumu jandarma ekiplerine haber verdi.

Ekipler olay yerine akın etti

İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından yapılan incelemelerde terk edilen aracın İsmet Aktürk’e suikast düzenleyen kişilere ait olduğu tespit edildi. Bunun üzerine olay yerinde geniş çapta güvenlik önlemleri alındı. Aracın bulunmasının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ayrıca Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel de olay yerine gelerek incelemelerde bulunu. Polis ve jandarma ekipleri aracın çevresinde geniş çapta güvenlik önlemleri alırken olay yerine gelen bomba imha ekipleri de araçta patlayıcı madde olma ihtimaline karşı araçta arama yaptı.

Aracı tarla sahibi buldu

Suikast düzenlenen aracı tarlasında bulan ve durumu jandarma ekiplerine haber veren Orhan Efe isimli şahıs, “Otları biçmek için tarlama geldim. Otları balya yaptıracaktım. Sabah saat 09.00’da balya yaptırmaya gelince aracı fark ettim. Bir gün önce de jandarma bana rengini söylemişti. Bildiğiniz üzere normal bir vatandaşın bırakamayacağı bir şekilde bırakılmıştı. O araç olduğunu tahmin ettim ve jandarma ekiplerine haber verdim” dedi.

Araç çalıntı, plakalar sahte

Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından otomobil detaylı incelemelerin yapılabilmesi için Kocaeli Emniyet Müdürlüğü otoparkına götürüldü. Çalıntı olduğu belirlenen otomobilin plakalarının İstanbul’da aynı model bir otomobile ait olduğu tespit edilirken aracın hacizli yakalamalı olduğu ve otoparkta park halinde olduğu öğrenildi. Suikast düzenlenen otomobile de bu aracın plakalarının kopyalanarak takıldığı öğrenildi.

Bir aydır tehditler alıyormuş

Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip kuruldu. Asayiş, Terörle Mücadele, İstihbarat, Muhabere Şube Müdürlüğü, KOM Şube ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinden oluşan özel ekibe İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de destek veriyor. Olayın bir terör olayı olduğu şüphesi üzerinde duan emniyet güçleri çalışmalara bu yönde devam ettiği belirtilirken suikast sonucu yaşamını yitiren Aktürk’ün son bir aydır dışarıdan tehditler aldığı öğrenildi.

İstanbul’dan gelip 45 dakika beklemişler

Cinayeti işleyen şahısların ise en az 3 kişi olduğu tahmin edilirken cinayet saatinden yaklaşık 45 dakika önce ışıklarda beklemeye başladıkları öğrenildi. İstanbul’dan gelerek Kandıra Turnikelerinden Kandıra yoluna bağlanan araçtakilerin Solaklar Sapağındaki ışıkları geçer geçmez yol kenarında müdürün aracını beklemeye başladığı tespit edildi. Saldırıyı gerçekleştiren şahısların il dışına çıkması ihtimaline karşı çevre illerdeki emniyet müdürlükleri de bilgilendirildi. Polis ve jandarma ekipleri olayın aydınlatılabilmesi için çalışmalara devam ediyor.

Son Güncelleme: 19.06.2015 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38