Başbakan konuşuyor...

"ABD, vize uygulamalarını askıya aldı. Buna gerekçe olarak da güvenliği gösterdiler. Türkiye'deki ABD misyonları ve personelinin güvenliğine yönelik taahhütlerimizin sorgulanmasından dolayı esef duyuyoruz.

Başbakan konuşuyor...

"ABD, vize uygulamalarını askıya aldı. Buna gerekçe olarak da güvenliği gösterdiler. Türkiye'deki ABD misyonları ve personelinin güvenliğine yönelik taahhütlerimizin sorgulanmasından dolayı esef duyuyoruz.

10 Ekim 2017 Salı 12:13
Başbakan konuşuyor...

 Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında konuşuyor.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

"ABD, vize uygulamalarını askıya aldı. Buna gerekçe olarak da güvenliği gösterdiler. Türkiye'deki ABD misyonları ve personelinin güvenliğine yönelik taahhütlerimizin sorgulanmasından dolayı esef duyuyoruz.

Bize yapılan her şeye misliyle karşılığını veririz. Nitekim, saatler sonra aynı ifadelerle karşılığını verdik. Aramızdaki sorunları konuşarak çözmek zorundayız. Ülkeler arasında devamlı düşmanlık olmaz. ABD'yi sağduyulu olmaya çağırıyoruz.

ABD'nin açıklaması hiç inandırıcı bir gerekçe değildir. Ancak işin gerçek nedenini söylemekte geç kalmadılar. Neymiş, FETÖ gerekçesiyle bir elçilik çalışanı hakkında işlem yapmışız. İzin mi alacaktık? Siz, bir bankamızın genel müdür yardımcısını içeri alırken bize mi sordunuz, izin mi aldınız?

Eğer müttefikliğimiz devam edecekse, PKK'nın uzantıları YPG/PYD'ye kol kanat germekten vazgeçmelidir.

"Fırat Kalkanı'ndan sonra Suriye'deki 2. operasyon"

8 Ekim itibariyle askerlerimiz bölgede keşif faaliyetlerine başlamıştır. Bu Fırat Kalkanı'ndan sonra Suriye'de sınırlarımız ötesinde gerçekleştirilen 2. faaliyettir. Bu operasyonda sivil halk ve ılımlı muhalefet ile terör örgütlerini ayrıştırmayı, ayrıca gelecek kuvvetlere zemin hazırlamayı hedefliyoruz.

Kuzey Irak referandumunun ardından IKBY yönetiminin temsilcilerini Ankara'dan gönderdik, bölgeye uçuşları durdurduk, televizyon kanallarını uydu yayınlarımızdan çıkardık, peşmergeye verdiğimiz eğitim desteğini sonlandırdık."

Son Güncelleme: 10.10.2017 12:14
Anahtar Kelimeler:
YıldırımBaşbakanBinali
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38