banner28
banner23
banner36

Avukatlar, 5 Nisan Avukatlar günlerini kutladı

Avukatlar günü sebebiyle Kocaeli Barosu Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı

Avukatlar, 5 Nisan Avukatlar günlerini kutladı

Avukatlar günü sebebiyle Kocaeli Barosu Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı

05 Nisan 2019 Cuma 12:12
Avukatlar, 5 Nisan Avukatlar günlerini kutladı

Avukatlar günü sebebiyle Kocaeli Barosu Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törene  Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, eski Baro Başkanları Tamer Solakoğlu, Ersayın Işık, CHP İl Sekreteri Hüseyin Acurman, eski AB Bakanı Ali Haydar Konca ve baroya bağlı çok sayıda avukat katıldı. Atatürk Anıtına sunulan çelengin ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okudun.

Törende konuşma yapan Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir şu ifadelere yer verdi: “Bugün yine yıllardan beri süregelen sorunlarımız yanı sıra savunmaya artarak devam eden baskı ve saldırıların gölgesinde bir Avukatlar gününü daha kutluyoruz. Aslında bugün yine dün de olduğu gibi Avukatlar olarak tarih boyunca mücadelesini verdiğimiz hukukun üstünlüğü, demokratik hukuk devleti, bağımsız yargı taleplerimizin karşılandığı; aynı zamanda savunmanın özgürlük, değer ve emek mücadelesinin de başarıya ulaştığı ve dolayısı ile bayram havasında kutlayabileceğimiz bir avukatlar gününe erişmeyi temenni ediyoruz.

HUKUK FAKÜLTELERİ, TİCARETHANE GİBİ

Yeterli akademik donatıya sahip olmayan ve gün geçtikçe sayısı artarak her yıl on binlerce mezun veren Hukuk Fakülteleri, denetimden uzak adeta ticarethane gibi işletilmekte, ihtiyacın üzerinde mezun vermeleri nedeniyle mesleki enflasyonu arttırarak mesleki itibarı tanışma konusu haline getirmekte ve genç işsiz hukukçular ordusunun oluşmasına neden olmaktadır. Mesleğe erişimin sınavsız olması, meslek itibarının tartışılmasına neden olan en büyük sorunlardan biridir. Bu sorunların ivedilikle  çözümlenmesi gerekmektedir. Dedi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38