Bank Asya'ya en büyük darbe

Kamu Aydınlatma Platformu-KAP, Bank Asya'nın hisselerinin Borsa İstanbul'daki tüm endekslerden çıkarıldığını açıkladı.

Bank Asya'ya en büyük darbe

Kamu Aydınlatma Platformu-KAP, Bank Asya'nın hisselerinin Borsa İstanbul'daki tüm endekslerden çıkarıldığını açıkladı.

14 Ağustos 2014 Perşembe 18:28
Bank Asya'ya en büyük darbe

 Bank Asya'nın hisseleri Borsa İstanbul'daki tüm endekslerden çıkarıldı.

Borsa İstanbul'un, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, Asya Katılım Bankası'nın tüm borsa endekslerinden çıkarılacağı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Borsa Yönetim Kurulu'nca, 07/08/2014 tarihinde ikinci seans öncesi kapatılmış bulunan Asya Katılım Bankası paylarının işlem sırasının kapalılık halinin ortaklık yapısındaki belirsizlik giderilene kadar devam etmesine karar verildiğinden, BIST Pay Endeksleri Temel Kuralları'nın, işlem sırası kesintisiz 5 iş gününden fazla süre için kapatılan payların BIST Pay Endekslerinden çıkarılmasına ilişkin 7.1 maddesi gereğince, 15/08/2014 tarihinden itibaren; Asya Katılım Bankası payları, kapsamında bulunduğu BIST 100, BIST 100 Ağırlık Sınırlamalı, BIST 100 AOF, BIST 50, BIST 30, BIST 30 Ağırlık Sınırlamalı, BIST 30 AOF, BIST 10 Banka, BIST Tüm, BIST Ulusal, BIST Kurumsal Yönetim, BIST Mali ve BIST Banka endekslerinden çıkarılacak, BIST 100 Endeksi için yedek olarak seçilen Menderes Tekstil payları, BIST 100, BIST 100 Ağırlık Sınırlamalı, BIST 100 AOF ve BIST 100-30 endekslerine alınacak, BIST Tüm-100 endeksinden çıkarılacak, BIST 50 Endeksi için yedek olarak seçilen Gözde Girişim payları BIST 50 endeksine alınacak, BIST 30 Endeksi için yedek olarak seçilen Ford Otosan payları, BIST 30, BIST 30 Ağırlık Sınırlamalı, BIST 30 AOF endekslerine alınacak, BIST 100-30 endeksinden çıkarılacak, BIST 10 Banka Endeksi için yedek olarak seçilen Tekstilbank payları ise BIST 10 Banka Endeksine alınacaktır."

BABACAN KONUŞTU KRİZ BAŞLADI

Bank Asya krizi Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Ziraat Bankası'nın Bank Asya'yı satın almak için görüşmelere başladığı yönündeki açıklamaları sonrası patlak vermişti. Babacan'ın açıklamaları sonrası Bank Asya hisseleri yüzde 9 prim yapmıştı.

Babacan'ın açıklamalarına yalanlama ise Başbakan Danışmanı Yiğit Bulut'tan gelmişti. Bulut, Başbakan Erdoğan'ın böyle bir talimat vermediğini açıklamış ardından Bank Asya'nın hisseleri hızla düşüşe geçmişti.

PROTOKOLLER TEK TEK İPTAL EDİLDİ

Önce Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi ardından Sosyal Güvenlik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, banka ile yapılan tahlisat protokellerini iptal etmek kararı aldı. İptaller sonrası Bank Asya satış işlemleri için görüştüğü Qatar Islamic Bank'la yaptıkları protokolü de fesh etmek zorunda kalmıştı.

HİSSELER KAPATILDI

Krizin ardından hızla değer kaybeden Bans Asya hisseleri Borsa İstanbul yönetimi tarafından işleme kapatılmıştı. 7 Ağustos'tan bu yana kapalı kalan hisselerin durumuyla ilgili iki kez açıklama yapan Borsa İstanbul yönetimi hisselerin ortam düzelmeden işleme açılmayacağını duyurmuştu.Bugün akşam saatlerinde KAP aracılığıyla yapılan son açıklamada ise Bank Asya'nın hisseleri tüm endekslerden çıkarıldı.

Son Güncelleme: 15.08.2014 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38